7 October 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNEJ DEZMINTE ACUZATIILE DE FRAUDA – Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti a organizat o conferinta de presa pentru a demonta "atacurile publice din interior" in legatura cu accesul in profesie. Mihai Jurchescu, presedintele UNEJ: "Rude, copii, soti, sotii de executori judecatoresti nu au luat examenul de admitere. Nu se poate vorbi ca suntem o casta inchisa". Anul trecut, 5 executori stagiari respinsi la examen au sesizat DNA acuzand UNEJ de fraudarea concursului (Document)

Scris de: Alex PUIU | pdf | print

14 May 2014 17:05
Vizualizari: 17487

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti a organizat, marti 14 mai 2014, la sediul institutiei, o conferinta de presa cu tema "Accesul in profesia de executor judecatoresc - cu trimitere directa la atacurile publice lansate chiar din interiorul profesiei". Evenimentul a fost sustinut de presedintele UNEJ, Cristian Mihai Jurchescu (foto centru), vicepresedintele institutiei, Vasile Deacu (foto dreapta), si presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti Cluj, Marius Iacob Morari (foto stanga). Scopul Conferintei a fost acela de a demonta "atacurile aparute pe unele canale media" in legatura cu modul de desfasurare al examenelor de admitere in profesia de executor judecatoresc.

Mai exact, in presa au aparut, la inceputul acestei luni, informatii potrivit carora executorilor judecatoresti din institutiile de credit nu li s-ar permite sa sustina examenul de definitivat inainte de a termina stagiatura, iar atunci cand ar ajunge totusi sa dea examenul, ar promova doar pe anumite criterii. In replica, Cristian Jurchescu, presedintele UNEJ, a declarat ca nu poate fi vorba de fraudarea examenelor, cata vreme mai multe rude ale unor executori judecatoresti au picat cu brio examenul de definitivat: "Cu privire la atacurile aparute pe unele canale media legate de exercitarea profesiei de executor judecatoresc, in speta, modul de accedere in aceasta profesie si modul cum se desfasoara examenele de admitere in profesia de executor judecatoresc, am dorit sa aducem unele lamuriri, sa aratam o oarecare transparenta si cat ne permite legea, cu privire la modul de desfasurare al acestor examene. A aparut in presa, pe un canal de stiri, informatia ca in profesia de executor judecatoresc se accede foarte greu, este o casta inchisa, nu pot intra decat cei doriti de UNEJ. Alaturi de colegii mei, am vrut sa va demonstrez ca nu este deloc asa. Am pregatit o mapa pentru dumneavoastra in care sunt evidentiate concursuri de admitere in profesie, unde se vede foarte clar ca mare parte dintre candidatii la examenul de admitere in profesie care sunt rude, copii, soti, sotii de executori judecatoresti nu au luat examenul de admitere in profesie. Deci, nu se poate vorbi ca suntem o casta inchisa".


Prezentam integral punctul de vedere al UNEJ expus la Conferinta cu tema "Accesul in profesia de executor judecatoresc - cu trimitere directa la atacurile publice lansate chiar din interiorul profesiei":

"In vederea armonizarii legislatiei referitoare la executarea creantelor institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare cu prevederile Legii nr. 134/2010 privind Codul de Procedura Civila care consacra competenta generala a executorilor judecatoresti de a efectua executarea silita a oricarui titlu executoriu, a fost adoptata Legea nr. 287/2011 privind unele masuri referitoare la organizarea activitatii de punere in executare a creantelor apartinand institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare.

Potrivit dispozitiilor art. 1 alin.(2) din Legea nr. 287/2011, executorii apartinand corpurilor proprii de executori organizate de institutiile de credit si alte entitati care apartin grupului acestora si care desfasoara activitati financiare, de institutiile financiare nebancare sau de institutiile de credit cooperatiste, care, la data intrarii in vigoare a acestei legi aveau o vechime mai mica de 2 ani in aceasta activitate, au dobandit, la cerere, calitatea de executor judecatoresc stagiar.

Potrivit art. 2 alin.(2) din Legea nr. 287/2011 „ Executorii prevazuti la art. 1 alin. (2) vor fi angajati, prin grija camerelor executorilor judecatoresti, stagiari in cadrul unui birou din circumscriptia unei judecatorii din raza teritoriala a curtii de apel unde si-au desfasurat, in principal, activitatea ori din circumscriptia unei judecatorii din raza teritoriala a curtii de apel unde se afla sediul institutiei de credit sau al institutiei financiare nebancare ori al cooperativei de credit in cadrul careia si-au desfasurat activitatea. Dispozitiile art. 21 din Legea nr. 188/2000, republicata, sunt aplicabile.”

In aplicarea dispozitiilor legale, Ministerul Justitiei a emis ordine prin care executorii judecatoresti aratati mai sus au dobandit calitatea de executori judecatoresti stagiari, fiind angajati prin grija Camerelor si indeplinind perioada de stagiu necesara sustinerii examenului de definitivat.

in conformitate cu dispozitiile art. 6 alin.(1) din Legea nr. 287/2011, executorii numiti in baza art. 1 din cuprinsul acestei legi se supun prevederilor Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, republicata, ale Statutului Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, precum si ale altor reglementari aplicabile profesiei de executor judecatoresc.

Prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 1311/C/10.04.2013 s-a aprobat organizarea examenului de definitivat pentru executorii judecatoresti stagiari la data de 15.05.2013, precum si examenul de admitere in profesia de executor judecatoresc la data de 16.05.2013.

Astfel, la data de 15.05.2013, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti a organizat, sub coordonarea si controlul Ministerului Justitiei, examenul de definitivat pentru executorii judecatoresti care si-au indeplinit perioada de stagiu, la acest examen participand si petentii in cauza.

in conformitate cu prevederile art. 39 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000, examenul de definitivat consta intr-o proba teoretica si o proba practica. Ministerul Justitiei si Consiliul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti au stabilit tematica cu caracter teoretic din materiile: drept civil, drept procesual civil, drept comercial si organizarea profesiei de executor judecatoresc. Proba practica a constat in intocmirea unui act procedural. Pentru a promova examenul, candidatul a trebuit sa obtina cel putin media 7,00 la proba teoretica, iar nota obtinuta la fiecare materie sa nu fi fost mai mica de 5,00. De asemenea, nota obtinuta la proba practica trebuia sa nu fie mai mica de 5,00.

Referitor la modalitatea de calcul a stagiaturii facem precizarea ca aceasta este prevazuta expres de dispozitiile art. 12 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti:

(1) Stagiul reprezinta perioada premergatoare dobandirii calitatii de executor judecatoresc si are drept scop pregatirea profesionala a executorului judecatoresc la inceputul exercitarii profesiei.

(2) Durata stagiului este de 2 ani, calculata de la data incheierii contractului individual de munca.

(3) Colegiul director al Camerei executorilor judecatoresti poate aproba, la cerere, reducerea perioadei de stagiu la un an pentru executorii stagiari care se remarca in activitatea profesionala pe baza rezultatelor obtinute la conferintele de stagiu si a referatului executorului judecatoresc indrumator, in conditiile prezentului regulament”.

Referitor la modalitatea de notare, facem precizarea ca, in conformitate cu dispozitiile art. 26 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000, notarea lucrarilor se face de Comisia pentru elaborarea subiectelor si notarea lucrarilor de concurs sau examen, de regula in termen de 15 zile de la data sustinerii concursului sau examenului.

Notarea fiecarui subiect se face prin punctaj conform baremului intocmit de comisia pentru elaborarea subiectelor si notarea lucrarilor.

Avand in vedere dispozitiile art. 29 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000, baremul de notare s-a stabilit de catre Comisia pentru elaborarea si notarea lucrarilor de examen. La elaborarea baremului au fost avute in vedere complexitatea si gradul de dificultate al fiecarui subiect si aptitudinea de a reflecta capacitatea de intelegere si de sinteza a candidatului.

Pe cale de consecinta, avand in vedere prevederile art. 26 din Regulamentul de punere in aplicare a Legii nr. 188/2000, candidatii au fost declarati respinsi intrucat nu au obtinut minim nota 5,00 la fiecare materie".

Scandalul a izbucnit ulterior organizarii examenului de definitivat, din luna mai 2013

In luna august 2013, cinci executori judecatoresti stagiari - Gica Agache, Claudiu Mardale, Andrei-Liviu Radulescu, Radu-Ioan Serban si Anamaria-Magdalena Taus - au sesizat DNA si Guvernul, acuzand membri ai Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, condusa la acea vreme de Marius Crafcenco, de savarsirea unor infractiuni cu prilejul examenului de definitivat organizat la data de 15 mai 2013.

Cei cinci tineri executori judecatoresti stagiari au sustinut atunci ca au depus cerere de numire ca executori judecatoresti, intrucat diferenta de stagiu ce urmau a-l indeplini era nesemnificativa in raport cu durata totala a acestuia, situatie prevazuta de art. 107 alin. (3) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti, aprobat prin Ordinul Ministrului Justitiei nr. 210 din 5 februarie 2001, coroborat cu dispozitiile art. 6 alin. (1) din Legea nr. 287/2011 privind unele masuri referitoare la organizarea activitatii de punere in executare a creantelor apartinand institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare. Dupa ce aceste solicitari le-au fost respinse de catre Adrian Cojan, seful Serviciului Profesii Juridice Conexe din Ministerul Justitiei, au sustinut cei 5 candidati, primirea lor in stagiu s-a realizat doar dupa rezolvarea petitiei nr. 15C/1040/p/2012 inregitrata la Guvernul Romaniei.

In sesizarea inaintata la DNA, dar si in cuprinsul sesizarii transmise premierului Victor Ponta, cei cinci executori judecatoresti stagiari au aratat ca ”desi Consiliul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, in temeiul dispozitiilor art. 38 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a Legii nr. 188/2000, a hotarat la data de 29.06.2012, orele 18:00, conform procesului verbal incheiat cu acea ocazie, sustinerea examenului de definitivat pentru executorii judecatoresti stagiari care indeplinesc conditiile cerute de lege, prin adresa nr. 67368/09.08.2012, Ministerul Justitiei in mod nelegal si netemeinic, nu a permis organizarea examenului mai sus aratat”.

* Cititi aici plangerea depusa la DNA de cei cinci executori judecatoresti stagiari

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 14 May 2014 19:12 +3

ce jigodii si acesti executori judecatoresti.in special ionescu crafcenko si inca unul din gura berceniului.astai mi/au incasat banii pentru o recuperare de bani cistigata impotriva pomb si nu mi/au dat banii niciodata.deci cam FURT PE FATA dupa cit drept cunosc eu.sa vedem daca are cineva curajul sa zica ca nu/i asa ca/i dau si nr de dosar!!!!!!!!!!!si decizia judecatoreasca pentru care am platit pentru executare

# unul din lumea cea mare date 14 May 2014 21:21 +3

sper ca ionescu krafcenko (si al 3 lea asociat)sa/si cumpere luminari din banii de recuperare ct si din onorariul platit) ca tot a avut acum citva timp krafcenko avg din cite am inteles eu,gunoaielor ce va mai place spaga de cind erati la j5!!!!!!

# Eu date 14 May 2014 20:38 +4

Domnilor Jurchescu si Morari sunteti doua jigodii, stiti bine ce ati facut acolo si daca DNA-ul nu vrea inca sa va vada, Dumnezeu v-a vazut si are grija sa primiti ce meritati.

# andrei date 14 May 2014 20:52 +3

Buna seara, sa inteleg ca, cel de-al saselea executor care a facut plangere penala pt abuz in serviciu are dreptate. Vom vedea ce va spune DNA.

# bernardu date 14 May 2014 21:37 +4

domnule Jurchescu cati fii de executori judecatoresti nu au reusit sa promoveze la examenul de DEFINITIVAT , ma refer de la inceput pana la acest simulacru de examen din 2013??? va spun eu domnbule Jurchescu....unul singur! referitor la art. 1 alin 2 din Legea 287/2011 care spun clar ca executorii stagiari vor fi angajati prin grija Camerelor, cati executori judecatoresti stagiari au ramas pe drumuri, datorita faptului ca NU VA INTERESAT ORDINUL MINISTRULUI JUSTITIEI???  tin sa-ti reamintesc ca 44 de persoane au fost numiti executori judecatoresti stagiari prin legea 287/2011, NICI MACAR JUMATATE dintre ei nu au efectuat stagiul. dc? e simplu , domunule Jurchescu...nu i-ati vrut, voua nu va place concurenta. poate ne spui si cati copii, nepoti si alte rubedenii au intrat de-alungul anilor in UNEJ....evident, pe proprile capacitati intelectuale, nicidecum pile sau aranjamente.

# bernardo date 14 May 2014 21:42 +3

cum a fost ridicata nota doamnei Jurchescu de la 2 si ceva pana la nota de admitere , in urma contestatiei, in anul 2011? vezi articolul din ziarul Cotidianul. cum se face ca voi, Cristian Jurchescu si Mrius  sunteti eterni prezenti in comisiile de corectare ???

# bernardo date 14 May 2014 21:52 +4

cat despre examen..te asigur ca institutiile statului vor face dreptate, a fost un simulacru de examen, organizat si regizat de tine , jurchescule si Marius Morari....insa ,amandoi uitarati un lucru:orice nas isi gaseste nasul... voi,juristi bravi..poate ne explicati ce legatura au art 50 si 52(pe care le-ati punctat regeste) cu subiectul incetarea calitatii de executor judecatoresc?  aceasta si multe altele... poate ne spui si povestea unui fost directoras de carte funciara care plecand pe usa din dos de la ocpi, a ajuns executor judecatoresc in parohia ta...Timisoara...deh fi pe pace, cunosc autoritatiile toate faradelegile tale,momentan inca ai anumiti prieteni...INCA. si nu uita..revolutia din 89 a inceput la Timisoara.

# george date 15 May 2014 08:08 +1

Alo MJ-ul!Ce conflict de interese sau incompatibilitate la Jurchescu?Numai aveti vreo functie de Presedinte pt ac individ? Habar n-au sa lege o fraza dar sustin conferinte de presa!Transparentii!!!

# Decebal date 15 May 2014 11:28 -3

Mi se pare ca tinta principala e dusa spre Timisoara, subiectul cu frauda examenelor e de ochii lumii... Atac directionat din interior, asta pentru astia care nu aveti ochi sa observati.... Vedeti stirea pe Realitatea.net.....Din cauza acestui atac din interior sufera toti executorii....

# In suferinta date 15 May 2014 13:37 +6

Sufera toti executorii cu numele Jurchescu, Morari si Crafcenco, d-la Decebal? UNEJ este mult mai mare si cotizeaza la bunastarea nemeritata a celor mai sus amintiti. Mai mult, fiecare dintre noi, plateste amezile pe care Consiliul Concurentei le-a aplicat, ca urmare a masurilor ilicite adpotate de cei aflati in conducerea UNEJ. Noroc cu cumnatul d-lui. Jurchescu, aflat in functia de procuror la DNA si cu prietenii din MJ, ca pana acum ramaneam si fara fosta dar si fara actuala conducere!

# membru UNEJ date 15 May 2014 13:29 +5

Despre numerotarea tezelor de examen IN MOMENTUL PREDARII acestora catre comisia de supraveghere, urmata de notarea numarului corespunzator, in tabelul cu participantii la examen, niciun cuvant! Despre faptul ca fostii executori bancari, care aveau de efectuat diferente de stagiu de cateva zile sau cateva saptamani, nu a fost admisi la examen pana nu si-au indeplinit aceste diferente, in timp ce rudele celor din UNEJ si cei care au dobandit calitatea de stagiari prin \"examen\" au sustinut examen de definitivat cu derogare, pentru cele sase luni de stagiu neefectuate, nimic! Despre faptul ca sunt executori care isi exercita profesia fara drept, neavand studii juridice, niciun cuvant! Despre faptul ca au fost candidati admisi care au luat nota maxima, conform unei grile gresite de punctaj, niciun cuvant! Despre faptul ca, in mod nelegal si netemeinic, in 2012 UNEJ si MJ nu au organizat examen de definitivat, niciun cuvant! Despre faptul ca si acum sunt executori stagiari, care au depus cerere de efectuare a diferentei de stagiu, dar nu au fost angajati pana astazi, PRIN GRIJA CAMERELOR, niciun cuvant! Despre faptul ca DNA a ascuns dosarele timp de 8 luni, niciun cuvant! Domnilor, va lipsesc FOARTE multe cuvinte! Sa speram ca le veti regasi in fata instantei de judecata!

# S VASILE date 15 May 2014 21:48 -4

ESTE ADEVARAT! Cei care au devenit executori stagiari in temeiul L 287/2011 trebuie: - sa devina executori judecatoresti; - sa se informeze ce inseamna meseria de executor, in afara de bani; - sa constientizeze faptul ca dau un examen; - sa-si umple timpul cu cititul materiilor din care se da examen; - sa ia note peste 5 si media peste 7 pentru a promova examenul; - sa-si schimbe mentalitatea, din angajat sa devina angajator, iar pentru a nu fi executat trebuie sa aiba o baza de cunostiinte. Spor la citit...si...ne vedem pe teren!

# candidat date 15 May 2014 22:16 +3

D-le Vasile, demersul dvs. este laudabil, asa ca voi incerca si eu unul cel putin la fel de laudabil: Statutul Corpului Executoprilor Bancari, aprobat prin OMJ 2628/1999 deci, cu circa un an inaintea Legii 188 EXCLUDE de la exercitarea profesiei de executor bancar persoanele fara studii (superioare) juridice, aspect care \"a scapat\" dispozitiilor Legii 188/2000. Atributiile legale ale executoilor bancari erau similare celor ale executorilor judecatoresti, singurele exceptii privind restrangerea categoriei de titluri executorii pe care erau investiti sa le puna in executare si hotararile privind minorii, in acest sens, avand in vedere cronologia, imi pot permite sa presupun ca enumerarea atributiilor din Legea 188/2000 nu este straina de sus-pomenitul statut. Din cele de mai sus rezulta ca despre munca si carte nu trebuie sa ne vorbiti, cel mai bine ar fi sa ne luminati asupra altor aspecte: cele 44 de cauze in care CEDO a condamnat Romania, legat de procedura executionala pot fi legate de \"mentalitatea de angajator\" sau de notele \"peste 5 si media peste 7\" pe care le-au obtinut colegii dvs. care au ca studii finale liceul? Multimea de executari silite, desfiintate (anulate, conform NCPC) de instantele de executare, vor fi fiind legate de ceea \"ce inseamna meseria de executor\"? Imi permit o corectura: avand in vedere textul legal si COR, executorii judecatoresti practica o profesie si nu o meserie, dar astea sunt subtilitati, pe care le vom discuta atunci \"cand ne vom intalni pe teren\".

# Danutz date 15 May 2014 22:13 0

Am dat examen sa intru in stagiu, am stat 2 ani stagiar si am dat iar examen de definitivat. Nu am rude executori judecatoresti. Am invatat si atat. Vi se pare normal ca s-a intrat in profesie fara examen? Exemplu: Un executor bancar a luat in ianuarie 2012 nota 4 la admitere in profesie pt. persoanele cu 3 ani vechime juridica si in acelasi an intra fara examen in profesie, cu post in Ploiesti. E normal? Executorii bancari dadeau examen cand ii angaja banca? De ce CCR nu a studiat art. 15 lit. G, din legea 188, cu foarte mare atentie? Si o intrebare: credeti ca am fost discriminat sau nu? 

# candidat date 15 May 2014 22:25 +1

Vi se pare normal ca inciuda dispozitiilor art. 15 lit. c) din Legea 188/2000 sa aveti colegi cu bacalaureatul si atat ( unii au facut parte si din conducerea UNEJ)? Vi s-ar fi parut normal ca la examenul de definitivat, sa vi se numeroteze lucrarea la predarea catre comisia de supraveghere iar numarul astfel acordat sa fie notat in tabelul cu participanti la examen, contrar art. 30 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a legii? Vi se pare normal ca un candidat sa ia nota maxima pe un barem de punctare gresit? Vi se pare normal ca intr-un an (2012) sa nu se organizeze examen de definitivat, desi erau executori (numai fosti bancari, din pacate) care indeplineau conditiile de a sustine examen, in conditiile in care Regulamentul in vigoare la acea data stabilea ca examenul sa se desfasoare anual? Om fi fost discriminati?

# Danutz date 15 May 2014 22:34 -2

Nu este normal ca sa fie colegi care nu au studii superioare de specialitate, dar dacă v-a deranjat acest lucru părerea mea este ca puteati sa va alegeți alta profesie sau sa sesizati avocatul poporului. Legat de modul de organizare al examenului de definitivat, nu pot sa mă pronunt, deoarece nu am fost de fata. In legătura cu faptul ca ați fost discriminat, nu cred, deoarece fi s-a făcut o favoare fata de mine care am dat examen de 2 ori si din câte îmi amintesc am dat vreo 70 si am luat vreo 15( de admitere in stagiu). Apropo: ați luat examenul, sau ... a fost mult de învățat, ori ați scris cu creionul si poate ați scris mai mult, iar membrii comisiei v-au sters din lucrare.

# candidat date 21 May 2014 01:21 +1

Se pare ca in curand DNA va va satisface TOATE nelamuririle referitoare la \"examenul\" din 2013. Nu. nu a fost mult de scris. Ca sa-l citez cu acuratete pe un fost membru al Colegiului director al unei camere mi \"s-au pierdut niste puncte\", numai cateva... Omul era foarte relaxat, a afirmat clar, in prezenta unor martori neutri...

# Danutz date 15 May 2014 22:38 -1

Nu este normal ca sa fie colegi care nu au studii superioare de specialitate, dar dacă v-a deranjat acest lucru părerea mea este ca puteati sa va alegeți alta profesie sau sa sesizati avocatul poporului. Legat de modul de organizare al examenului de definitivat, nu pot sa mă pronunt, deoarece nu am fost de fata. In legătura cu faptul ca ați fost discriminat, nu cred, deoarece fi s-a făcut o favoare fata de mine care am dat examen de 2 ori si din câte îmi amintesc am dat vreo 70 si am luat vreo 15( de admitere in stagiu). Apropo: ați luat examenul, sau ... a fost mult de învățat, ori ați scris cu creionul si poate ați scris mai mult, iar membrii comisiei v-au sters din lucrare.

# Pt Danutz date 15 May 2014 23:25 +4

Sincer nu am vrut sa intervin, dar se pare ca tu crezi ca ești cel mai cel si profesia asta îți aparține. Vreau sa te întreb si eu ceva....poți sa demonstrezi in prezent, cu lucrările de la intrarea in stagiatura si respectiv cu cele de la definitivat, ca ai meritat sa intri in aceasta profesie? Eu zic sa reflectezi bine la întrebarea asta ca sa nu fiu eu nevoit sa răspund la ea . Ce se intampla dupa examenele acestea cu acele lucrări, cu absolut toate lucrările la examenele organizate de UNEJ? Așa cum pe tine te deranjează bancarii, așa si pe bancari ii deranjează executori judecatoresti care  considera ca aceasta profesie le aparține numai lor, executori judecatoresti PENALI, executori judecatoresti cu datorii uriașe la fisc, executori judecatoresti cu pregătire profesională indoielnica, executori judecatoresti care au făcut si fac in aceasta profesie numai magarii. Pana una alta voi executori vechi aveți o imagine extrem de patata si ar trebui sa stati in banca voastra.

# danutz date 16 May 2014 10:44 -2

Buna dimineata, Nu ma deranjeaza \"BANCARII\", ci modul cum au intrat in profesie, dar nu este vina lor. Pe \"BANCARI\" nu trebuie sa ii deranjeze nimic, pentru ca nu mai exista, acum sunt numai EXECUTORI JUDECATORESTI. Sfatul meu: HAIDETI SA NE APARAM PROFESIA. NU VA MAI CRITICATI COLEGII. Daca ati avut norocul sa intrati in profesie fara examen, nu se mai poate face nimic, SUCCES IN CARIERA. Despre lucrarile mele: NU POT SA ITI DOVEDESC, DEOARECE NU LE AM. Eu cand am iesit din sala de examen, le-am predat. Daca te intereseaza nivelul meu de pregatire profesionala, pentru linistea ta sufleteasca accept sa imi dai un test. Dar astazi nu mai am timp, deoarece am foarte multa treaba. Dar totusi: FOSTI BANCARI SAU EXECUTORI, HAIDETI SA NE APARAM PROFESIA ASA CUM O FAC SI ALTE BRESLE. Va salut!

# pt danutz date 16 May 2014 14:19 +3

Salut danutz, vad ca esti extrem de subtil in legatura cu \"bancarii\" astia pe care mai sus ii urechia asa un pic. Stai linistit ca profesia pe care spui sa o aparam nu o ataca nimeni, asa numitele atacuri nu vizeaza profesia, ci persoane din interiorul ei, care au facut si continua sa faca abuzuri la adapostul functiilor detinute. La fel de subtil ai fost si in ce priveste tema \"lucrarilor de la stagiatura si definitivat\"...nu tu nu poti sa mi le arati si nu ti-am cerut tie asta, ci te-am intrebat daca pot fi prezentate aceste lucrari unor eventuale controale din partea institutiilor statului? Iti spun tot eu ....NU...pentru ca ele nu mai exista fizic, sunt tocate dupa fiecare examen. Te intreb...de ce? De ce nu puteti arhiva acele lucrari si sa le prezentati la un eventual control? Raspunsul cred ca este extrem de clar. Sunt extrem de convins de nivelul tau de pregatire doar ai sustinut si promovat un examen de la care nu poti prezenta lucrarile.

# danutz date 16 May 2014 15:39 -6

Nu stiu care este modul de pastrare si arhivare al lucrarilor, banuiesc ca reprezentantii UNEJ respecta normele legale in acest sens. Oricum, sita cerne ... Succes in cariera tuturor.

# ptr danutz date 17 May 2014 00:51 +4

Nu le respecta iti spun eu. De asta le-a fugit arhivarul ptr ca i s-a cerut sa le distruga si el a refuzat. Astea si multe altele. si contabila le-a fugit ptr ca a refuzat sa semneze acte grele de furt din banii executorilor iar comisia de cenzori are fii si fice care au luat examenul cu 10. au ramas doar parasutele si hotii. \"succes in cariera tuturor\"! cu catuse!

# candidat date 15 May 2014 22:28 +1

Vi se pare normal ca inciuda dispozitiilor art. 15 lit. c) din Legea 188/2000 sa aveti colegi cu bacalaureatul si atat ( unii au facut parte si din conducerea UNEJ)? Vi s-ar fi parut normal ca la examenul de definitivat, sa vi se numeroteze lucrarea la predarea catre comisia de supraveghere iar numarul astfel acordat sa fie notat in tabelul cu participanti la examen, contrar art. 30 alin. (2) din Regulamentul de aplicare a legii? Vi se pare normal ca un candidat sa ia nota maxima pe un barem de punctare gresit? Vi se pare normal ca intr-un an (2012) sa nu se organizeze examen de definitivat, desi erau executori (numai fosti bancari, din pacate) care indeplineau conditiile de a sustine examen, in conditiile in care Regulamentul in vigoare la acea data stabilea ca examenul sa se desfasoare anual? Om fi fost discriminati?

# Pt Danutz date 15 May 2014 23:46 +4

Poate ne lamuresti si pe noi cum ai găsit  așa rapid de un executor judecatoresc dornic sa te ia stagiar, sa te învețe meserie, sa-ți indrume pașii in profesie așa dezinteresat si nu in ultimul rând sa-si aducă singur concurenta in Camera din care face parte, repet total binevoitor, dezinteresat si dornic sa facă un bine unui necunoscut? Foarte, foarte interesant nu crezi? Sincer tot ce spui e cusut cu ata alba pentru cei din aceasta profesie care îți citesc postarile. Dacă tot ești așa de nemulțumit ca legiuitorul a dorit intrarea bancarilor in casta voastra, ca CCR v-a respins exceptiile pe L 287/2011, ca MJ nu v-a facut jocurile etc de ce nu pleci tu din aceasta profesie, așa cum sfatuiesti pe alții sa se reorienteze către alte profesii? 

# danutz date 16 May 2014 10:36 0

Buna dimineata, Sa incep cu sfarsitul: am invatat ca sa intru in profesie, pentru ca mi-a placut si imi place ceea ce fac. Nu poti renunta asa usor la ceea ce ti-ai dorit. Cand obtii ceva usor, de exemplu fara examen, nu este tare greu sa renunti. Dar cand stai si inveti, credeti-ma ca nu este asa usor. Executorul meu indrumator m-a invatat meserie, nu suntem rude, l-am contactat si si-a manifestat toata buna dispozitie. Poate am avut eu norocul acesta, dar face parte din viata. Se pare ca s-a inteles gresit: NU AM NIMIC CU COLEGII CARE AU FOST EXECUTORI BANCARI, m-a deranjat modul in care s-a intrat in profesie, atat si nimic mai mult. Dar nu sunt ei de vina. La fel ca si la mine poate, au avut noroc. Acum am fugit ca am multa treaba. Bafta multa!!!

# ptr danutza date 17 May 2014 01:03 +2

Am inteles. nu sunteti rude si te cred. cat spui ca mai e spaga? am inteles ca mai jos de 10000 de euro nu se poate. eu nu am acesti bani. sunt convins ca indrumatorul tau te-a invatat \"meserie\". nu spui si ce meserie...succes la \"treaba\"! bafta multa si tie cu trei semne de exclamare, esti gagica nu-i asa? ele sunt asa cu exclamarile. spaga s-a redus daca esti si draguta?

# Danutz date 25 May 2014 00:36 0

Semnele de punctuatie le-am învățat in școala generală. Se pare ca nu trebuie sa te cobori sa faci comentarii pe aici, nu are niciun rost. Apropo: folosesc pisoarul la toaleta. 

# Candidat date 18 August 2014 22:22 0

Nu ar fi trebuit ca, odata cu semnele de punctuatie, sa inveti si topica: "Am invatat semnele de punctuatie in scoala generala"?

# lica date 17 May 2014 01:51 0

Am inteles. nu sunteti rude si te cred. cat spui ca mai e spaga? am inteles ca mai jos de 10000 de euro nu. eu nu am acesti bani. sunt convins ca indrumatorul tau te-a invatat \"meserie\". nu spui si ce meserie...succes la \"treaba\" la care fugi, tu! bafta multa si tie cu trei semne de exclamare, esti gagica nu-i asa? ele sunt asa cu exclamarile. spaga s-a redus daca esti si draguta?

# obiectiva date 15 May 2014 22:18 -3

Hiene in robe infractoare de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care elibereaza sentinte si decizii, impotriva cetatenilor romani, in mod abuziv, calificat care duc la crime si genocid 19 September 2013 Inalta Curte de Casatie si Justitie Inalta Curte de Casatie si Justitie Continuam in aceasta editie cu urmatoarele exemplare (hiene in robe), care judeca cetatenii Romaniei cu o criminalitate desavarsita in mod abuziv si calificat tot ce intra la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti. Exemplarele sunt urmatoare: Judecatoarea Angela Dragnea Judecatoarea Leontina Serban Judecatoarea Luminita Livia Zglimbea Procuror Parchet General Raluca Creteanu Judecatoare Ghenea Mariana Judecatoare Argir Cristina Geanina Judecatoare Iordache Magdalena

# obiectiva date 15 May 2014 22:20 -3

CONTINUU SI EU LISTA CU HIENELE de ICCJ  macavei, cobzariu si dumitrascu

# obiectiva date 15 May 2014 22:21 -3

Aceste hiene in robe se ocupa numai cu condamnari, fara a exista probe in dosare sau de a se intruni toate elementele constitutive ale infractiunii sau pe baza de interceptari efectuate la negru fara a exista dosare pe rolul parchetelor eliberate de catre clonele comuniste ale serviciului tehnic din capitala al SRI. Am studiat de ani de zile aceste infractoare si fara a mai pune ca avem toate informatiile si studierea dosarelor unde au judecat aceste creaturi malefice care se comporta cu cetatenii Romaniei ca intr-o jungla si nu ca intr-o Inalta Curte de Casatie si Justitie.

# obiectiva date 15 May 2014 22:23 -2

Acestea dau ani grei de puscarie pe povesti de adormit copii, prezumtii de vinovatie in mintea lor bolnava si nu cum spune Legea de a aplica prezumtia de nevinovatie pana la intrunirea elementelor constitutive ale infractiunii pentru a putea elibera sentinte si decizii conform Codului Penal Acestea se cred Zeii Pamantului si se bazeaza pe colegii de la Parchetul General, Sectia Criminalistica, etc…, ca acestia le vor da NUP-uri si niciodata nu vor raspunde in fata legii,conform proverbului romanesc; “corb la corb nu-si scoate ochii” sau “o mana spala pe cealalta”, asta fiind practica judecatorilor comunisti, aceasta fiind pusa in practica de clonele comuniste judecatoare

# obiectiva date 15 May 2014 22:26 -3

 Nu mai punem ca daca victimele au fost condamnate in mod abuziv, acestea nu mai desfiinteaza sentinte sau decizii ale tribunalelor, curtilor de apel din tara si lasa sentintele si deciziile nederanjate, resping recursurile, contestatiile in anulare pentru a nu fi sanctionati judecatorii comunisti ai provinciilor sau din capitala. De ani de zile mor in aresturi si PNT. victime condamnate in mod abuziv fara a exista probe sau probe suficente pentru a se intruni toate elementele constitutive ale infractiunii, sau numai pe baza de interceptari efectuate la negru de SRI-isti, in complicitate cu cei de la Serviciul Special IGPR Aceste hiene ale justitiei capitalei nu se potolesc pana la arestarea lor de catre Procurorul General al Romaniei sau de Curtea Internationla Haga. Acestea dau ani grei de puscarie victimelor care ori sunt eliberati paralizati ori sunt decedati din cauza acestor hiene in robe care inconstiente fac experienta cu victimele nevinovate,  

# obiectiva date 15 May 2014 22:27 -3

o experienta de laborator penal in scopul de a cerceta rezistenta victimelor in regim de detentie. Vom sesiza Procurorul General al Romaniei, precum si Curtea Internationala de la Haga pentru a interveni si de a distruge aceste entitati malefice. Se bazeaza ca nu vor fi cercetate pe toata activitatea lor de munca retroactiv, si aici ne referim la cel putin cinsprezece ani din urma. Vom continua cu alte noi dezvaluiri. *sursa editie speciala.

# eu am fost acolo date 16 May 2014 00:50 +9

referitor la examenul de definitivat din 15 mai 2013....eu,am fost acolo, pe scurt, a fost jaf la drumul mare.pntru cei care nu cred, aratati subiectele si baremul de corectare unui profesor universitar, si ascultati ce va spune. toate subiectele au bube mari, si pentru acest aspect, eu sper ca cei responsabili sa plateasca. cat despre faptul ca am ales aceasta meserie, tin sa le reamintesc unora ca noi am cam fost pusi in fata faptului implinit, adica am fost desfiintati. probabil ca se intra si pe bune, insa va garantez procentul de a promova pe bune, este foarte mic. daca infractorii jurchescu si morari ar pregati o mapa cu rudeniile dintre executorii judecatoresti, multi ar ramane surprinsi, o sumedenii de familii, tata-fii ,tata-fice, socru-nora,socru-ginere etc....o mare si fericita familie!!!

# stagiara dornica date 16 May 2014 07:41 +1

Reteta succesului la examen este sa luati si voi niste ore de meditatii!Pt proba orala si practica aveti nevoie de urmatorii \"specialisti\":Jurchescu,Morari,Cojan,Paun,Vlad Barbu,Putura Numai stiu cat costa ora acum,dar e criza!!!Puteti obtine si discounturi!Cateodata sunt chiar rezonabili!Succes!

# tacere date 17 May 2014 02:56 +2

MINISTERUL JUSTITIEI TACE! E COMPLICE. CEI DE LA MJ DIN COMISIA DE EXAMEN SUNT PLATITI CUMVA CHIAR DE UNEJ? ADICA DIN BANII LUI TATA/SOT/SOCRU CA SA IA FIICA/FIU/SOTIE/GINERE/NORA SAU AMANTA EXAMENUL? CE VINA AVEM NOI CA AM FOST DESFIINTATI SI CA LEGEA NE-A TRIMIS IN GASCA DEJA FORMATA? NOI CEL PUTIN AVEAM STUDII SUPERIOARE CAND NE-AM ANGAJAT LA BANCA! EXECUTORII PRIVATIZATI PRIN LEGEA 188 AVEAU 8 CLASE SI DIPLOMA DE LICEU LUATA CU SPAGA SI AIA. CUM AU DEVENIT PESTE NOAPTE LICENTIATI IN DREPT EXACT CAND I-A OBLIGAT LEGEA? SAU CE FACULTATI INEXISTENTE AU ABSOLVIT DE LA \"FABRICI DE DIPLOME\"? LE-A VERIFICAT CINEVA DIPLOMELE? MJ-L TACE.

# candidat date 18 August 2014 22:05 0

Gresit! Sunt INCA vreo cateva zeci de executori care au ca studii finale liceul. O parte dintre acestia ii consiliaza/supravegheaza pe cei care "fac cartile" in UNEJ.

# elena date 12 June 2014 23:35 0

Lupul, paznic la stana. Jurchescu se acopera cu doar cu un minm  hartii in dosarele de executare silita. Nu face NIMIC pentru pentru tine, cel cu dreptatea in mana. O pata mare si urata pe o  lista ce apartine de Ministerul Justitiei. problema mea este de cum considera sa isi faca cinstit datoria, aceea de executor. Si nu o sa am liniste pana nu o sa raspunda pentru asta

# andrei date 14 June 2014 21:01 -1

nu sunteti singura ,sunt foarte multe personae care se lovesc de problema dvs. insa toti executor din tara asta tac pentru ca sunt niste obiecte folosite si marea majoritate sunt corupti .Iar daca spun ceva imediat sunt pusi sub lupa.Nu au curajul sa spuna adevarul.Iar oameni de rand sunt pacaliti de acte false facute de acest Jurchescu Cristian Mihai care se crede invincibil.O sa vedeti in curand cum pica si trage dupa el o gramada de smecheri ... putina rabdare si nu va mai avea loc sa fuga.

# zagaria date 21 June 2014 22:09 +1

http://adevarul.ro/locale/timisoara/dezvAluiri-taxa-intrare-casta-executorilor-judecatoresti-50000-euro-1_50ae98fb7c42d5a6639e4bff/index.html 50 de miare jurchescule......un fleac pentru gasca ta.

# Mucles date 18 August 2014 22:16 +1

D-na Barac cunoaste muuuulte lucruri "minunate" din interiorul UNEJ. La unele dintre acestea a contribuit decisiv.

# candidat date 22 January 2015 11:31 +3

Cine nu e gata, e luat cu lopata :P http://www.luju.ro/magistrati/dna/suspectul-putura-dna-a-inceput-urmarirea-penala-fata-de-judecatorul-ovidiu-putura-ex-secretar-de-stat-in-mj-pentru-dare-de-mita-si-trafic-de-influenta-putura-e-acuzat-ca-ar-fi-promis-unei-judecatoare-ca-va-face-demersuri-ca-un-membru-al-familiei-acesteia-

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.10.2024 – Judecatorii care au aruncat alegerile

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva