21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UNPIR SI-A ALES LIDERII – Niculae Balan este noul presedinte al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa din Romania la Congresul de la Bucuresti. Peste 370 de practicieni si-au ales prin vot membrii din Consiliul National de conducere si noul plan de activitate pe 2017 (Documente)

Scris de: E.D. | pdf | print

16 September 2016 20:54
Vizualizari: 15857

Sala Bucuresti a Hotelului Rin din Capitala a gazduit in data de 16 septembrie 2016 Congresul National al Uniunii Nationale a Practicienilor in Insolventa (UNPIR) din Romania. La eveniment, au participat peste 370 de practicieni in insolventa, veniti din toata tara pentru a-si alege noul presedinte al Uniunii. Dupa cum ne amintim, la sfarsitul anului 2015 a trecut in nefiinta fondatorul UNPIR, avocatul Arin Stanescu, interimatul functiei de presedinte al Uniunii fiind asigurat, pana la acest moment, de fostul presedinte al Filialei UNPIR Bucuresti, Niculae Balan. Cu prilejul Congresului UNPIR 2016, cei peste 370 de practicieni in insolventa si-au exprimat dorinta ca "Nic" Balan – asa cum este cunoscut Niculae Balan (foto 1) in breasla practicienilor in insolventa – sa reprezinte interesele profesiei in urmatorii 4 ani, astfel ca a fost ales presedinte al Uniunii cu drepturi depline. Totodata, practicienii in insolventa au ales componenta Consiliului national de conducere al UNPIR pentru urmatorii 4 ani, dar si Instanta superioara de disciplina si Comisia de cenzori a Uniunii.


In urma numaratorii voturilor, practicienii in insolventa i-au ales cu majoritate sa faca parte din CNC al UNPIR pe: Stan Tirnoveanu, Anca Cristina Sirbu, Oana Luminita Velican, Viorica Munteanu, Soo Ignatie Todor, Florin Dragomir Vasile Urs, Carmen Popa, Vasile Dorel Nicorici, Ioan Biris, Magdalena Alexandru, Virgil Frangu, Emil Ionel Gros, Mariana Balescu, Nelu Radu Pop si Daniela Marioara Zapodeanu. Membrii supleanti ai CNC sunt: Ciprian Gavril Cziriac, Catalin Andrei Dascal, Radu Lucian Lotrean, Flavia Consuela Craciun si Maria Mariana Somnea.

In cadrul lucrarilor Congresului UNPIR pe 2016, presedintele ale al UNPIR, Niculae Balan, a facut publice datele statistice privind formele de organizare ale profesiei si repere ale activitatii, facand vorbire si despre Legea privind insolventa personei fizice.

Totodata, la Congresul UNPIR au fost prezentate planurile de activitate ale Consiliului National de conducere al UNPIR, precum si planul activ al filialelor pentru anul 2017. Printre prioritatile CNC, conform proiectelor prezentate, se numara continuarea demersurilor intreprinse pentru imbunatatirea cadrului legislativ a activitatii practicienilor in insolventa; stabilirea de contacte periodice cu cu judecatorii-sindici, magistratii Curtilor de apel, ai Arhivelor Nationale, ai O.N.R.C, A.N.A.F, A.A.A.S si ai altor reprezentanti ai organelor statului, implicati în procedura insolventei; colaborarea cu toate profesiile si institutiile implicate în implementarea legii insolventei persoanei fizice sau intarirea colaborarii cu organizatia INSOL Europe, cu organizatii si asociatii similare din tarile membre ale UE si din Republica Moldova.

In ce priveste activitatea filialelor UNPIR, conform planului adoptat in cadrul Congresului din 16 septembrie 2016, pentru anul 2017 se urmareste sprijinirea activitatii instantelor locale de disciplina; sprijinirea activitatii I.N.P.P.I în organizarea stagiilor prevazute de sistemul unitar de pregatire profesionala continua a membrilor Uniunii pentru realizarea cerintei impuse de Statutul profesiei; organizarea unor reuniuni ale membrilor filialelor cu magistratii din sectiile comerciale ale tribunalelor, cu specialisti ai organelor fiscale si ai oficiilor registrului comertului din judete, cu reprezentanti ai creditorilor si altii, în vederea dezbaterii problemelor deosebite privind aplicarea în practica a legislatiei din domeniu dar si uniformizarea metodologiei de gestionare a Fondului de lichidare prin schimb de experienta pentru aplicarea procedurilor de distribuire a sumelor, precum si formarea personalului angajat pentru derularea operatiunilor.

Prezentam in continuare galerie foto de la Congresul UNPIR 2016:


*Cititi aici informarea presedintelui UNPIR

*Cititi aici planul de activitate al CNC pe anul 2017

*Cititi aici planul de activitate al filialelor UNPIR pe anul 2017

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva