5 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

URMEAZA COLDEA? - Premierul Dacian Ciolos l-a inlaturat pe Gheorghe Nicolae de la comanda DIPI, serviciul secret al MAI. Gheorghe Nicolae este cel despre care senatorul Valer Marian il avertiza pe Klaus Iohannis ca este „fidel generalului Coldea”: „In ultimii ani, generalul Florian Coldea si-a extins tentaculele, si implicit influenta si potentialul de politie politica, asupra DIPI”. La sefia Doi s'un sfert a fost adus adjunctul Rares Vaduva, ofiter SRI si doctor al Academiei „Mihai Viteazu”

Scris de: A.P. | pdf | print

11 February 2016 15:26
Vizualizari: 9002

Prim-ministrul Dacian Ciolos a schimbat conducerea Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), cunoscut ca Doi s'un sfert. Nicolae Gheorghe, cel despre care senatorul Valer Marian a atras atentia ca este omul prin care generalul SRI Florian Coldea (foto) controleaza serviciul secret al MAI, a fost destituit. In locul secretarului de Stat Nicolae Gheorghe a fost adus unul dintre cei doi adjuncti ai acestuia, maiorul Rares Vaduva, celalalt subsecretar de Stat, Nelu Zarnica, fiind eliberat din functie. Motivul oficial al schimbarii intempestive la varful DIPI a fost explicat de ministrul de Interne Petre Toba, joi 11 februarie 2016, la finalul sedintei de evaluare a activitatii Jandarmeriei Romane pe anul trecut: „La DIPI am finalizat evaluarea, cum am facut si evaluarea la Jandarmeria Romana. Am considerat oportuna inlocuirea comenzii. Am cerut acest lucru pentru ca doresc o conducere noua, un suflu nou, doresc ca si DIPI sa contribuie mai mult la realizarea obiectivelor prioritare ale Ministerului Afacerilor Interne. (...) Obiectivul meu este si cel asumat de programul de guvernare - cresterea gradului de siguranta a cetateanului. Cand este un obiectiv prioritar al Guvernului, cand este un obiectiv prioritar al MAI, inteleg ca toate armele sa il inteleaga ca pe un obiectiv prioritar al lor si sa dispuna masurile in consecinta. Totodata, am cerut sa isi faca si propriile evaluari, pentru ca sunt lucruri care trebuie clarificate si imbunatatite la nivelul DIPI”.


Cariera noului sef al Doi s'un sfert este strans legata de Serviciul Roman de Informatii. Potrivit CV-ului, Rares Vaduva este absolvent al vestitei Academii Nationale de Informatii „Mihai Viteazul”, unde si-a luat si un doctorat, si a detinut, in perioada 2006-2014, functii de conducere si de executie in cadrul SRI.

Relatii intre conducerea Doi s'un sfert si SRI, sau o anumita factiune din SRI, ar fi existat si inainte, insa nu atat de vizibile ca acum. Cel putin asta a sustinut senatorul Valer Marian. La inceputul lui 2015, parlamentarul il avertiza intr-o scrisoare pe presedintele Klaus Iohannis ca Departamentul de Informatii si Protectie Interna din MAI este controlat de adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, prin Gheorghe Nicolae. Iata ce ii scria Valer Marian, la 24 ianuarie 2015, sefului statului:

Nu putem trece cu vederea nici faptul ca, in ultimii ani, primul adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea, si-a extins tentaculele, si implicit influenta si potentialul de politie politica, asupra altor doua servicii secrete: SPP si DIPI (serviciul secret al MAI). In anul 2009, un subaltern apropiat al generalului Coldea, colonelul Costin Nedelea, avansat ulterior general, a fost transferat de la SRI si numit, dupa un examen dubios, sef al unitatii informative al SPP. In vara anului 2014, un alt ofiter SRI fidel generalului Coldea, colonelul Gheorghe Nicolae, a fost numit la comanda DIPI”.

Senatorul Valer Marian relua ideea o luna mai tarziu, intr-o alta scrisoare adresata presedintelui Romaniei, datata 4 martie 2015:

In ultimul mandat prezidential a lui Traian Basescu, SRI a reusit sa-si impuna un control tentacular si asupra altor servicii secrete. In cursul anului 2009, in fruntea unitatii informative a SPP a fost numit, in urma unui concurs dubios, colonelul Costin Nedelea, un subaltern apropiat al generalului Florian Coldea, iar un alt subaltern al acestuia, locotenent-colonelul Marius Stere, a fost numit seful unui serviciu din SPP. De asemenea, in vara anului 2014 a fost imputernicit la comanda serviciului secret al Ministerului Afacerilor Interne un alt subaltern apropiat al generalului Coldea, colonelul Gheorghe Nicolae. Sugestiv este si ca, in ultimii ani, George Maior si Florian Coldea au insistat sa se realizeze unificarea principalelor doua servicii secrete ale Romaniei, SRI si SIE, pentru a detine un control total. Totodata, SRI a cautat sa exercite un anumit control si asupra Inspectoratului General al Politiei Romane, potrivit unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, care sustin ca generalul Florian Coldea il presa telefonic (indeosebi pe TO) aproape zilnic pe chestorul Petre Toba, seful Politiei Romane, adresandu-i diverse solicitari sau sugestii privind organizarea unor actiuni de cercetare penala”.

Comentarii

# mulder, agentul mulder date 11 February 2016 15:59 +16

alta marie dar cu aceeasi palarie! Rotire de cadre (grade)! si inca tot asa....ma intreb: numai la sri gasiti oameni de isparava? astia de la MAI sunt toti, dar absolut toti, niste idioti si niste corupti? pe cand frumuseii astia de la secu, pardon, sri, sunt imaculati precum gheneralul codlea? ba nene, prostiti po******tia cu astea. Daca ma uit bine, tipul asta adus de la sri (nu-l cunosc), dar sunt uimit ce capacitate a fost: a venit, a facut un master, apoi cinzeci de mii de scoli, a fost sef si e un geniu in informatii! Ba nene, juri ca e fratele lu codlea mai mic! Sa dea Domnul sa ma insel, insa....nu prea cred. Nu sunt semne.... :-x

# remember date 11 February 2016 17:22 +15

MULDER, la prima vedere lucrurile stau cam asa, cum le spui tu:"o alta marie cu aceeiasi palarie" dar "bursa zvonurilor" te contrazice.E greu sa stii exact cum sta situatia in zone atat de nebuloase, cum sunt serviciile noastre dar se pare ca Gheorghe Nicolae a fost un veleitar, de sorginte securista, ce si-ar fi dorit sa fie in locul lui Coldea dar n-a avut sustinere si a gasit in 2 s'un sfert o modalitate de a se sustrage sefiei lui Coldea. Ba mai mult, cel putin la Bucuresti, si-a construit un serviciu concurent SRI, ce culmea stoca date legate de infractiunile comise de sri-istii de frunte (se pare ca si Coldea are un dosar destul de stufos!! :eek:).Mai mult decat atat,Gh. Nicolae se pare ca i-a furnizat date importante lui Ponta, legate tocmai de activitatile politice ale SRI iar Ponta a cam stiut sa le fructufice, contracarand cat a putut mafia securisto-basisto-coldista.Nu ti se pare dubios faptul ca zboara din functii oameni apropiati lui Ponta?? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :eek: :eek: :eek: :eek: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 11 February 2016 17:57 +8

ptr mulder si remember// dupa cum ati citit si la alte postari ale mele,DA URMEAZA SI COLDEA SI NU NUMAI!!!!!! (vor mai fi cel putin 2 cu multa priza si importanta,asta/i din sursele mele,undeva chiar acum se discuta in ,,stratosfera,, cu evidentele pe masa!!!!!!(inca nu am nici o duma despre imperiul raului dar se pare ca intra in masinaria de tocat pina la coana maria)

# Anglofon date 12 February 2016 08:39 -1

Cu evidentele pe masa? matale esti trollul de la US Embassy?

# remember date 11 February 2016 17:45 +8

ep.2/In ce-i priveste pe ceilalti doi,Nelu Zamica a fost omul de taina, cel cu care Gh. Nicolae s-a sfatuit si a realizat un 2 s'un sfert redutabil, anti-sri iar Rares Vaduva a fost si este turnatorul de seviciu via Coldea.De multe ori m-am intrebat cum Gh. Nicolae, un om ce anticipa pericolele de la mare distanta, nu l-a citit Vaduva, ce pute de la distanta a veleitar pe post de sluga proasta.In ce-l priveste pe Ciolos, tot "bursa zvonurilor" spune ca miscarea ar fi facut-o deliberat, cu intentia vadita, trasata de la sefii ocultei UE, sa comaseze toate serviciile secrete intr-unul singur pentru civili si unul pentru militari iar cel pentru civili sa-l treaca in subordinea MAI, asa cum este in toate tarile democratice.Dar pentru partea asta am mari rezerve.Nu-l vad pe ciufuliciul Cilolos un super-man ce poate gandi sa se ia la tranta cu balaurul cu multe capete,Coldea si sa mai si invinga.Stii vre-un securist angajat al sri sau sie dispus sa dea socoteala pentru banii cheltuiti aiurea :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :P :P :P :P :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: <img src=ops:' /> <img src=ops:' /> <img src=ops:' />

# remember date 12 February 2016 09:45 +3

In provincie lucrurile stau complet diferit fata de ce a fost in capitala.Securistii din provincie au facut dosare celor mai corupti si mai nenorociti militieni, dupa care i-au promovat sefi la 2 s'un sfert si coabiteaza baietii de n-au aer.Fura toti cot la cot,fac cele mai tenebroase afaceri impreuna,se anunta unii pe altii atunci cand vin controale, elimina de pe piata toti competitorii economici si politici,gen Mazare etc.si traiesc intr-o continua si perpetua spoliere a banului public.Justitia este la mana lor iar dosarele de eliminare a concurentei le pitrocesc impreuna.Daca la Bucuresti mai exista veleitari ce-si doresc sefia si "independenta" in provincie aparatul represiv securisto-militienesc functioneaza perfect.Nu mai spun de finante si primarii.Colcaie de securisti, neamurile lor si neamurile militienilor si vorba d-nului Ciuvica:"stau si ma intreb, cati dintre noi nu suntem inca securisti sau loaze securiste??".

# Chuck Norris date 11 February 2016 17:49 +7

Eu cred ca pe unii din exterior i-a cam pus pe ganduri aceasta Academie Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" si numarul prea mare al celor cu doctorate obtinute din acea acea zona, inclusiv prin plagiate, astfel incat sa obtina posturi cheie in sistem. Ca sa nu mai spunem si despre magistratii care si-au dorit sa fie cursanti pe acolo, doar asa, de amorul artei, ca sa aiba o diploma in plus de la Academia "Mihai Viteazul". Nu pricep de ce Academia aia nu s-a numit "Vlad Tepes"sau "Dracula" :lol:

# remember date 11 February 2016 18:18 +11

CHUCK NORRIS, cand spui "Academie" te referi la "Scoala profesionala de securisti"?? Ai avut curiozitatea sa te uiti vreodata pe lista "profesorilor" ce predau la scoala profesionala??Ai vazut pe lista vre-un academician recunoscut la nivel mondial???Sau nu mai sunt eu la curent??? :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

# nicolae date 11 February 2016 18:21 -4

Lovitură ! Văduva nu are nicio legătură cu Coldea !

# DODI date 11 February 2016 19:02 +12

Nu vă faceți speranțe deșarte: înlăturarea lui Coldea e de competența lui Klaun Fraus Ciolanis (cel care nu e în stare să-și pună ordine în familie și care nu se uită în spate că îi e frică și de umbra lu). Nici cu Ci/OL/OS nu mie rușine el fiind doar un BOC ceva mai mare, în rest atitudinea de slugă o are în ADN: nu uitați cine l-a făcut om (hăhăilă) și ce au plătit alții (recte Voiculescu și ceilalți) pentru asta.

# cetatean date 12 February 2016 08:55 +2

Daca SIPI si-ar face treaba, n-am avea politisti bugetari care sa stea in vile, sa vina cu BMW-uri la serviciu. N-am avea nici sefi incompetenti, sefi care sa faca jocurile baronilor locali si functionari MAI adunati de pe drumuri, apv-isti pensionati, neveste, concubine, fiice, fosti soferi, dependenti de bautura si poker, etc. Si atunci cand cineva ar constata, totusi, ca acestia nu corespund, n-ar fi promovati pe alte functii, tot de conducere.

# Cristi date 12 February 2016 08:59 +2

Este încă o mișcare de a subordoa în totalitate România Uniunii Europene. Cioloș este un simplu pion, care are directive clare de la Bruxelles să distrugă economia țării și să subjuge întregul sistem e securitate al României. Scopul? Să ne conducă cum vor cei de la Bruxelles. :sad:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.03.2024 – Postul lui Buda, scos la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva