27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

URSULA NU POATE RAMANE IN FUNCTIE – Europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes cere demisia Ursulei von der Leyen dupa ce Parchetul European a inceput ancheta privind modul in care presedinta Comisiei Europene a incheiat contractele cu producatorii de vaccinuri: „A achizitionat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetatean UE pe baza unor contracte niciodata prezentate publicului... Cum este posibil acest lucru intr-o UE chemata a fi transparenta cu modul in care foloseste banii oamenilor?” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

18 October 2022 12:30
Vizualizari: 4215

Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (foto), trebuie sa-si dea demisia urgent din functia pe care o detine, in conditiile in care Parchetul European (EPPO) investigheaza actiunile ei din pandemie.Este vorba despre felul in care Ursula a incheiat contractele cu producatorii de vaccinuri – contracte niciodata facute publice, ci doar incarcate pe site-ul Comisiei Europene intr-o forma aproape complet cenzurata.

Cel care i-a cerut demisia Ursulei von der Leyen din fruntea Comisiei Europene luni, 17 octombrie 2022, a fost europarlamentarul PNTCD Cristian Terhes, care in timpul discursului a prezentat doua pagini dintr-un contract incheiat intre CE si un producator de vaccinuri – pagini total innegrite de cenzura Comisiei Europene.

Vineri, 14 octombrie 2022, EPPO a anuntat ca are in derulare o ancheta privind achizitia vaccinurilor impotriva COVID-19 in Uniunea Europeana, fara sa dea alte detalii. Totusi, presa a scris ca vizate sunt atat contractele Comisiei Europene, cat si cele ale statelor-membre.


Redam dicursul eurodeputatului Cristian Terhes din plenul Parlamentului European (vezi video):


Domnule presedinte, dragi colegi,

Ursula von der Leyen trebuie sa demisioneze imediat si neconditionat din pozitia de Presedinte al Comisiei Europene, ca urmare a faptului ca actiunile ei sunt in momentul de fata anchetate penal de catre Parchetul European (EPPO).

EPPO tocmai ce a anuntat acum cateva zile ca investigheaza modul in care au fost semnate contractele intre Comisia Europeana si producatorii de vaccinuri.

Aceasta este ceea ce Curtea Europeana de Conturi tocmai a facut public intr-un raport acum cateva zile, si citez:

'Comisia a semnat, pana in noiembrie 2021, contracte in valoare de 71 miliarde de euro in numele statelor membre ca sa achizitioneze pana la 4,6 miliarde de doze de vaccin COVID-19'.

Asta inseamna ca [Ursula] a achizitionat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetatean UE pe baza unor contracte ce nu au fost prezentate niciodata publicului.

Acesta este modul in care contractele pe care le-a semnat cu aceste companii farmaceutice au fost prezentate publicului. (n.r. Terhes prezinta doua pagini complet cenzurate, asa cum au fost ele publicate de Comisia Europeana.)

Cum este posibil acest lucru intr-o Uniune Europeana care este chemata a fi transparenta cu modul in care foloseste banii oamenilor?

Asa ca solicit din nou si fac apel din nou la demisia imediata si neconditionata [a Ursulei von der Leyen]!

Va multumesc”

 sursa foto: Getty Images

Comentarii

# maxtor date 18 October 2022 13:03 0

schema-Complet de 10! (in serios:u.e. e facuta dupa "monarhia constitutionala" din Anglia,Romania ar veni un Ducat -condusa de Ducele de Râpă...).

# imun/teanu date 18 October 2022 14:07 +213

urSULA, infractoarea sefa a eVropei pe multiple aspecte, a fost "ajunsa" ieri ca cum ar fi, ea, chiar Constitutia Romaniei. Prin clica de tradatori la noi, generalizata ei si mafiei sale. Nu mai politicieni, si de la toate partide, ci stoarfe de ultima speta, nu pe trotuar ci din rigolele scurse-n canal. Cand o istorie adevarata va si fi, toti trebuie inscrisi intr-o "Carte alba a distrugerii Romaniei, in personaje si date", cu detalierile dezvoltate pe intelesul deplin. Neam de neam lor sa vada cine le-au fost inaite si le-au facut, cum! / pe tradare, averile fabuloase, care le va fi si blestem al vandutului nostru popor. Asa!, sa le dea Dumnezeu, pe care-au jurat. Blestem!

# Ioana M. date 18 October 2022 19:41 +56

Politicienii au gura mare, cand s-au achizitionat milioane de vaccinuri, au avut gura mica. Omul de rand a protestat atunci, era ilogic sa se achizitioneze atat de multe si era total nelegal, impotriva sigurantei sanitare, sa secretizeze efectelw adverse, compozitia, preturile, desi erau bani publici europeni.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva