24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

USR A VANDUT SUVERANITATEA ROMANIEI – Eurodeputatul Cristian Terhes acuza dupa ce Parlamentul European a votat suprimarea suveranitatii statelor-membre UE: „Majoritatea europarlamentarilor au votat pentru transformarea UE intr-o federatie, precum si inlocuirea termenilor 'femeie' si 'barbat' din tratatele UE cu 'gen'... Dintre romani, doar cei de la USR / Renew au votat in favoarea raportului... 'Barbat' si 'femeie' sunt doua realitati distincte. Genul e un construct social relativ” (Video)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

23 November 2023 14:12
Vizualizari: 4157

Uniunea Salvati Romania a vandut, pur si simplu, suveranitatea Romaniei la Bruxelles, acuza eurodeputatul Cristian Terhes (foto) dupa ce miercuri, 22 noiembrie 2023, europarlamentarii USR au votat un proiect de modificare a tratatelor constitutive ale UE, proiect care suprima suveranitatea statelor-membre.Si nu e doar atat: initiativa de act normativ – votata din partea Romaniei doar de catre europarlamentarii USR – inlocuieste conceptele de „femeie” si „barbat” din documentele UE cu notiunea de „gen”. Or, asa ceva este o aberatie, din moment ce genul este doar un construct social relativ (deci schimbator), iar nu o realitate imuabila, precum cele doua sexe, subliniaza Terhes in postarea de pe Facebook de miercuri.


Redam intregul mesaj al europarlamentarului Cristian Terhes (vezi facsimile si video):


Majoritatea europarlamentarilor au votat pentru suprimarea suveranitatii statelor membre UE si transformarea acesteia intr-o federatie, precum si inlocuirea termenilor 'femeie' si 'barbat' din tratatele UE cu 'gen'.

Cu 291 de voturi pentru, 274 de voturi impotriva si 44 abtineri, majoritatea europarlamentarilor au adoptat pe data de 22.11.2023 un raport privind modificarea tratatelor UE, prin care, printre altele, se renunta in fapt la suveranitatea statelor, iar UE se transforma intr-o federatie.

Dintre europarlamentarii romani care au votat (pentru ca unii nu au votat, desi erau in sala), doar cei de la USR / Renew au votat la final in favoarea acestui raport [a se vedea capturile 4 si 5].

Printre alte modificari dorite de neomarxisti la tratate, este si inlocuirea sintagmei 'egalitate intre femei si barbati' cu 'egalitate de gen'.

'Barbat si femeie sunt doua realitati distincte, ce pot fi clar identificate. 'Genul', in schimb, este un construct social relativ, schimbator. E absurd sa pretinzi ca vrei egalitate intre doua chestiuni relative, ce se pot schimba mereu', a spus europarlamentarul Cristian Terhes.

Aceasta propunere a trecut cu 344 voturi pentru, 240 impotriva si 12 abtineri. In captura 1, vedeti propunerea de modificare, in captura 2 votul general pe aceasta propunere, iar in captura 3 cum au votat europarlamentarii romani pe aceasta propunere.

'Propunerea de suprimare a suveranitatii statelor membre UE a trecut la 17 voturi. Se vede inca odata ca fiecare vot conteaza, de aceea e important ca romanii sa decida bine pe cine mai trimit in Parlamentul European', a spus europarlamentarul Terhes.

Singurele grupuri politice a caror europarlamentari au votat, toti, impotriva acestor prevederi au fost ECR (n.r. Grupul Conservatorilor si Reformistilor) si ID (n.r. Grupul Identitate si Democratie)”.

 

 

 

 

 

 * Cititi aici intregul parcurs legislativ al proiectului votat de Parlamentul European

Comentarii

# mihai date 23 November 2023 16:07 0

se vede pe votul public pe site-ul parlamentului UE si chiar in imagine. pentru inlocuirea termenilor de barbat si femeie, PSD a votat pentru. doar cei din EPP adica PNL au votat contra. la federalizare, USR sunt singurii din romania care au votat pentru. aici da. dar PSD a facut aceeasi chestie ca progresisti S&D sa voteze pentru miscarea LGBT.

# Pdv date 23 November 2023 17:49 +8

România este stat suveran și independent (art.1 alin.(1) din Constituție). Constituția este legea fundamentală și nicio dispoziție din tratatele la care România este parte nu poate să contravină acesteia (art.11 alin.(3), art.146 lit. b) și art.147 alin.(3) din Constituție). Prin urmare, tot ce votează Parlamentul European și care este contrar Constituției, poate fi aplicat în România numai după revizuirea acesteia.

# ROEXIT ! date 23 November 2023 20:29 +7

ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !ROEXIT !

# Domnu Terhes date 24 November 2023 12:17 +3

Da, au schimbat și tratatu de baza? Sau, ăla a rămas. Aștept un răspuns.

# Mda , USR trebuie sa dispara date 24 November 2023 15:05 +2

dar dimpreuna cu PZD+PNL=SRI , deoarece au votat chestia aia tampita de gen (adica poti sa te consideri leguma daca vrei , ceea ce unii sunt la propriu) precum si legi Ursuloace ca cea ca nu mai ai voie sa-ti cresti mancarea in batatura ( porci , pasari, vaci , etc ) , ca si legea big brother cibernetica , de iti culege SRI - necalificaitii - PC-ul daca sanki e virusat , precum si legea ca nu mai ai voie sa injuri si sa gluimesti pe seama politicieniilor -direct iunchisoare - apoi legea ca va ia masinile scumpind enorm parcarile si baga taxa de drum enorma, etc ! :eek:

# Lasati-o pe Ursuza sa-si faca singura salarul date 24 November 2023 15:06 +3

si sa cumpere cate vaccinuri doreste - insa pe banii ma-sii ! ROEXIT !

# Ilie Odochianu date 28 November 2023 11:03 0

Bravo CRISTIAN TERHES, e bine ce faci acolo, dar nu-i deajuns să ne spui ca fiecare vot contează, trebuie o campanie națională de conștientizare înainte de alegeri. SUCCES MAXIM!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva