24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

USR foloseste justitia in dezbaterea politica dupa excluderea lui Danilet

Scris de: av. Cristian-Gabriel WINZER | pdf | print

14 December 2021 14:16
Vizualizari: 2941

Deplangand excluderea din magistratura a judecatorului Cristi Vasilica Danilet, decisa de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu (NB – decizie care nu este definitiva, putand fi contestata de judecatorul in cauza cu recurs la ICCJ), domnul Dacian Ciolos afirma ca astfel ”ne compromitem iremediabil parcursul european si ne alaturam Poloniei si Ungariei pe lista de tari-problema” si ne dezvaluie ca ”am tot primit informatii in ultimele luni ca mai multi judecatori si procurori se simt timorati”.Sigur, se vor gasi (probabil) cateva persoane care sa aprecieze profund emotionanta reactia de sincera solidaritate a omului politic cu judecatorul activist (de genul #jesuisvasilica), iar altii care sa considere chiar ca domnul europarlamentar a fost prea bun si bland in cuget si-n simtiri, fiind necesar sa solicite macar o dezbatere in Parlamentul European in legatura cu #ruleoflaw din Romania, daca nu chiar sa se lege cu un lant (il poate imprumuta de la domnul Dide, care acum nu il poate folosi, in conditiile in care este arestat preventiv pentru savarsirea unor infractiuni de trafic de droguri de risc) de una dintre cladirile in care isi are sediul Parlamentul European (intuim ca ar alege sediul din Franta)...

Dincolo insa de confirmarea ca USR urmareste sa foloseasca, din nou (lucru de nepermis!), justitia in dezbaterea politica (stiind ca aceasta a fost ”arma” generatoare de emotie si capital electoral), ar fi relevant de cunoscut/inteles de ce dinspre domnul Ciolos vuia o #tacere asurzitoare (vorba unui fost actual ministru al Justitiei), sinonima cu ipocrizia, atunci cand se confirma public, spre exemplu, ca in perioada 01.01.2014 - 31.07.2018 la nivelul structurilor DNA au fost inregistrate 1.459 de dosare vizand 845 de procurori si 1.443 de dosare vizand 1.962 de judecatori, existand numeroase #abuzuri si presiuni (astfel cum sunt confirmate in raportul Inspectiei judiciare, validat de instantele de judecata).

Sau macar atunci cand niste judecatori erau adusi de pe scaunul de pe care infaptuiau justitia pentru a fi audiati in calitate de martori in dosare penale, determinati fiind de procurorii care instrumentau acele cauze sa isi #retracteze (dupa 10-15 ani de la solutionarea dosarelor) solutiile pe care le-au pronuntat (solutii care aveau la baza un probatoriu complex si care au fost confirmate de instantele ierarhic superioare ca fiind temeinice si legale) si sa le catalogheze ei insisi, cu ocazia audierii de catre procurori, ca nefiind bune...

Iar reactii cel putin la fel de emotionante putea genera domnul Dcaian Ciolos si daca ar fi enuntat la fel de ferm (sau mindful, cum probabil ar spune domnia sa, dovedind ca este mereu prezent si conectat la realitate) puncte de vedere referitoare la #protocoalele prin care s-a realizat o implicare activa a unui serviciu secret in activitatea de infaptuire a justitiei penale, protocoale care au ”determinat punerea instantelor in situatia de a nu mai putea infaptui #justitia in numele legii” si care ”au incalcat o sfera larga de drepturi si libertati fundamentale”, despre celebrul protocol din anul 2009 stabilindu-se deja (cum probabil ca a aflat intre timp si domnul europarlamentar) ca a generat ”o #ingerinta a serviciului secret in desfasurarea activitatii de urmarire penala” si ca a creat ”premisele subordonarii acestuia si, prin urmare, a activitatii de urmarire penala structurilor unui serviciu secret, ceea ce, pe plan constitutional, pune in discutie relatia dintre parchete si serviciile de informatii” (astfel cum arata Curtea Constitutionala in Decizia nr. 26/2019).

Despre momente in care un fost procuror-sef DNA solicita unui procuror din subordine (potrivit unei inregistrari difuzate public prin iunie 2017) ”sa #decapati institutional (...) si sa ajungem la domnul premier”, ingrijorata fiind respectiva doamna procuror-sef ”de ce nu ii #inhatam”, nu cred ca mai are rost sa amintim...

Comentarii

# DODI date 14 December 2021 15:23 +101

Cum ne-a obioșnuit numitatea servicii (ne)secrete franceze tot felul de gunoaie alogene sau neaoșe au dreptul să spurce România. Iar USR a preluat cu surle și vuvuzele rolul mai po******r al fostului PPDD în locul căruia s-a înghesuit în Parlament. În rest nimic sub soare. Nulitatea care s-a cățărat în funcții umblând în patru labe pe cărarea ce i-a fost făcută de vulpea roșcată și serviciile franceze nu-și dă cu părerea. Pentru asta ar trebuie să aibă minte. Ceea ce nu e cazul. El recită o poezie impusă și dispusă de alții. De atât e în stare singurul neuron implantat de alții în cutia care îi acoperă gâtul să nu intre virușii nestingheriți.

# Rufus date 14 December 2021 18:30 +3

Dle Winzer cum ne-ati obisnuit prin exprimari atente, clare, concise si la obiect. Cum apreciati comentariile politice si ale altor politicieni la adresa CSM ? Indiferent ca sunt sau nu legitime tot o imixtiune in problemele altei puteri constitutionale sunt? Recte dl ministru Predoiu ( membru al executivului si al legislativului) a avut o luare de pozitie pe marginea subiectului ? Aici nu se mai afecteaza independenta justitiei ? Sau CSM a devenit ilegitim in momentul in care a aplicat Legea ?

# Băran Gheorghe date 15 December 2021 04:52 +2

O retrospectiva excelenta in trecutul apropiat pentru a dovedi si a argumenta ipocrizia a unuia ca Ciolos, (ca sa fim blanzi si a nu merge mai departe cu o caracterizare mult mai dura). Stai sa vezi si Liiceanu ce prompt e in ipocrizie!!! Tare mi e teama ca iccj il spala!!

# Omul de pe stradă date 16 December 2021 16:52 0

Poate ar trebui să afle și respectivul Clănțău – dacă încă nu aflat – cum se căina marele judecător prin ce frământări ontologice trece el ca să-și poată motiva soluția, deja dată, în dosarele pe care le judecă, recunoscând că soluția este greșită, dar pentru a că dat-o deja, trebuie să o facă justificabilă, nu-i așa!!! Ăsta da, judecător! Numai astfel de judecători ar trebui să avem, sau să-i obligăm să devină la fel ca el!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva