19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

USR NU SUSTINE ANGAJATII SI MEDIUL DE AFACERI – PSD reactioneaza dupa ce deputatul USR Claudiu Nasui a afirmat ca majorarea salariului minim reprezinta o crestere a taxarii muncii: „Salariul minim european aduce nu doar beneficii directe angajatilor, inclusiv in sectorul privat, ci si consolideaza stabilitatea in mediul de afaceri... Masura e vitala pentru a retine forta de munca in Romania si a reduce discrepantele salariale intre tara noastra si alte state europene”

Scris de: L.J. | pdf | print

9 April 2024 12:51
Vizualizari: 1487

Partidul Social Democrat – condus de premierul Marcel Ciolacu (foto) – acuza Uniunea Salvati Romania ca nu sustine nici angajatii, nici mediul de afaceri, din moment ce USR se pronunta impotriva cresterii salariului minim pe economie, prin introducerea salariului minim european.PSD a reactionat marti, 9 aprilie 2024, dupa ce luni fostul ministru USR-ist al Economiei, deputatul Claudiu Nasui, afirmase ca „daca ar vrea sa ajute Romania, nu sa o saraceasca pentru a plati privilegiile si pensiile speciale castei politice, PSD ar fi crescut salariul minim net fara sa impuna o povara suplimentara pentru mediul privat”.

In replica, PSD atrage atentia ca majorarea salariului minim pe economie prin introducere salariului minim european va retine forta de munca in Romania si va reduce discrepantele salariale intre tara noastra si alte state europene. In schimb, „propunerile amatoriste ale USR ar accentua decalajele salariale si ar pune in pericol sistemul de pensii publice”, adauga PSD-istii.


Iata comunicatul Partidului Social Democrat:


Salariul minim european: dovada ca PSD sustine angajatii si mediul de afaceri, iar USR nu!

Guvernul condus de Marcel Ciolacu s-a angajat sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor. Salariul minim european aduce nu doar beneficii directe angajatilor, inclusiv in sectorul privat, ci si consolideaza stabilitatea in mediul de afaceri, contrar opiniilor eronate ale USR. Reactia PSD vine dupa ce Claudiu Nasui a sustinut ca majorarea salariului minim reprezinta o crestere a taxarii muncii.

PSD sustine insa ca liderii USR sunt pe o drum total gresit. Introducerea salariului minim european va asigura o crestere generala a salariilor in Romania, va echilibra raportul intre munca si capital, va spori productivitatea si va contribui la reducerea inegalitatilor sociale.

PSD respinge ferm dezinformarile propagate de USR cu privire la impactul acestei legislatii europene asupra impozitelor pe munca si construieste un cadru care sa incurajeze tinerii sa ramana in tara.

 

Strategia PSD uneste romanii si ofera motive sa ramana in tara


In prezent, PSD dezvoltata o strategie coerenta pentru integrarea salariului minim european in legislatia romaneasca, oferind astfel mediului privat o cale clara pentru planificarea politicilor salariale viitoare.

Un prim pas al acestei strategii pe termen lung, Guvernul PSD creste salariul minim brut de la 1 iulie 2024 cu 400 lei, ajungand la 3.700 lei. Aceasta majorare asigura premisele implementarii, de la 1 ianuarie 2025, a mecanismul european stabilit prin Directiva 2041/2022 privind salariul minim adecvat in UE.

In plus, prin asigurarea unui mecanism de ajustare anuala a salariului minim conform indicatorilor economici, se faciliteaza estimarile precise pentru alocarea resurselor financiare pe termen mediu si lung, atat pentru forta de munca, cat si pentru dezvoltarea afacerilor.

Aceasta masura este vitala pentru a retine forta de munca in Romania si pentru a reduce discrepantele salariale intre tara noastra si alte state europene, in timp ce propunerile amatoriste ale USR ar accentua decalajele salariale si ar pune in pericol sistemul de pensii publice.

Inca o data, USR demonstreaza doar lipsa de sustinere pentru angajatii cu venituri mici din Romania.

Comentarii

# Prometheus date 9 April 2024 13:21 +1

Ciolacu deschide gura și, în mod inevitabil, inepții economice ies din ea. Și, ca să fie ignoranța ignoranță, nici măcar nu își da seama ce prostii debitează. Reacția asta a lui Ciolacu e un exemplu ca de manual a efectului Dunning-Kruger.

# Un platitor de taxe date 10 April 2024 13:37 +1

Vreau și eu sa fac parte dintr-un consiliu de administrație, nu contează unde, am pregătirea necesara sa-i înlocuiesc pe Rădulescu la BNR sau pe Daniela Pescaru de la Ministerul Finanțelor și nu doresc mult, maxim 10% din ce primesc ei. Mulțumesc!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva