9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VAI DE STEAUA LUI – Judecatorul Bogdan Mateescu a fost cel mai slab presedinte al actualului CSM. Dovada: dintre toti sefii Consiliului incepand cu 2017, Mateescu a strans cele mai multe voturi impotriva si nule din partea colegilor sai la prezentarea raportului de activitate Pana si Margareta Tint a fost mai apreciata decat Bogdan Mateescu. Ghena, Marcu si Savonea il bat la fundul gol pe “Bobita” (Documente)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 December 2021 15:49
Vizualizari: 6371

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan “Bobita” Mateescu (foto), si-a incununat mandatul intr-un mod rusinos, din punctul nostru de vedere. Mateescu a reusit performanta de a deveni presedintele CSM-ului din perioada 2017-2022 care a strans cele mai multe voturi negative din partea colegilor sai din Consiliu. Cu alte cuvinte, Mateescu este cel mai putin apreciat sef de CSM din 2017 pana in prezent.


 

Seful CSM Bogdan Mateescu si-a prezentat marti, 7 decembrie 2021, raportul de activitate pe anul 2021. E mult spus ca si-a prezentat raportul de activitate, intrucat Mateescu a vorbit vreo zece minute, Klaus Iohannis vreo alte opt minute, dupa care sedinta publica s-a incheiat brusc, fara ca vreun alt membru sa fie lasat sa ia cuvantul. O mascarada asa cum nu a mai fost pana acum.

Dupa tragerea in poza cu Klaus Iohannis si insirarea unor banalitati, s-a trecut la votarea raportului de activitate al CSM pe anul 2021, an in care Consiliul a fost condus de Bogdan Mateescu. Raportul a fost aprobat cu 13 voturi “DA”, 2 voturi “NU” si 4 voturi “NULE”. Surprinde numarul mare de voturi stranse impotriva de Bogdan Mateescu odata cu raportul de activitate al CSM. Sunt practic sase membri dintre cei 19 ai Consiliului, deci o treime, care, prin voturile lor contra sau nule, au invalidat activitatea CSM sub conducerea lui Mateescu.


Mateescu detine recordul de voturi negative


Poate parea putin, dar daca ne uitam in istoria acestui CSM (2017-2022), vedem ca niciun alt presedinte nu a strans atat de multe voturi impotriva sau nule la prezentarea raportului de activitate. Pana si Margareta Nicoleta Tint (presedinta CSM din anul 2020, an in care a inceput decaderea Consiliului) a fost mai apreciata de catre colegii sai decat Mateescu. Si facem referire la Margareta Tint, intrucat este singurul dintre fostii sefi ai CSM care a primit la prezentarea raportului de activitate voturi impotriva sau nule, dar nu cate a primit Mateescu.

Cat despre celelalte sefe ale CSM din anii 2017, 2018 si 2019 – Mariana Ghena, Simona Marcu si Lia Savonea , acestea il bat la fundul gol pe “Bobita”, reusind ca rapoartele de activitate pe anii in care au condus Consiliul sa fie aprobate in unanimitate.

Astfel, in ordinea cronologica a presedintilor CSM, situatia voturilor la aprobarea raportului de activitatea a fost urmatoarea:

-pentru anul 2017, cand sefia CSM a fost detinuta de judecatoarea Mariana Ghena, raportul de activitate a fost aprobat cu unanimitate (vezi facsimil 1);


 


- pentru anul 2018, cand sefia CSM a fost detinuta de judecatoarea Simona Marcu, raportul de activitate a fost aprobat cu unanimitate (vezi facsimil 2);


 


- pentru anul 2019, cand sefia CSM a fost detinuta de judecatoarea Lia Savonea, raportul de activitate a fost aprobat cu unanimitate (vezi facsimil 3);


 


- pentru anul 2020, cand sefia CSM a fost detinuta de judecatoarea Margareta Nicoleta Tint, raportul de activitate a fost aprobat cu 15 voturi “DA”, 2 voturi “NU” si un vot “NUL” (vezi facsimil 4);


 - pentru anul 2021, cand sefia CSM a fost detinuta de judecatorul Bogdan Mateescu, raportul de activitate a fost aprobat cu 13 voturi “DA”, 2 voturi “NU” si 4 voturi “NULE” (vezi facsimil 5);


 


Comentarii

# Cetățean date 7 December 2021 18:41 +1119

Un vot de blam pentru un mandat plin de abuzuri, cumetrii, angajarea intimilor , etc Totul marca :Slugarete !!!! Uitați-va cum sta in fata lui KWJ .Ca o sluga ! Dacă astfel de indivizi au putut ajunge sa conducă CSM in condițiile jn care se știe ca dosarul așa zis savarina e pe bune si nu despre savarine era vb acolo ci despre mita de la cazicom !!!! Ce pretenții mai aveți la justiție in general ??? Acest individ nu are nicio valoare ca si tatăl lui …. Uitați va la ei sunt plini doar de venin si complet impotenti profesional vorbind desigur …Evident intimii știu mai bine ….Deh Statul plătește !!!!Pfffff…. Ți se face sila si de ei , si de justiție , si de cei ce l-or tine in brațe , si pe brațe , si de țara asta de slugi corupte , de pupincuristi prefăcuți ….

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva