4 June 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VEVERITA JOACA PERICULOS – Avocata Flavia Teodosiu, aparatoarea presedintelui PSD Liviu Dragnea, a facut plangere la DNA impotriva procuroarei Carmen Alexandra Lancranjan, pentru restrangerea in mod abuziv a accesului la actele dosarului: “A fost depasit termenul rezonabil... am luat la cunostinta doar de inscrisurile pe care procurorul de caz a considerat sa le comunice... se impune punerea la dispozitie a tuturor volumelor dosarului” (Plangerea)

Scris de: L.J. | pdf | print

21 December 2017 15:36
Vizualizari: 13346

Se intampla lucruri extrem de grave in dosarul Tel Drum, instrumentat de controversata procuroare DNA Carmen Alexandra Lancranjan (foto 1), zisa “Veverita”, o ONG-ista care nu se sfiieste sa se fotografieze cu exponenti de marca a organizatiilor finantate de afaceristul George Soros si colaboratori apropiati ai ex-ministreselor Monica Macovei si Raluca Pruna.

Intrucat nu i s-a permis sa aiba acces la toate actele dosarului Tel Drum, avocata Flavia Teodosiu (foto 2) din Baroul Bucuresti, care il apara pe presedintele PSD Liviu Dragnea a formulat o plangere la seful Sectiei a II-a a DNA impotriva procuroarei Lancranjan, pentru incalcarea art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului privind dreptul la un proces echitabil, precum si pentru incalcarea art. 94 din Codul de procedura penala care prevede: “Consultarea dosarului: (1) Avocatul partilor si al subiectilor procesuali principali are dreptul de a solicita consultarea dosarului pe tot parcursul procesului penal. Acest drept nu poate fi exercitat, nici restrans in mod abuziv; (2) Consultarea dosarului presupune dreptul de a studia actele acestuia, dreptul de a nota date sau informatii din dosar, precum si de a obtine fotocopii pe cheltuiala clientului”.


De 30 de zile Veverita nu da dosarul. Ce are de ascuns?

In plangerea formulata, avocata Flavia Teodosiu a aratat ca a depus cerere de copiere a intregului dosar inca din 23 noiembrie 2017, dar ca nu i s-au dat decat o parte din actele din dosar:

Desi cu ocazia actelor de urmarire penala efectuate in cauza si la care avocatul ales al domnului Dragnea Nicolae Liviu a participat, ni s-a comunicat verbal de catre procurorul de caz faptul ca va fi pus la dispozitie si restul dosarului de urmarire penala pana la data de 20.12.2017, acest lucru nu s-a intamplat. Va rugam sa observati faptul ca desi a fost formulata o cerere pentru fotocopierea dosarului de urmarire penala in integralitate, in temeiul art. 94 Cod procedura penala, pana in prezent ne-au fost communicate discretionar un numar de 4 DVD-uri ce contin documente primite de la ADR Sud Muntenia. Apreciem astfel ca de la data de 23.11.2017 si pana in prezent a fost depasit termenul rezonabil despre care face vorbire art. 94, alin 3 Cod procedura penala, iar in calitate de avocat ales al domnului Dragnea Nicolae Liviu ma aflu intr-o situatie de dezavantaj in raport cu acuzarea, avand in vedere ca in aceasta perioada am luat cunostiinta doar de inscrisurile depuse la dosar de ADR Sud Muntenia – cele pe care procurorul de caz a considerat de cuviinta sa ni le comunice, dosarul fiind compus din 295 de volume de urmarire penala (…) ...apreciem ca se impune admiterea prezentei plangeri si, in consecinta, punerea la dispozitie a tuturor volumelor din dosarul de urmarire penala mai sus mentionat, in format electronic.

Cititi mai jos plangerea in integralitate:

 

 

Comentarii

# DODI date 21 December 2017 16:03 +7

Întrucât este parte componentă a aceluiași regn animal (coțofene, veverițe și alte lighioane!) condruța nu îi va răspunde nici ea avocatei. Totuși nu ar fi fost normal să facă sesizare la Inspecția judiciară sau la CSM? Niciodată o oaie nu va primi satisfacție din partea lupului cel rău (eventual niște colți bine ascuțiți!). Singura satisfacție credibilă pentru condruța este cea a lupului (și eventual a lui johANUS).

# dna avocat date 21 December 2017 16:31 -6

este membru PNL? asa am auzit ... deci in fata politicienii fac scandal, se improasca cu noroi si pe la spate se infratesc ... I Knew it ... da' ce s-a intamplat cu dna av. care l-a "aparat" pe Cioaca atat de bine incat a fost condamnat la multi ani de inchisoare? :o :o :o

# art. 94 alin 4 CPP date 21 December 2017 16:36 -3

zice ca ”în cursul urmăririi penale, procurorul poate restricționa motivat consultarea dosarului, dacă prin aceasta s-ar putea aduce atingere bunei desfășurări a urmăririi penale. După punerea în mișcare a acțiunii penale, restricționarea se poate dispune pentru cel mult 10 zile”. s-a pus in miscare actiunea penala?

# Florin date 21 December 2017 16:55 +6

Da fraiere. S-a pus in miscare urmarirea penala ca altfel nu avea cum sa puna sechestru. Invatati, Invatati si iar Invatati dragii tovarasi. Cine stie ce inseamna stie si de unde vine.

# visu date 21 December 2017 17:08 +1

Pana n-o s-avem sanctiuni imediate pentru mica violenta, de strada ori a autoritatilor, ne-o vom mai lua-o mult si bine!

# florine date 21 December 2017 17:26 +2

eu intrebam de punerea in miscare a actiunii penale ... e altceva fata de UP ... offff

# Florin date 21 December 2017 19:38 -2

Ok. Eu te intreb in felul urmator : Poti pune sechestru pe averea unei persoane daca nu ai dispus punerea in miscare a urmarii penale fata de aceea persoana ? Eu inteleg ce spui, dar e ca si cum ai iesi dimineata afara ai descoperi strada acoperita de gheata si ai intreba :Dar a fost frig afara ?

# plavitu constantin date 22 December 2017 00:14 +2

Ce se intampla este un abuz in serviciu, cu urmari deosebit de grave, si ar trbui sase faca cercetari in acest sens !

# santinela date 22 December 2017 08:25 +7

Ete uite de aia au sarit ca arsi "porcii" din sistemul de justitie pentru a-si putea pastra privilegiile si pentru a putea "cerceta si judeca" dupa cum ii taie capul fara sa raspunda. In care sistem european procurorul interzice avocatului sa vada dosarul? Dupa mintea odihnita a acestei pitipoance Dragea trebuie sa fie condamnat fara sa-si vada dosarul ! Este evidet ca amarita asta de procuroare nu are nici o porba in dosar si de aceea il tine "ascuns".Trebuie sa se apere pe sine si pe cei de la care a primit ordin !

# jack date 22 December 2017 10:10 +2

IMORALITATE IN DNA Posted on January 23, 2017 DNA-ul Dnei KOVESI ISI ASUMA PROCURORI IMORALI Romania zilelor noastre este un spatiu ciudat in care singura preocupare, zilnica si constanta a tuturor, este „ce se mai intampla in justitie?” si „ce a mai facut DNA-ul astazi?”. E ca un serial, un fel de „Ce vraji a mai facut Samantha?”. Cu toate ca DNA ul se afla in lumina reflectoarelor azi mai mult decat oricand in existenta sa, se pare ca institutia condusa de Dna Kovesi a luat de curand decizia de a-si asuma introducerea in randurile sale a unei persoane despre care se poate afirma in cel mai fericit caz, ca ar fi un magistrat controversat. Asta daca nu ar fi si suspectata de coruptie, desfasurarea de activitati incompatibile cu functia si mai rau CONDUITA neconforma cu statutul de magistrat. Revenim insa la mentalul colectiv romanesc modern si la intrebarea de debut; „Ce a mai facut DNA ul astazi?” Pai ce sa faca? Nu stim sigur daca azi, dar de curand, prin asumarea descrisa ma

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.05.2023 – Alerta printre magistrati: varsta de pensionare de 65 de ani

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva