VICTIMELE LUI PORTOCALA, CHEMATE LA INALTA CURTE – Fostul deputat Vlad Cosma a cerut Completului de 5 ICCJ sa audieze persoanele achitate definitiv in dosarele fabricate de fostul procuror DNA Mircea Negulescu, asupra carora s-au facut presiuni ca sa dea denunturi mincinoase. Printre martorii propusi de Cosma se numara fostul sef al Parchetului Curtii de Apel Ploiesti Liviu Tudose, politistii Viorel Dosaru si Constantin Ispas, dar si omul de afaceri Vlad Constantin „Somerul”
Persoanele carora fostul procuror Mircea Negulescu – zis „Portocala” si „Zdreanta” (foto dreapta) – le-a fabricat dosare soldate cu achitari definitive sau carora le-a cerut denunturi impotriva tintelor sale ar putea fi audiate la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Solicitarea a fost formulata luni, 16 ianuarie 2023, de fostul deputat Vlad Cosma (foto stanga), parte civila in cauza in care „Portocala” a fost trimis in judecata de catre SIIJ pentru cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare si influentarea declaratiilor. Speta are in vedere felul in care „Zdreanta” i-a fabricat o serie de dosare lui Vlad Cosma.
Printre cei pe care Vlad Cosma ii vrea audiati la ICCJ se numara fostul procuror Liviu Tudose (cel care a condus Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si a primit achitare definitiva in celebrul dosar fabricat de „Portocala”), precum si politistii Viorel Dosaru si Constantin Ispas (cei care au condus IPJ Prahova, respectiv DGA Prahova), precum si alti politisti, achitati la pachet cu cei doi in aceeasi cauza: Florin Gulianu, Cristian Pertea, Ionut Adrian Radulescu, Mihail Emanuel Saghel si Mihai Ovidenie. Nu in ultimul rand, alti martori propusi de Vlad Cosma, prin intermediul avocatei sale Claudia Tudose, sunt fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, omul de afaceri prahovean Vlad Constantin „Somerul” (pe care Negulescu l-ar fi constrans sa faca denunturi impotriva a diverse personaje importante din judetul Prahova), precum si avocatul George Moloman, acesta din urma fiind aparatorul fostei deputate Andreea Cosma (sora lui Vlad Cosma) – ea insasi tinta unui dosar fabricat de Mircea Negulescu.
Inainte de a va lasa sa cititi cele mai importante argumente ale avocatei Claudia Tudose, mentionam ca judecatorii supremi Andrei Claudiu Rus, Ilie Iulian Dragomir, Oana Burnel, Anca Madalina Alexandrescu si Rodica Aida Popa au stabilit urmatorul termen pentru data de 13 februarie 2023. Intre timp, completul a ramas in pronuntare pe martorii propusi.
Amintim ca la fond, in 31 octombrie 2022, judecatoarele supreme Lucia Tatiana Rog, Lavinia Lefterache si Alina Ioana Ilie l-au achitat pe Mircea Negulescu in temeiul art. 16 alin. 1 lit. a Cod procedura penala: „fapta nu exista” (click aici pentru a citi). In apel, PICCJ solicita Inaltei Curti sa constate vinovatia lui Mircea Negulescu, dar sa inceteze procesul penal pe motiv de prescriptie (click aici pentru a citi).
Iata principalele sustineri ale avocatei lui Vlad Cosma la ICCJ:
„Teza probatorie comuna tuturor martorilor propusi:
Apreciem ca audierea tuturor acestor martori este pe deplin justificata si utila, fiind relevanta sub aspectul circumstantierii modalitatii in care procurorul Negulescu Mircea intelegea sa realizeze actele de cercetare penala, precum si sa obtina acte de sesizare (denunturi) nereale.
Pentru a aprecia atat asupra vinovatiei inculpatului Negulescu Mircea, cat si asupra vatamarii produse partii civile, este necesar ca instanta sa observe conduita inculpatului avuta fata de alte persoane si maniera profund nelegala in care procurorul isi desfasura activitatea profesionala in ansamblu.
Din declaratiile acestor martori, se releva cu evidenta faptul ca, pentru a-si atinge scopul declarat de a obtine probe nereale de natura sa atraga raspunderea penala a persoanelor pe care Negulescu Mircea le lua pe nedrept in vizor, acesta folosea o serie de procedee nelegale precum amenintari, intimidari, presiuni, retineri si arestari, abuzand de puterea conferita de calitatea sa de procuror.
Totodata, se deceleaza si imprejurarea ca procurorul Negulescu Mircea isi stabilea anumite 'tinte' exclusiv pe criterii personale, fara a avea indicii concrete ca aceste persoane ar fi savarsit infractiuni, urmarind cu inversunare si prin orice mijloace incriminarea acestora”.
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Ionut 16 January 2023 15:52 +64
# Mihnea Popoiu 17 January 2023 18:27 0
# bd 17 January 2023 18:56 0