31 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Viitoare mea pensie „nesimtita, imorala”. Pledoarie pentru nimic

Scris de: jud. Madalina AFRASINIE, Tribunalul Bucuresti | pdf | print

4 November 2022 18:02
Vizualizari: 8238

As incerca sa pledez cauza colegilor care au apucat sa iasa la pensie sau sa imi pledez cauza mea si a colegilor mei ramasi in activitate... dar ce folos?! Ar fi ca un foc peste care eu as arunca benzina...„Zarurile au fost aruncate”. De mult timp...

Readucerea in dezbatere a acestui subiect dovedeste, oare a cata oara, ca n-am inteles nimic din ultimii 18 ani!

Cu cat trece timpul, cu atat mai mult securistul „nou” se perfectioneaza in manipulari!

Sunt de peste 21 de ani in Magistratura. Si, Doamne, Iti multumesc pentru acest privilegiu! Si nu, nu ma refer la „salariul nesimtit” pe care il iau, desi cei care suntem magistrati stim foarte bine ca nu este asa cum spun manipulatorii (alt razboi pierdut daca as incepe o discutie pe aceasta tema), ci ma refer la privilegiul de a face Dreptate!

Nu, nu ma consider si nu m-am considerat niciodata un dumnezeu, ci consider ca sunt un om binecuvantat De El!

Subiectul pensionarilor „premature” a adancit si mai mult schisma dintre magistrati si avocati (unii), dintre magistrati si societate... Oare cui profita?!

Nu, nu suntem "plimbatori de hartii", nu suntem nici niste superficiali in profesie si nici nu ne comparam cu altii pentru ca fiecare are rolul sau.

Asa ca un picut de decenta cand vorbiti despre noi nu cred ca strica. Nu de alta, dar paiul din ochii nostri este mai mic decat barna din ochii „judecatorilor” nostri.

Nu uitati ca multe dintre anomaliile din societate si profesie au fost semnalate de noi. Si nu am vazut societatea, azi „mare judecatoare”, sa ia atitudine! N-am vazut sa ia atitudine cand a fost vorba despre adoptarea unor legi strambe (vezi deciziile CCR) sau cand plicurile galbene sau protocoalele „zburdau” pe campii...

Magistratura a fost scoasa la mezat prin organizarea unui referendum strict politic. Si nici atunci nu am vazut aceeasi „societate” indignata. Dimpotriva!

Magistratura nu are nevoie de mila sau de laude. Da, are nevoie sa fie criticata atunci gand greseste. Dar nu batuta cu pietre in piata publica doar pentru ca unii au frustrari legate de viata lor.

Magistratura are nevoie de Legi drepte, de scheme de personal adaptate noilor realitati si, da, Magistratura are nevoie de OAMENI! Oameni, nu recitatori de coduri si legi.

Locul nostru nu este la televiziuni. Locul nostru este in sala de judecata, nu in luptele declansate de altii doar pentru a ne pune pumnul in gura!

Asa ca data viitoare cand va intrebati ce a facut Magistratura pentru voi, intrebati-va, in egala masura, ce ati facut voi pentru Magistratura „ideala” pe care v-o doriti!

Si nu-mi vorbiti despre faptul ca „ne platiti salarii si pensii nesimtite”, pentru ca nu toti suntem urmasii lui Iuda!

Anul 2022 este anul epurarii noastre, iar noi ne luptam intre noi, in timp ce securistii „noi” isi freaca mainile de fericire!

Sa fim dati toti afara si, poate asa, veti avea parte, in sfarsit, de Magistratura pe care o meritati! Cea „ideala”.

Multumesc!

Comentarii

# dulapul pelticiunii, securelii si pierzaniei nationale date 4 November 2022 18:22 +16

MAGISTRAL!

# Rusine sa va fie! date 4 November 2022 18:30 +321

Ce-am facut noi pentru justitie? Magistratii ce au facut pentru educatie, medicina, infrastructura etc Fiecare trebuie sa-si faca meseria De exemplu, unii dintre noi si nu putini si-au petrecut multe seri in Piata Victoriei, dupa ce plecam de la locul de munca si inainte de a ajunge la familile noastre, protestand in ploaie, zapada impotriva OUG 13 Nu vă mai jeluiţi atâta că ne pleacă „profesioniştii” din justiţie. Când cel ce fură un sac de ciment ia rapid 3 ani de puşcărie, iar cel ce devalizează statul de zeci de milioane de euro, 6 luni sau un an cu suspendare, şi asta după ani de lălăială prin tribunale, aşteptânde-se prescripţia, nu putem vorbi de Justiţie, ci de complicitate cu infractorii

# nae din dealul feleacului date 4 November 2022 19:28 +8

Da,e corect ce spuneti si sint convins(va citesc cu placere si cu interes)ca sinteti ,inainte de a fi judecator,un OM de buna credinta,educat mai ales cu educatie din familie.Va felicit!A avut dreptate mama D-vs.care a alergat pe la blocurile din cartier aducind vestea ca "i-a intrat fata la Drept";v-am citat pe D-vs.!Ei,dar oare citi din tagma judecatorilor pot demonstra ceea ce Domnia Voastra poate?Sinteti,cu regret spun,din ce in ce mai putini JUDECATORI ADEVARATI!Daca justitie nu e,nimic nu e!Inca o data FELICITARI!

# Vlad date 4 November 2022 20:08 +3

:-) :-) perinent articol...Cred ca are multa dreptate...Asa cred eu...

# Magistratus date 4 November 2022 20:18 +43

Ce inseamna sa fi magistrat in Romania: Din primul an de munca, (primii 5 ani) salariul este in jur de 9000 lei, se adauga 30 de zile concediu, su decontul chiriei sau transportul. Mai ai vaucher de vacanta 1450 lei ca toti bugetari. Daca esti bolnav ti se vor deconta mdicamentele, decontul vibe dupa 4-6 luni. Intri in sedinta daca nu saptamanal cel putin la 2 sapt, cu un rulaj de 200 dosare minim. Daca esti instanta mica si un coleg e bolnav intri in locul lui. Daca o colega urmeaza sa nasca si intra in CO tot tu vei fi cel care acopera locul si munca. Daca esti la penal nu ai planuri de sarbatori ca esti de premanenta, nu pleci nicaieri din oras ca e posibil sa te cheme cu urgenta. Statul nu iti calculeaza salariul corect asa ca treb sa il chemi in judecata. In momentul in care castigi nu iti da bani toti odata ti da in transe pe 5 ani. Nu poti presta alta activitate decat cea didactica. Cam astea sunt privilegile daca sunt doritori posturi sunt.

# CA date 4 November 2022 21:27 -35

Asa cum scrie celebrul scriitor Vasili Grossman, in cazul exterminarii unei categorii sociale, etnice, in cazul nostru profesionale, campania celor care vor sa isi duca la indeplinire intentiile este necesar sa fie pregatita in mod deosebit. Aici insa nu este suficient instinctul de conservare, ci este necesar sa se starneasca ura si dezgustul in randul oamenilor. Scoliti la universitatile securist-staniliste, politicienii nostri au reusit, mai ales in ultima perioada sa induca o ura viscerala a poporului impotriva acestei categorii profesionale. Acum urmeaza exterminarea. Spre multumirea lor si a poporului insetat de ura, o generatie de magistrati, valoroasa din punct de vedere profesional dispare. Alea iacta est. Poporul va avea ceea ce merita.

# ?????? date 4 November 2022 21:31 0

& Probabil ca magistratura, ca activitate independenta, ar fi util sa fie trecuta la autofinantare , pentru ca salariile si pensiile sa nu le influenteze deciziile in favoarea statului, ?

# maxtor date 5 November 2022 00:18 0

si azi se judeca la Inalta complet mascat......(de la maxtor toata repulsia; indemnizatia,penzia-poa' sa fie cat o fi,trebuie sa aiba si Titlu)

# maxtor date 5 November 2022 01:53 0

acum 15 ani ne nimerisem prin TMB pe la ora 14: in sala goala o judecatoare pronunta hotararile, sa ne intrebam ce face popa in lipsa noastra?

# imun/teanu date 5 November 2022 06:55 +7

Aveti dreptate, Doamna. Si noi, insa, cei trecuti prin aceasta "justitie". Exemple?

# Hahaha date 5 November 2022 08:34 +252

Marea majoritate a magistratiilor isi rup camasa de pe ei declarand ca sunt dedicati profesiei si, din cauza surmenajului, cum indeplinesc conditiile de pensionare isi depun dosarul. Apoi, pensionarea nu li se mai potriveste si devin notari, avocati, politicieni, oameni de afaceri

# Tutu date 5 November 2022 10:46 +21

Munca Dvs și a altor judecători corecți este anulată de o singura hotărâre , cum este cea in dosarul “Portocala”. Abuzurile sunt vizibile de pe luna,fără sa ai cunoștințe juridice.Opinia publica,presa a luat atitudine.Magistrații…?

# Sergiu date 5 November 2022 10:48 +303

Nu va mai flatati singuri: voi nu faceti dreptate, ci prestati niste servicii. Calitatea lor este direct proportionala cu banii si influenta pe care o au cei implicati in dosar. Daca e vreun politician sau vreun potent financiar se gaseste o portita ca sa-l albiti, sa-i dati cu suspendare etc. Daca e vreun neica nimeni subteti extrem de exigenti (vezi cazul de la CT cu furtul unor conserve in val de 39 de lei) Putinii magistrati care sunt dedicati profesiei dar nu sunt obedienti sunt haituiti de Inspectia Judiciara si SUPC.

# Penibilii din justitie date 5 November 2022 12:00 +227

Magistratilor, la cat de muncitori si profesionisti sunteti e pacat de voi sa va plafonati doar la veniturile pe care vi le acorda statul. Nu mai asteptati cei 25 de ani ca sa intrati la pensie si duceti-va in privat ca acolo la cat de muncitori si buni in meserie o sa va umpleti de bani. In privat curge lapte si miere, program lejer, munca putina, nicio restrictie etc Chiar nu va dati seama cat de penibili sunteti argumentand cum se justifica veniturile voastre exagerate raportate la calitatea muncii prestate?!? Si pentru ca obraznicia sa fie si mai mare vreti sa iesiti la pensie dupa 25 de ani, ca niciunde in lume!!!

# Ahmed Bhairam date 5 November 2022 12:31 +182

Nu este vorba de pensie nesimțită. Este vorba despre modul de calcul al pensiei. Despre care nu menționați nimic. Că magistrat te așteaptă o pensie mai mare decât salariul. Ceea ce nu prea este normal.

# Oamenii cu justitia, Dumnezeu cu dreptatea. date 5 November 2022 16:16 +302

E just zice legea, nu e drept. Aia 21 de ani spun multe daca ati impartit dreptate neprevazuta de lege. Pana si un stabor rrom intelege diferenta dintre cutuma, privilegiu/dreptate si just. Instantele paralegale sunt interzise de constitutie. "Oameni" au trimis oameni in gulaguri in numele dreptatii, pentru vina inchipuiuta de a fi "dusman al poporului" si, culmea, de a avea ca hobby "suptul sangelui poporului". LoL. Colegi de-ai dumneavoastra doamna au fost la carma destinelor stramutatilor de lux in Baragan, Penitenciarul Pitesti, etc....aceleasi teste ati dat, acelasi angajator ati avut..statul. Care stat nu a supt sangele nimanui.... colega.

# maxtor date 5 November 2022 23:49 0

@sergiu:prestarea de servicii(care este) se face de obicei in avans,scrie la oug80: banii intai boala dupa.(in serios:oug80 a subminat caracterul Justitiei -impartiala adica DEZINTERESATA)(e treaba celorlalte puteri de unde asigura-sigurantzeaza- "fondurile"; am muta bugetul la csm, no problem)

# maxtor date 5 November 2022 23:52 0

in bugetul consolidat Justitia e tratata ca cultele(!),ca cultura(!) si ca ong.urile,mass-media, NU E CHIAR ASA, e o putere in sine,recunoscuta constitutional.

# Burcea date 6 November 2022 10:39 +184

"Magistratura [...] are nevoie sa fie criticata atunci gand greseste. Dar nu batuta cu pietre in piata publica doar pentru ca unii au frustrari legate de viata lor" Doar atat ati reusit sa intelegeti din revolta justitiabililor impotriva magistratilor?! Doar ca sunt unii care "frustrari in viata"?! Sistemul judiciar din Romania functioneaza perfect, magistratii iau mereu atitudine la orice derapaj al politicienilor sau colegilor din magistratura si sunt unii care n-au ce face si tulbura aceasta stare de bine si echilibru din justitie!!! E un proverb care se potriveste f bine acestui articol: "Daca taceai, filozof ramaneai"

# Robert date 6 November 2022 23:01 +61

"Readucerea in dezbatere a acestui subiect dovedeste, oare a cata oara, ca n-am inteles nimic din ultimii 18 ani!" Multa dreptate aveti! Desi "faceti dreptate", n-ati inteles ca Dreptatea, dincolo de articolele de lege, dincolo de hachitele unor "magistrati-procurori", inseamna simplu, A MENTINE ORDINEA IN SOCIETATE, dandu-i fiecaruia ce i se cuvine (in civil) si a recupera IN FOLOSUL SOCIETATII pe pacatos si a recupera eventualul prejudiciu (in penal). A face Dreptate, NU inseamna a gasi "adevarul juridic", contrar celui obiectiv ci de a gasi calea de a le suprapune pe cele doua, cat mai bine, pana la identificare! Dreptatea inseamna sanctionarea vinovatului, NU acoperirea si "albirea" lui (negulescu, macovei, etc!). Daca nu reusiti sa va faceti Dreptate si Ordine in propria tagma, cum sa se astepte justitiabilul sa-i faceti lui???

# lege-faradelege date 7 November 2022 14:32 +271

Vorbim de adevar, de dreptate si de justitie dar acestea de cele mai multe ori râmn la stadiul de simple cuvinte,magistraţii constituie o castă deasupra tuturor, dar ei lasa dosarele în nelucrare ca faptele marilor corupţi să intre în sfera prescripţiei, magistraţii în litigiile civile au retrocedat 65.000 ha în Bihor,au retocedat un sat de lângă Arad, au retocedat spitale,muzee, licee, şcoli, grădiniţe, fără nicio analiză a actelor de proprietate, fiind împropietăriţi de magistraţi şi criminali de război. În anii 1950 ne-am confruntat cu FENOMENUL PITEŞTI, acum ne confruntăm cu 0 JUSTIŢIE DICREŢIONARĂ,NEDRREAPTĂ,magistraţii neavând nicio responsabilitate. Doamna jude să facă la rândul domniei sale un recurs la conştiinţă şi să reanalizeze câte hotărâri nedrepte a adoptat, de multe ori apărând prin hotărârile sale:''tagma jefuitorilor.''

# Pensionaru' date 9 November 2022 22:52 +1

Zic si eu "nu bat cu pietre" ca magistratii sa nu-si mai faca probleme! Vor ramane cu pensiile, sa ramana linistiti. Ca mai avem dreptul si noi, "mirenii" sa ne minunam cum unii primesc acest drept de parca ar fi spart "pietre"toata viata iar ceilalti - unii cu mult mai multa carte decat "muncitorii " astia - sa se multumeasca cu pensia pe care o primesc parintii, rudele, profesorii acestei doamne. Si ce sa trebuia sa facem noi pentru "magistratura" ? Primavara aceasta, in centrul vechi intr-o zi de joi, la amiaza, niste tineri magistrati, rupti de beti faceau pe nebunii in carciuma, uzand de "calitatea" lor. Ăstora trebuia sa le redactam noi hotararile ca sa facem ceva pentru "magistratura" ? Hai mai usor cu plansul asta de mila, nu de alta dar "in numele legii" au fost facute cele mai mari faradelegi !

# Pensionaru' date 9 November 2022 22:59 +35

Zic si eu "nu bat cu pietre" ca magistratii sa nu-si mai faca probleme! Vor ramane cu pensiile, sa ramana linistiti. Ca mai avem dreptul si noi, "mirenii" sa ne minunam cum unii primesc acest drept de parca ar fi spart "pietre"toata viata iar ceilalti - unii cu mult mai multa carte decat "muncitorii " astia - sa se multumeasca cu pensia pe care o primesc parintii, rudele, profesorii acestei doamne. Si ce sa trebuia sa facem noi pentru "magistratura" ? Primavara aceasta, in centrul vechi intr-o zi de joi, la amiaza, niste tineri magistrati, rupti de beti faceau pe nebunii in carciuma, uzand de "calitatea" lor. Ăstora trebuia sa le redactam noi hotararile ca sa facem ceva pentru "magistratura" ? Hai mai usor cu plansul asta de mila, nu de alta dar "in numele legii" au fost facute cele mai mari faradelegi !

# Nu stiu cu ce se mananca justita dar date 6 December 2022 21:05 +63

aud ca ar fi plin de gunoie si pe-acolo ; pestele de la Wuhannis se impute , deci trebuie o lovitura puternica acolo ca sa se schimbe ceva. Cred ca cei cinstiti ar putea sa se dezica de lepre si sa stiti ca se vede si din exterior,insa mai greu. PS.Fratii mei albi, intelegatori de engleza, iata ce vine: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2022/12/05/invisible-prison-digital-id.aspx?ui=f2a1bcc2386a19b13f96c9b700ec73380c613796d4483c7df27674ca54ecf627&sd=20210209&cid_source=wnl&cid_medium=email&cid_content=art1HL&cid=20221205Z1&cid=DM1294588&bid=1661445671

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.03.2023 – Justitie, nu justitiarism. Masacrul asupra istoriei romanilor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva