21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

VINA E A LUI IOHANNIS – Sondaj CURS comandat de PSD: presedintele Klaus Iohannis este principalul vinovat pentru ca Romania a ratat intrarea in Spatiul Schengen. Majoritatea respondentilor considera ca trebuie sa luam masuri impotriva intereselor economice ale Austriei in Romania, in principal prin blocarea achizitiilor de stat de la companiile austriece, si ca stanga europeana ne-a sprijinit mai mult decat dreapta europeana (Sondajul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

13 December 2022 09:53
Vizualizari: 5201

Presedintele Klaus Iohannis (foto) este principalul vinovat din cauza ca Romania nu a fost nici de data aceasta primita in Spatiul Schengen, considera cele mai multe dintre cele 1.088 de persoane care au raspuns la sondajul derulat de catre Centrul de Sociologie Urbana si Regionala (CURS) intre 9 si 11 decembrie 2022, la comanda PSD, si publicat luni, 12 decembrie. Este un rezultat cu atat mai interesant, cu cat imediat dupa ce Austria a blocat intrarea Romaniei in Schengen, propaganda sistemului a declansat o campanie insistenta impotriva austriecilor. Nu negam ca aceasta campanie a fost una legitima, dar acum vedem ca ea nu a putut ascunde vina lui Werner.Astfel, 23% dintre subiecti au declarat ca Iohannis este cel mai important vinovat pentru esecul Schengen, in timp ce 12 la suta considera ca vina ii apartine intregii clase politice, relateaza Antena 3. Doar 9% dintre respondenti invinovatesc Guvernul, in timp ce premierul Nicolae Ciuca a fost culpabilizat de catre 7% dintre persoanele care au raspuns la sondaj – la egalitate cu cei care arata cu degetul spre interesele companiilor private (vezi facsimil 1).


Pe de alta parte, factorii externi au cantarit mai greu decat cei interni in faptul ca Romania nu a fost primita in Schengen, scorul din sondaj fiind de 47 la 41 de procente.

In ceea ce priveste ajutorul extern primit de Romania in demersul ei de a intra in Schengen, acesta a venit mai degraba din partea stangii europene (36%) decat din partea dreptei europene (32%).

Mai mult de jumatate (56%) dintre romanii chestionati de CURS considera ca trebuie sa luam masuri impotriva intereselor economice ale Austriei in Romania ca rasplata pentru ca statul central-european ne-a blocat, in timp ce 40% nu sunt de acord cu acest scenariu (vezi facsimil 2).Concret, aceste masuri trebuie sa constea in:


- Blocarea achizitiilor statului roman de la companiile austriece (DA: 56%; NU: 35%);

- Racirea relatiilor diplomatice cu Austria (DA: 55%; NU: 32%);

- Actiune in justitie la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (DA: 46%; NU: 42%);

- Decizii ale Romaniei impotriva Austriei in deciziile institutiilor europene (DA: 44%; NU: 40%).


Ca sa grabeasca intrarea in Schengen, romanii trebuie (vezi facsimil 3):


- sa vorbeasca Romania de bine in strainatate (DA: 68%; NU: 27%);

- sa nu mai mearga in vacanta in Austria (DA:63%; NU: 31%);

- sa nu mai cumpere nimic de la companiile austriece (DA: 54%; NU: 35%).

Variantele nedezirabile sunt cele in care romanii:

- le cer politicienilor demersuri pentru intrarea in Schengen (DA: 34%; NU: 49%);

- pur si simplu, nu fac nimic (DA: 12%; NU: 86%).Sondajul CURS a fost realizat prin metoda CATI (telefonic), pe un esantion de 1.088 de respondenti, in intervalul 9-11 decembrie 2022, imediat dupa votul negativ din Consiliul JAI. Marja de eroare este de +/-3% la un nivel de incredere de 95%.


* Cititi aici intregul sondaj CURS

Comentarii

# Culmea culmilor date 13 December 2022 10:45 +359

Nu romanii trebuie sa faca ci politicienii! Esecul Schengen este al politicienikor si consecintele le suporta doar romanii obisnuiti! Daca politicienii nu fac ce trebuie si transfera responsabilitatea pe umerii romanilor nu se mai justifica prezenta lorin functii de conducere, decizie .... Asta e intr-adevar un stat esuat si fiecare e pe cont propriu!

# carea dreak i-ati furat asuia trotineta? date 13 December 2022 22:14 +38

asa tara, asa presedinte. noi mimam ca po******m, el mimeaza ca conduce

# alexandru date 24 December 2022 14:37 0

Iohanis,ști bancul cu sânii?....sâ ni pupi în cur!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva