13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VINE GRATIEREA – Ministrul Justitiei Tudorel Toader a primit OK-ul de la stapanire, dupa vizita la Bruxelles: „Am vorbit despre posibile modificari la legea gratierii, despre modificarea codurilor in acord cu deciziile CCR, despre abuzul in serviciu. Am plecat de acolo cu o acceptare a solutiilor pe care le-am avansat”. Deputatul Liviu Plesoianu: „La ce pagina din programul de guvernare scrie ca trebuie sa cerem voie la Bruxelles... Lustragiu de bocanci bruxellezi”

Scris de: George TARATA | pdf | print

3 August 2017 16:08
Vizualizari: 9492

Stapanii Romaniei de la Bruxelles si-au dat acordul pentru modificarile pe care actuala putere doreste sa le faca pentru a remedia probleme din inchisori, pentru a pune in acrod codurile penale cu deciziile CCR si pentru a reglementa infractiunea de abuz in serviciu astfel incat aceasta fapta sa nu mai fie arma pe care procurorii DNA sa o foloseasca in dosarele politice. Totul s-a intamplat dupa vizita pe care ministrul Justitiei Tudorel Toader (foto stanga) a facut-o la Bruxelles.

Astfel, ministrul s-a intalnit, saptamana trecuta, cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans (foto dreapta), acesta din urma dandu-si OK-ul pentru propunerile ce i-au fost prezentate. A spus-o chiar Tudorel Toader, intr-o declaratie data, miercuri 2 august 2017:

Am avut o intalnire cu Timmermans. Am vorbit pe indelete. Am vorbit despre posibile modificari la legea gratierii, care a trecut de Senat, am vorbit despre modificarea codurilor in acord cu deciziile CCR, am vorbit despre abuzul in serviciu. Am plecat de acolo cu o acceptare a solutiilor pe care le-am avansat. Legea pentru punerea in acord cu deciziile CCR a fost transmis la Guvern, dar ne-au dat-o inapoi pentru ca au venit alte doua decizii ale CCR”.


Liviu Plesoianu: „In loc sa-ti asumi niste masuri ferme, preferi sa transformi Romania intr-un lustragiu de bocanci bruxellezi si intr-un lingator de clante de ambasade”

Este limpede asadar ca Romania nu a depasit stadiul de „sclav al UE”. Puterea din Romania, oricare ar fi ea, trebuie sa ceara voie de la stapanii de la Bruxelles pentru orice miscare. Chiar si pentru masuri care sunt cat se poate de necesare.

Tocmai acest lucru il acuza si deputatul PSD Liviu Plesoianu, care se intreaba retoric unde in programul de guvernare scrie ca Romania trebuie sa ia acordul de la Bruxelles pentru lucruri absolut firesti. Tot Liviu Ploesoianu remarca, foarte corect in opinia noastra, ca suntem un stat „lustrangiu de bocanci bruxellezi” si „lingator de clante de ambasade”.

Iata reactia de pe Facebook a lui Liviu Plesoianu dupa vizita facuta de ministrul Justitiei Tudorel Toader la Bruxelles:

CINCI intrebari pentru liderii coalitiei PSD-ALDE

Mai intai, doua citate din noul ministru al Justitiei, domnul Tudorel Toader 2:

Referitor la legile justitiei, domnul Tudorel Toader zice asa: 'Am avut o intalnire cu Timmermans. Am vorbit pe indelete. Am vorbit despre posibile modificari la legea gratierii, care a trecut de Senat, am vorbit despre modificarea codurilor in acord cu deciziile CCR, am vorbit despre abuzul in serviciu. Am plecat de acolo cu o acceptare a solutiilor pe care le-am avansat'.

Referitor la noile descinderi ale Noii Securitati la Palatul Victoria, acelasi Tudorel Toader spune in felul urmator: 'Fiecare raspunde pentru ceea ce face, indiferent de statutul şi demnitatea pe care o are, indiferent pe ce parte se afla in raportul acesta juridic de tragere la raspundere penala'.

...Acum, CINCI intrebari pentru liderii coalitiei PSD-ALDE:

1. Deoarece am un lapsus sever, as vrea sa-mi aminteasca cineva la ce pagina din programul de guvernare scrie ca trebuie sa cerem voie la Bruxelles daca vrem sa elaboram niste legi absolut firesti (cum ar fi unele care sa puna capat dictaturii Noii Securitati). Unde anume, in programul de guvernare, scrie ca trebuie sa acceptam sa fim tratati ca niste copii inadecvati ai Vestului, ca niste imbecili care trebuie pusi mereu in banca lor, scosi dimineata la careu si loviti in pauze cu rigla peste degete? Am fost alesi cu un scor DEVASTATOR pentru a ajunge, dupa sapte luni, sa spunem asa ceva: 'Am plecat de acolo cu o ACCEPTARE a solutiilor pe care le-am avansat'?!?

2. Mai naiv din fire, ma incapatanez sa consider ca circuitul firesc era acela de a se prezenta domnul Toader MAI INTAI in fata Parlamentului Romaniei cu PROPUNERILE sale legislative. Vi se pare firesc sa fie Parlamentul Romaniei ULTIMUL pe lista?

3. Daca tot spune domnul ministru ca i-a zis Timmermans ca are voie sa mearga mai departe cu legile astea, ce se va intampla in Parlament? Daca eu, de pilda, vin cu niste amendamente, mai intai le votam in comisii si, eventual, in plen sau mergem mai intai cu ele la Bruxelles? Tehnic, cum procedam – mergem fiecare in parte, cu amendamentele sale, ori le ia domnul Toader pe toate in geanta sa si se mai vede o data cu Timmermans? Intreb ca sa inteleg NOUL CIRCUIT LEGISLATIV din Romania...

4. E in regula faptul ca Somitatea Sa, domnul ministru Tudorel Toader, nu se coboara la nivelul muritorilor de rand (cum ar fi niste milioane de cetateni, printre care si un parlamentar recent ales) pentru a raspunde unei sesizari absolut legitime? E vreo diferenta intre atitudinea sfidatoare a Somitatii Sale Toader si atitudinea sfidatoare a Divinitatii Sale Kovesi? Si, daca nu e nicio diferenta, e in regula ca niciunul dintre dumneavoastra NU ARE NICIO REACTIE? E ok faptul ca ministrul Justitiei nu ii raspunde unui parlamentar, care, la randul sau, reprezinta multi cetateni ai acestei tari? E datator de speranta faptul ca dumneavoastra, liderii acestei coalitii, nu aveti NIMIC de spus despre faptul ca nici Comisiei de Ancheta nu ii raspunde domnul ministru al Justitiei de TREI SAPTAMANI? Vi se pare ca e cum zice domnul Toader ('Fiecare raspunde pentru ceea ce face')? Ori, din contra, insusi domnul Toader e complet incapabil sa ia masuri impotriva unora care siluiesc in forma continuata Constitutia Romaniei, impotriva unora care distrug destine, impotriva unora care confisca in mod constant VOTUL romanilor?

5. E ridicol sau revoltator sa te plangi de faptul ca esti haituit, ca entitati oculte iti vor raul, atata vreme cat, in loc sa-ti asumi niste masuri FERME, in loc SA II LASI SA LUPTE ALATURI DE TINE PE CEI CARE TE-AU ALES SA LUPTI PENTRU EI, tu preferi sa transformi Romania intr-un lustragiu de bocanci bruxellezi si intr-un lingator de clante de ambasade? E bine ca, sub cupola binelui universal si suprem al programului de guvernare, Romania sa isi ucida IAR demnitatea si s-o arunce la ghena?

Da, romanii au nevoie de paine. DAR cred cu tarie ca NU trebuie sa ajungem sa ne TARAM pentru bucata noastra de paine. Eu, unul, NU vreau sa ma tarasc!”.

Comentarii

# Krixus date 3 August 2017 17:06 +17

Chapeau, dle Plesoianu! Din pacate insa nu numai din partea Somitatii sale Tudoerel nu veti primi raspuns, ci nici din partea liderilor coalitiei asa-zisa "de guvernare" - de fapt o gloata de nevolnici, lipsiti atat de caracter cat si de demnitate si curaj! Daca vreti sa schimbati ceva in Romania, atunci incepeti sa schimbati asa-zisii lideri ai partidelor politice, simple slugi ale strainatatii.... Altfel, imi pare rau, va raciti gura de pomana :-(((

# DODI date 3 August 2017 21:54 +3

Diferența dintre luluța și dorel constă doar în diplomele și medaliile luluței și în vârstă. În comun au: sexul incert, apetența la lins clanțe americane, lipsa bunului simț și onoarei, etc.

# Talmaciu Mariana date 3 August 2017 17:09 +2

Oare acest lăudat ministru al justiției va elabora vreun proiect de lege sau are același rol ca și miniștriii fondurilor europene din guvernul tehnocrat, adică doar sa ne duca cu vorba. Dacă acesta îi este rolul, atunci o face cu succes. Îmi pare RAU că a plecat de la catedra. Cred că acolo îi este cu adevărat locul. În școală se face multă teoria, iar din acest punct de vedere cred că ne-a convins pe toți. În rest nu știu cât trebuie să mai așteptăm o reacție din partea cui!!!!!

# Gina date 3 August 2017 17:47 +5

Dacă tot ați obținut,,acordul'' dorit, e timpul sa faceți DREPTATE TOTALA în țară. Legea grațierii e corecta doar după modelul Italia nu cu dedicație speciala. Revizuirea dosarelor pe toata perioada de 10ani plina de abuzuri mizerabile.Legea  Răspunderii, revizuirea legilor și codurilor conform constituției și drepturile omului astfel sa nu mai existe nici măcar un caz de interpretari dar nici loc de Abuzuri! 

# Andi date 3 August 2017 18:25 +9

Trebuie sa fii nebun sa crezi ca în ultimii 27 de ani a existat justiție 8) JUSTIȚIA este doar instrumentul prin care MAFIA STATALA ISI REZERVA DREPTUL DE A ÎNCĂLCA LEGEA ȘI CONSTITUTIA. Practic orice om nevinovat poate fi acuzat pe nedrept. Iar dacă e vinovat ,,instanta de judecată'' dă condamnări diferite pentru aceeași fapta unul primește suspendare, altul 10 sau 20 de ani iar dacă face parte din mafie achitare sau NUP,....ABSOLUT  TOATĂ JUSTIȚIA  E O RUȘINE.  Nu credeti ca e TIMPUL SA FACEȚI DREPTATE pt. Tot poporul? Justiția ar trebui sa fie o mândrie națională nu un grup criminal unde domnește fărădelegea. 

# cobe date 3 August 2017 18:30 +1

Degeaba a primit aprobarea de la stapanii bruxellezi daca nu a primit si ok-ul marelui stapan al coloniei de peste ocean,care,de fapt,detine controlul justitiei si ordona permanent cine are voie sa fure si cine nu-si plateste taxa de protectie nu are acest drept,intrand putin sau mai mult la racoare-binevenita pe caldura asta.

# eu date 3 August 2017 19:57 +2

nota 1,dom profespr.

# livia date 4 August 2017 07:06 +3

Culmea slugarniciei! A cerut voie de la Bruxelles sa puna in acord codurile penale cu deciziile CCR. Pai de ce mai existam ca tara? Pentru functia de ministru al justitiei trebuie un stiutor de carte, dar si un om hotarat si curajos, nu un fricos ca tudorel.

# santinela date 4 August 2017 08:15 0

Daca a facut asa Toader este de felicitat fiindca a prevenit "iesirea" zabaucilor in strada insotiti de Iohannis si liota lor.Daca UE a dat acordul si americanii la fel nu mai are cine sa-i plateasca pe # rezist si astia nu vor iesi iar opozitia nu va avea curajul sa zica nici pis.Bravo !

# gogu de la strehaia date 4 August 2017 08:25 0

Oare exista vreo diferenta intre domniile fanariote din Tarile Romanesti demult apuse si situatiapoliitica  actuala a Rominiei?Exista oare?

# gogu de la strehaia date 4 August 2017 08:29 +3

Revin;exista o semanare si anume;si atunci si acum se maerge la inalta poarta cu jalba in protap.singura deosebire este ca sau schimbat stapainii.

# Brt date 4 August 2017 11:47 -4

Poate d-l Plesoianu si-ar dori sa fim sclavii Moscovei?

# pixi date 4 August 2017 13:01 +1

@Brt Tu ai inteles despre ce este vorba in propozitie ? Pentru tine nu exista decat 2 varianta: sclavii europei/americii sau sclavii rusiei ... De independenta sau autodeterminare ai auzit ? ... cam asta vrea Plesoianu si multi alti romani ...

# dr.Botomei Vasile date 4 August 2017 15:50 0

Pentru ca sa se abroge art.60.6 din legea 51/1995, pe motiv ca este in paralelism cu art.26 din legea 51/1995, si interzice art.16 din legea 24/2000 de tehnica legislativa, sa fie articole in pralelism, este suficient sa vrea dnul Ministru todorel Toader? Dar ca sa se introduca din nou in legea avocaturii textul ca doctorii in drept sa fie primiti in barou cu scutire de examen? Aceasta deoaredce in toate tarile din lume, doctorii in drept sunt inscrisi cu scutire de examen.

# Cusenco Dan date 4 August 2017 16:41 +1

Toată stima domnule Pleșoianu! Sunteți unul dintre politicienii care au curajul de a spune lucrurilor pe nume și căruia nu îi este frică de gașca sufrageristei. Ne-ar fi de folos mai mulți politicieni ca dumneavoastră. Mulți par a fi, dar după ce se văd în Parlament, uită pentru ce au fost votați, uită ce au promis atunci când ne-au cerut votul. Să le fie rușine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva