15 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vizitati portalul www.noulcodcivil.ro lansat de casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii. Aveti raspunsul la toate dilemele

Scris de: L.J. | pdf | print

12 October 2011 16:11
Vizualizari: 14790

Ca raspuns la provocarile cu care se vor confrunta practicienii in drept in interpretarea si aplicarea dispozitiilor Noului Cod Civil, cunoscuta casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii a lansat portalul www.noulcodcivil.ro. Aceasta initiativa se inscrie intr-un amplu set de masuri care vizeaza familiarizarea practicienilor cu noile reglementari, masuri ce includ si celelalte Coduri a caror implementare este asteptata in perioada urmatoare. Blogul este structurat ca o platforma de comunicare dedicata tuturor practicienilor in drept si ofera o abordare practica problemelor rezultate din interpretarea si aplicarea prevederilor Noului Cod Civil, intrat in vigoare la 1 octombrie.


Potrivit reprezentantilor firmei de avocatura, noul Cod Civil este o opera legislativa de mare anvergura, care raspunde nevoii de modernitate dar, asemenea oricaror reforme de o asemenea amploare, necesita serioase eforturi de armonizare si integrare in sistemul juridic existent. „Multiplicarea numarului de norme juridice comparativ cu cele ale Codului Civil anterior presupune un proces de asimilare solicitant pentru toti cei implicati in procesul de aplicare a legii: avocati si consilieri juridici, magistrati, notari publici, executori judecatoresti, mediatori, practicieni in insolventa, evaluatori. in acest sens am considerat utila lansarea unei platforme care sa sustina nevoia de informare, instruire si perfectionare si sa permita un dialog si un schimb de experienta intre practicieni pornind de la probleme concrete din activitatea de zi cu zi”, a declarat Florentin Tuca, avocat asociat al Tuca, Zbarcea & Asociatii.

Firma de avocatura anticipeaza o crestere importanta a volumului normativ in perioada urmatoare, cu impact semnificativ asupra activitatii avocatiale. „In contextul in care ne asteptam la adoptarea de reglementari noi in materia dreptului civil si comercial, principalul obiectiv al www.noulcodcivil.ro este de a analiza noile norme, in special pe acelea susceptibile sa genereze probleme in practica ori o jurisprudenta neunitara. Materialele de pe acest site sunt oferite spre informare si consultare; ele nu reprezinta consultatii juridice si nici nu trebuie interpretate ca atare”, a adaugat Cornel Popa, avocat asociat al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii este implicata, in calitate de consultant, in proiectul de asistenta tehnica finantat de Banca Mondiala privind „Pregatirea punerii in aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedura Civila si Codului de Procedura Penala”.

In ultimele 12 luni, avocatii nostri si partenerii de consortiu au studiat impactul estimat de punerea in aplicare a celor patru Coduri din punct de vedere legal, economic, bugetar si al resurselor umane. Am propus peste 300 de amendamente legislative necesare punerii in aplicare a acestor Coduri, organizand zeci de simulari si consultari cu practicieni. Totodata, peste 5.000 de ore au fost dedicate studiului noilor reglementari in raport de legislatia anterioara iar alte 1.600 de ore au fost alocate pentru sesiuni de traininguri cu avocatii si clientii firmei”, a mai declarat av. Cornel Popa.

Eforturile de popularizare a noilor reglementari prin organizarea de evenimente, redactarea de articole de specialitate, consultari si simulari cu practicieni in drept vor fi continuate de aceeasi echipa de la Tuca, Zbarcea si Asociatii, care a colaborat la realizarea noului Cod civil.

 

Comentarii

# Gica date 12 October 2011 19:45 +2

Hait, s-a pus luju pe cenzurat. Rau, rau faceti. A disparut un comentariu negativ la adresa lui Danilet.

# Danilet: "Iertati-ma!" date 12 October 2011 20:04 -1

Te-ai gasit, sa sti ca sigur s-au impacat cu Danilet ca zici tu! :D

# Analfabet date 12 October 2011 21:52 +1

mai pune un "i" la sa "sti"

# Publicitatea genereaza venituri date 12 October 2011 21:54 +1

Deci e doua motive pentru care au furat comentariul. Fie pentru ca am scris de jurispedia.ro, care ar face concurenta la noulcodcivil.ro si poate va luati bani din reclama. Fie ati zis ca aducem atingere substantivulului comun "daniletul". Desi am scris doar vasilica, nu am zis ca ar fi vorba de el. Urat oricum ca ati cenzurat comentariul, asa va pierdeti cititorii.

# Fistic date 12 October 2011 22:35 0

terminati-va cu prostiile, daca ati ajuns sa acuzati LUJU ca il apara pe Danilet chiar sunteti absurzi, mai degraba cred ca ati vorbit porcos

# Popescu date 12 October 2011 23:23 +1

Da, din pacate www.luju.ro sterge comentariile nefavorabile la adresa lor. Pacat.

# Vasilica date 13 October 2011 08:02 +1

Va place sa-l injurati toata ziua pe Danilet? vreti sa-i faceti un serviciu? cred ca fac bine ca va sterg comentatiile cand vorbiti in termeni jegosi de cineva, indiferent daca este Danilet

# NU SCRIETI VULGAR! date 13 October 2011 08:46 0

orice site care se respecta nu lasa procarii si vulgaritati de comentarii...de-aia se sterg si au tot dreptul sa impuna un LIMBAJ DECENT! Ca mai scapa astfel de comentarii, deh, oamenii astia nu stau toata ziua sa slecteze comentarii, mai se si documenteaza, mai fac si teren mai si scriu, muncesc destul ca sa stiti voi ce se intampla in spatele usilor inchise ale Justitiei, nu?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.07.2024 – Zeci de procurori vor sa devina si sa ramana sefi

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva