24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VOM AVEA SALARIU MINIM EUROPEAN – PSD si-a stabilit ca obiectiv prioritar sa introduca salariul minim european pana la sfarsitul lui 2024. Tinta, asumata prin programul de guvernare, este ca pana la 1 ianuarie 2025 niciun salariat cu norma intreaga sa nu castige mai putin de 500 de euro net lunar

Scris de: L.J. | pdf | print

3 April 2024 12:01
Vizualizari: 2035

Partidul Social Democrat a anuntat miercuri, 3 aprilie 2024, ca si-a stabilit ca obiectiv prioritar introducerea salariului minim european pana la sfarsitul anului 2024, astfel incat niciun roman sa nu castige mai putin de 500 de euro net pe luna.Grupul de lucru din PSD, in colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu (foto), va elabora un proiect de lege in acest sens.


Iata comunicatul PSD:


PSD face anuntul asteptat de toti romanii: salariul minim european, introdus pana la finalul anului


Partidul Social Democrat a nuntat oficial ca si-a stabilit obiectiv prioritar sa introduca pana la finalul acestui an salariul minim european. Acest lucru inseamna bani mai multi pentru angajatii romani, care se va traduce intr-o crestere a puterii de cumparare si a nivelului de trai.

Un pas important catre alinierea veniturilor romanilor cu cele ale cetatenilor din alte state ale Uniunii Europene a fost facut deja prin anuntul premierului Marcel Ciolacu privind cresterea salariului minim la 3.700 de lei, incepand cu 1 iulie.

Tinta urmatoare, asumata prin programul de guvernare, este ca pana la 1 ianuarie 2025 niciun salariat cu norma intreaga sa nu castige mai putin de 500 de euro net lunar.


PSD sustine salariul minim european pentru conditii de trai si de munca decente


Partidul Social Democrat isi propune sa implementeze salariul minim european in Romania, pana la sfarsitul anului 2024. Aceasta masura vizeaza instituirea unui cadru pentru:

- un nivel corespunzator al salariilor minime legale cu scopul de a asigura conditii de trai si de munca decente;

- promovarea negocierilor colective pentru stabilirea salariilor;

- imbunatatirea accesului efectiv al lucratorilor la drepturile de protectie a salariului minim in cazurile prevazute de dreptul national si/sau de conventii colective.

Pentru garantarea cresterii nivelului de trai si a puterii de cumparare pentru toti salariatii din Romania, PSD sustine ca are deja o echipa de experti care lucreaza la definirea unui mecanism automat care sa asigure cresterea salariului minim in Romania in fiecare an, intr-o maniera predictibila.

Pana la finalul anului, grupul de lucru din cadrul PSD, in colaborare cu ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, va elabora o propunere legislativa.

PSD s-a afirmat dupa ce a revenit la guvermare in alianta cu PNL drept formatunea politica axata in special pe masurile care sa apere nivelul de trai al romanilor in fata asaltului inflatiei generat de criza energetica si de razboiul din Ucraina”.

Comentarii

# santinela date 3 April 2024 13:54 0

Avioane in capul ministresei. Pai daca salariul minim va fi de 500 euro net firmele private pot sa-si inchida portile.Cu ceilalti salariati ce vor face fiindca proportional trebuiesc marite toate salariile !

# Steker date 3 April 2024 14:42 0

promisiunile electorale nu sunt știri, leul si moneda euro sunt declin raportat la costurile energiei si ale coșului mediu de consum, salariul minim european este o iluzie deoarece va diferi de la stat la stat ca si pana acum iar România in 2025 va uita de promisiuni si va mari semnificativ toate taxele

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva