21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 1.02.2023 – CSM schimba regulamentul pentru numirea sefilor

Scris de: L.J. | pdf | print

1 February 2023 18:23
Vizualizari: 6616

* CSM are o noutate legata de procurorul Lucian Onea, fost sef al DNA Ploiesti. Hotararea de acum are legatura cu una pronuntata in urma cu cativa ani. Interesant este ca, spre deosebire de prima data, acum Consiliul Superior al Magistraturii nu mai mentioneaza explicit numele lui Onea. Dar mai multe aflati cu un click aici.


* Marea Britanie vrea sa puna ordine intr-un domeniu pe care il catalogheaza drept „vestul salbatic”, ingrijorata de faptul ca ar fi codasa in materie de asemenea reglementari. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi singuri, dand click aici.


* Diversi propagandisti #rezist au inceput s-o vanture pe presedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, drept potentiala candidata pentru Palatul Cotroceni in 2024, astfel incat sa se realizeze unirea Republicii Moldova cu Romania. In spatele acestui scenariu (despre care nu ne pronuntam daca este sau nu realist) are loc o altfel de unire intre cele doua tari romanesti: una mai putin zgomotoasa, dar cel putin la fel de trainica precum cea politica. Click aici ca sa vedeti daca avem sau nu dreptate!


* Revenind la Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, va spunem ca ea a dispus miercuri, 1 februarie 2023, incetarea suspendarii si repunerea in functie a unui procuror de la Parchetul de pe langa Judecatoria Giurgiu. Desi CSM nu mentioneaza, este vorba despre un procuror suspendat pe motiv de probleme psihice, incepand cu data de 13 iulie 2022 (click aici pentru a citi).


Redam minuta din 1 februarie 2023 a Sectiei pentru procurori:

Nota privind incetarea suspendarii din functie a unui procuror (15207/2023)

Solutie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat incetarea suspendarii si repunerea in functie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu, incepand cu data de 01.02.2023. (unanimitate)”.


Prezentam minuta de la 13 iulie 2022:

Referat privind situatia unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Giurgiu (15207/2022)

Solutie

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat suspendarea din functie a unui procuror, incepand cu data de 13.07.2022, in temeiul art. 62 alin. (1) lit. b) din Legea nr. 303/2004, privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. (unanimitate)”.


In astfel de situatii, sunt relevante urmatoarele pasaje din Legea 303/2004:

- art. 62 alin. 1 lit. b: „Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) cand sufera de o boala psihica, care il impiedica sa-si exercite functia in mod corespunzator”;

- art. 64 alin. 2: „Suspendarea din functie se dispune pana la insanatosire, constatata prin expertiza medicala de specialitate efectuata de comisia medicala. Prin raportul de expertiza comisia stabileste termenul in care magistratul urmeaza sa revina la reexaminare”.* Incheiem tot cu CSM, care vrea sa faca schimbari in legatura cu numirea in functiile de conducere. Miercuri, 1 februarie 2023, Sectia pentru judecatori – condusa de presedintele CSM Daniel Gradinaru (foto) – a pus in dezbatere publica proiectul de modificare a Regulamentului privind numirea in functii de conducere a judecatorilor.Sugestiile si propunerile se transmit pe adresa de e-mail catalin.putinei@csm1909.ro in format electronic completand formularul anexat (click aici ca sa-l descarcati) sau prin corespondenta obisnuita la adresa CSM din Calea Plevnei, nr. 141B, Sector 6, Bucuresti, pana la data de 05.02.2023.

Click aici ca sa cititi proiectul de modificare a regulamentului!


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva