10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 1.08.2022 – Judecatorii se confeseaza despre experientele cu alti judecatori. Pazea, vine prescriptia executarii pedepsei

Scris de: L.J. | pdf | print

1 August 2022 20:45
Vizualizari: 6457

* In timp ce Romania da din colt in colt sa reglementeze monedele digitale, un stat extrem de cunoscut face demersuri la scara din ce in ce mai larga pentru a reglementa moneda nationala digitala. A inceput cu testarea fezabilitatii unei monede digitale a bancii centrale pentru comertul cu amanuntul, colaborand cu Autoritatea Monetara din Hong Kong si continua cu reglementari pe partea de restrictii pentru a combate activitatile ilegale. Care este statul cu pricina si de ce aplica treptat masuri pentru reglementarea unei monede digitale nationale, cititi aici.


*Doua vesti importante. Cel mai asteptat proiect din zona Moldovei a mai parcurs o etapa, fiind foarte aproape de inceperea lucrarilor de constructie, programat a fi finalizat cel tarziu in 2026. Nu e gluma, altfel dam banii inapoi. Despre ce este vorba, click aici. Pe de alta parte, trebuie sa stiti ca dupa 9 ani de asteptare, se poate zbura si de pe Aeroportul Baneasa. In ce conditii, aflati aici.

 

* Stire de zile mari de la Tribunalul Bucuresti, care a bagat in fibrilatii propaganda. Fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat in Constructii, Diana Gasparovici, condamnata la 5 ani de inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu in dosarul Trofeul Calitatii, in care fostul premier Adrian Nastase (foto) a primit 2 ani de inchisoare, a scapat de executarea pedepsei dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis luni, 1 august 2022, contestatia la executare depusa de aceasta, stabilind ca in cazul acesteia a intervenit prescriptia executarii pedepsei. 

Atentie: nu are nicio legatura cu vreo Decizie CCR pe prescriptie, nefiind vorba despre prescriptia faptei, ci despre prescriptia pedepsei (art. 161-162 Cod procedura penala). Solutia nu este definitiva, insa a fost suficienta pentru a crea isterie. Va dat seama, acum ca exista judecatori care aplica legea, respectand drepturile inculpatilor, iar nu-i bine, ca scapa "penalii", zic unii si alti. Daca Nastase avea inspiratia sa fuga vreo 10 ani, nu mai facea puscarie...


* Cei de prin justitie se cam cunosc. Se stiu practici, preferinte, animozitati, in fine, stie toata lumea cam despre toata lumea. Nu se spune public, la scena deschisa. Insa si cand apar informatii legate de un fapt real, probat in instanta, incep sa prinda curaj si cei de prin sistem. Este cazul judecatoarei Geanina Terceanu (recasatorita, actuala Ploesteanu) – remember, judecatoarea care a avut o relatia cu Cristi Borcea in timp ce solutiona dosarul in care era implicat actionarul de la Dinamo la acel moment, si care ulterior a fost condamnat la 7 ani pentru ca ar fi luat 200.000 euro mita. Ei bine, judecatoarea a iesit din inchisoare si povesteste pe facebook – la o postare facuta de avocata Uscov care a preluat un articol de pe luju, experienta pe care a avut-o cu judecatoarea Daniela Panioglu de la Curtea de Apel Bucuresti: "Confirm comportamentul,eu am facut complet o singura data si am crezut ca ma asfixiez, scria minuta inclusiv cu CNP-ul partii, deliberari nu existau, iar scrierea minutelor dura pana seara cu mare noroc.Tot timpul erau tipete, urlete si in sala si in birou. Exista motivari cu atacuri directe, personale, jigniri la adresa judecatorilor de la instantele inferioare, ceva de neinchipuit".

Interesanta relatare, mai ales ca auzim ca nu este singulara...Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dragos barna date 2 August 2022 11:33 0

Ar trebui sa se autosesizeze CSM,IJ,SUPC sa faca verificari, dar temeinice, nu asa cum le facea doamna jude Radeacu de la IJ

# Scarba imensa date 2 August 2022 12:03 +234

Oooo, ce bucurie! Din cauza statului impotent, infractorii fugari scapa nepedepsiti ... ar trebui grabnic reabilitatii si plantati pe pozitii superioare ierarhic celor pe care le aveau cand au fost condamnati

# maxtor date 3 August 2022 10:23 0

"scria minuta inclusiv cu CNP-ul partii"-merit,bila alba(la "afaceri in familie" se mai incurca indivizii,dah...)."Exista motivari cu atacuri directe, personale, jigniri la adresa judecatorilor de la instantele inferioare,"-merit,bila alba:dosaru e secret(pana la ridicarea secretului....).sa nu mai faca (!) ca toti dracii in public,atata tot.

# maxtor date 3 August 2022 10:25 +140

bombo? 10 ani in Congo!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva