9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.08.2023 – Discutii la Ministerul Justitiei despre pensiile magistratilor

Scris de: L.J. | pdf | print

10 August 2023 18:31
Vizualizari: 6828

* Aviz investitorilor din industria cripto. A aparut o noua modalitate prin care se pot da tepe. Aflati de aici cum se intampla.

 

* Schema de personal al Ministerului Public, condus de Procurorul General al Romaniei Alex Florenta, va fi majorata. Ministerul Justitiei a lansat recent in dezbatere publica recent un proiect de Hotarare de Guvern "privind suplimentarea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public”. Totusi, nu este vorba despre o crestere a numarului de procurori, ci despre o suplimentare a numarului de posturi de personal auxiliar si functionari publici. Forma proiectului de Hotarare de Guvern prevede urmatoarele:

Numarul maxim de posturi prevazut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotararea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numarului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificarile si completarile ulterioare, se suplimenteaza cu 138 de posturi, dintre care 100 de posturi de personal auxiliar de specialitate si 38 de posturi de functionar public”.


* A trecut saptamana, iar Parlamentul Romaniei nu a fost convocat in sesiune extraordinara pentru a adopta un nou proiect de lege privind pensiile magistratilor, in pofida anunturilor facute de liderii coalitiei de guvernare, Marcel Ciolacu si Nicolae Ciuca. Discutii insa exista, se lucreaza la fel de fel de amendamente (care apoi nu sunt asumate, desi sunt gandite de functionari din Parlament), dar important este ca noul proiect sa respecte intocmai decizia CCR.


Spre exemplu, cu doar o zi in urma, ministra Justitiei Alina Gorghiu (foto) a explicat, dupa o intalnire pe care a avut-o cu sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, ca noul proiect privind pensiile de serviciu ale magistratilor va trebui sa fie in acord cu decizia CCR nr. 467 din 2 august 2023, care a declarat neconstitutional proiectul initial. “Legea pensiilor de serviciu. Deciziile CCR trebuie respectate, iar Parlamentul trebuie sa gaseasca o formula de echilibru intre jurisprudenta CCR si ceea ce este prevazut in PNRR. Trebuie gasit un sistem echitabil si sustenabil”, a precizat Gorghiu. Ce credeti, asa va fi?

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 11 August 2023 15:16 +2

industria cripto..se pot da tepe -d-aia se numeste "crypto", ponzi digital.moneda asta e doar un numar f. mare, pe bancnote e o serie, pe bultinul de vot-nimic: think about it!

# DODI date 11 August 2023 23:43 +10

LUP(oaica) părul schimbă dar năravul ba. Degeabă își schimbă look-ul această precupeață (absolventa unei facultăți acreditate după... absolvire!) că nu pare mai inteligentă, profesionistă și mai apreciată în societate. Dar în lumea unor libidinoși liberali care au beneficiat de grațiile ei și i-au netezit calea spre funcții nemeritate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva