19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 10.11.2023 – E in regula ca inculpatul sa fie judecat de ruda

Scris de: L.J. | pdf | print

10 November 2023 19:04
Vizualizari: 5637

* Doua fonduri de investitii din SUA, BlackRock si Vanguard, si-au intins tentaculele in cam tot ceea ce inseamna afacere importanta din lume. Iar acum unul dintre cele doua fonduri a facut un pas ca sa devina chiar mai puternic. Click aici ca sa vedeti ce si cum!


* Suprarealistii romani interbelici aveau o vorba: „Pictopoezia nu e pictura. Pictopoezia nu e poezie. Pictopoezia e pictopoezie”. Noi acum putem zice: „Tramtrenul nu e tramvai. Tramtrenul nu e tren. Tramtrenul e tramtren”. Nu, nu este nicio gluma. Click aici ca sa va convingeti singuri!

* Tare ciudate sunt unele decizii luate in cazul declaratiilor de abtinere formulate de judecatori. Se intampla ca anumiti inculpati sa fie judecati chiar de magistrati pe care in trecut i-au vizat in anchetele derulate (click aici si aici pentru a citi doua asemenea cazuri), dar se intampla si ca judecatorii investiti cu solutionarea declaratiei de abtinere a colegului lor sa nu considere ca exista vreo problema nici macar atunci cand inculpatul este ruda cu magistratul care il judeca.


 

Asa s-a intamplat in deja celebrul caz al primarului din Baia Mare, Catalin Chereches. Initial, in anumite zone media s-a vehiculat ca judecatoarea pe care soacra lui Chereches, Claudia Gliga (foto), ar fi incercat sa o mituiasca, Georgiana Rodica Farcas-Hingan de la Curtea de Apel Cluj, ar fi fost ruda cu edilul. O informatie falsa, asa cum Curtea de Apel Cluj a explicat intr-un comunicat de presa dat publicitatii vineri, 10 noiembrie 2023 (vezi facsimil). In schimb, o alta judecatoare din acelasi dosar cica era ruda cu Chereches. Din acelasi comunicat aflam ca in cauza a existat o declaratie de abtinere formulata de o judecatoare, pe motiv ca intre ea si Chereches exista o relatie de rudenie, e drept mai indepartata: “In dosarul penal cu nr. 2537/117/2016, a mai fost formulata anterior o cerere de abtinere de la solutionarea cauzei de catre un membru al completului de apel, pe motiv ca intre acesta si inculpat exista o relatie de rudenie, intr-un grad indepartat (mai mare de gradul IV)”. Ce credeti? Declaratia de abtinere a fost respinsa, la 26 mai 2022, de un complet din care a facut parte judecatoarea Georgiana Rodica Farcas-Hingan, pe care soacra lui Chereches ulterior ar fi incercat sa o mituiasca. Practic, niste judecatori au decis ca este in regula ca un inculpat sa fie judecat de o ruda, fie ea si mai indepartata.

Altfel, publicatia Clujust scrie ca judecatoarea care a facut respectiva cerere de abtinere ar fi Ancuta Pura, plecata intre timp de la instanta.

 Sursa Foto: zi-de-zi.ro

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 10 November 2023 19:14 +11

Ne mai miră soluțiile date de unii magistrați din Cluj-Napoca, colegi cu bezmeticul dănileț, care nu vor să înlăture umbrele de suspiciune care planează asupra unor cauze (referitor la gradul de rudenie dintre inculpat și magistrat) așa încât mânăriile cusute cu ață alb-securistică sunt tot mai evidente iar sentințele să fie date copy-paste după ”indicațili” din bilețele alabstree din plicurile galbene.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva