8 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 11.09.2023 – Varianta de lucru: impozitarea pensiilor magistratilor cu 50%

Scris de: L.J. | pdf | print

11 September 2023 18:30
Vizualizari: 6473

* O ampla investigatie a fost declansata de Consiliul Concurentei. Au fost ridicate documente, iar ancheta a fost aprobata de Curtea de Apel Bucuresti. Ce anume vizeaza cercetarile, aflati de aici.

 

* In continuare Parchetul European, condus de Laura Kovesi, nu se atinge de marea coruptie de la varful UE, anchetele vizand doar tarile din Europa de Est. Mai nou, Parchetul European investigheaza posibile nereguli intr-un proiect de infrastructura din Bulgaria. Click aici pentru a citi mai multe informatii.


* De cateva zile este liniste in cazul mult-discutatei reforme a pensiilor de serviciu ale magistratilor.


 

Ultimele noutati pe aceasta tema au fost oferite de televiziunea Euronews Romania. Cica ar fi existat o varianta de lucru prin care birocratii de la Comisia Europeana a Ursulei von der Leyen (foto) ar fi dorit instituirea unui impozit chiar si de 50% pe partea necontributiva a pensiilor judecatorilor si procurorilor. Propunerea nu ar fi fost insa acceptata de reprezentantii Guvernului, astfel ca negocierile s-ar fi purtat in jurul unei cote de impozitare de 20%. Mai putin de atat, spun sursele citate de Euronews, oficialii de la Buruxelles nu ar dori sa coboare. Ar fi cu cinci procente peste ce se propunea in proiectul initial care a picat la CCR, unde se prevedea un impozit de 15% pe partea necontributiva. Oricum, nu mai e mult si in curand vom afla forma finala a proiectului care va merge din nou in Parlament.


* Incet, incet si tribunalele care au decis sa continue protestul declansat in vara anului din cauza modificarilor la pensiile de serviciu, si pe care l-au extins din cauza unor posibile taieri salariale, renunta la actiune. Deja s-a intamplat in cazul a doua asemenea instante. Vorbim despre Tribunalul Dambovita si Tribunalul Maramures. In plus, din cate am auzit noi, urmeaza ca decizii similare sa fie luate si de celalalte instante ramase in protest.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# dulapul securelii , pelticiunii si pierzaniei nationale date 11 September 2023 19:43 +98

TRAIASCA SUPREMATIA SI SUVERANITATEA CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI APARATORI AI SUVERANITĂȚII CONSTITUTIEI ROMANIEI si DECIZIILOR CURTII CONSTITUTIONALE si ICCJ! TRAIASCA MAGISTRATII ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI, PROFESIONISTI si NESUPUSI INTERESELOR STRAINE Si NEOSECURELII, HASTAGISMULUI, SOROSISMULUI, CUCUVELISMULUI, LULUTZISMULUI, TFLIsmului, PROGRESISMULUI și altor INTERESE OBSCURE! JOS LABELE DE PE PENSIILE si DREPTURILE MAGISTRAȚILOR ROMANI LIBERI si INDEPENDENTI GARANTIA INDEPENDENTEI JUSTITIEI! aista-i o opinie TRAIASCA DREPTUL si PRINCIPIILE LUI SECULARE APLICATE DE PROFESIONISTI !

# Emanuel Barosu date 11 September 2023 21:33 0

Să vă zic bancul cu Ursula? Mai bine nu.

# maxtor date 11 September 2023 21:35 +1

poa' sa motiveze ca-si cheltuie banii pe tutun si alcool(ca sa faca fatza vicisitudinilor)

# maxtor date 11 September 2023 22:00 +3

pentru a n+1/a oara: orice prevedere de natura sa afecteze independenta Justititiei TREBUIE sa aiba Acordul CSM, al "garantului independentei....".(adica jud/proc sa nu mai atarne pe scarile CAB ci sa ia cu asalt sediul CSM,daca e cazu (sa motiveze ca au coaie mari si ca mananca mult)(partea interesanta:in Lege trebuie sa aiba doar Avizul;in normele GUVERNAMENTALE trebuie sa apara Acordul,doar ala e OBLIGATORIU,strict;daca au probleme cu lege-sa se duca la CCR,frumos,nu?).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva