19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 11.12.2023 – Greva foamei in Bucuresti (Galerie foto)

Scris de: L.J. | pdf | print

11 December 2023 20:38
Vizualizari: 5925

* Guvernul a infiintat o noua structura de politie. Nu vorbim nici despre politisti in sensul clasic (apartinand Ministerului Afacerilor Interne), nici despre politisti locali (subordonati primariilor). La ce ne referim, mai exact, aflati dand click aici.


* Avem o stire de interes pentru toti bucurestenii care isi mananca timpul si nervii pe una dintre cele mai cunoscute artere ale orasului. Ce a facut primaria lui Nicusor Dan, vedeti dand click aici.


* Nu doar grefierilor le-a ajuns cutitul la os, ci si consilierilor de probatiune.Nu mai putin de 14 reprezentanti ai acestei bresle au intrat in greva foamei luni, 11 decembrie 2023, in fata sediului din Bucuresti al Serviciului de Probatiune, reclamand conditiile inumane in care sunt nevoiti sa munceasca. Lor li s-au alaturat alti colegi, care si-au exprimat solidaritatea prin declansarea unui protest spontan (vezi foto).


Iata comunicatul protestului (vezi facsimile si galerie foto):


„Doamnei Ministru a Justitiei Alina-Stefania GORGHIU,

Doamnei Secretare de Stat Roxana MOMEU,

Doamnei Director General al Directiei Nationale de Probatiune Evelina OUESLATI,

Doamnelor / Domnilor sefi serviciu din Serviciile de probatiune din Romania,

Sindicatul National al Consilierilor din Serviciile de Probatiune din Romania,

Va informam ca, incepand de astazi, 11.12.2023, consilierii de probatiune din cadrul SP Bihor, ne vom afla in GREVA FOAMEI, ca reactie pasnica, auto-vatamatoare si extrema de protest la tratamentele pe care le apreciem ca fiind crude, inumane si degradante, in dezacord cu Constitutia Romaniei, cu Conventiile internationale la care Romania este parte si cu angajamentele Ministerului Justitiei in asigurarea unor conditii de munca demne personalului de probatiune, dupa ce aceasta categorie profesionala a devenit indispensabila scenariului judiciar reglementat de noua legislatie penala, procesual-penala si executional-penala – reiterand astfel diferitele forme de protest derulate pe parcursul ultimilor ani, fapt ce denota ca sistemul de probatiune este tratat exact la fel in continuare de atunci si pana in prezent.

Precizam ca problemele sistemului de probatiune sunt bine-cunoscute de catre toti factorii decidenti, care ne ignora si ne amana solutionarea acestora, in ciuda numeroaselor demersuri pe care angajatii din sistemul de probatiune si SNCSP le fac de ani de zile in vederea pozitionarii noastre corecte in sistemul de justitie.

Astfel, prin aceasta greva a foamei, ne alaturam colegilor din tara care au anuntat diferite forme de protest, exprimand neincrederea in factorii decidenti vizavi de solutionarea problemelor noastre de ordin salarial. Specificam ca vom ramane in greva foamei pana la punerea in plata a drepturilor salariale cuvenite cuprinse in OMJ 1407/C/03.08.2023, ordin emis in baza hotararilor judecatoresti care au recunoscut inechitatile salariale la care am fost supusi in ultimii ani si a ordinelor individuale emise in consecinta. Mentionam ca este vorba despre corectarea unui prejudiciu pe care Statul Roman l-a adus categoriei noastre profesionale inainte de intrarea in vigoare a Legii unice de salarizare nr. 153/2017.

Facem precizarea ca situatia-limita in care am ajuns a fost influentata de promisiunile neonorate ale angajatorilor nostri, care ne-au asigurat pe parcursul ultimelor luni ca dispun de sumele de bani necesare punerii in plata a salariilor corect calculate si ca vor proceda la plata efectiva pana la data de 10 decembrie 2023. Or, acest lucru nu s-a intamplat si nici nu am primit asigurari ca se va proceda la aceasta in viitorul apropiat. Astfel, noi, consilierii de probatiune, suntem in situatia in care riscam sa ramanem, din nou, cu salariile plafonate la nivelul anului 2016, cu toate ca situatia injusta in care ne aflam din punct de vedere salarial a fost recunoscuta public de catre toti factorii decidenti.

Am aderat la aceasta forma de protest un numar de 14 consilieri”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cetateanul date 11 December 2023 21:37 -114

Întreb pentru un prieten: cum se poate ajunge director general cu concurs....doar de împrejurări? La criterii se pune colegialitatea de facultate cu sds... sau doar lauda timpurilor? :lol:

# Justiție pe datorie date 11 December 2023 22:29 +89

Oancea și compania! Respect pentru munca titanică pe care o depuneți. Grefierii vă susțin!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva