17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 12.09.2023 – Incepe procesul lui Horodniceanu (Video)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 September 2023 17:41
Vizualizari: 5996

* Scandalul provocat de falimentul bursei FTX este departe de a se fi incheiat. Click aici ca sa vedeti ce s-a mai intamplat acum!


* Primaria din Craiova pune la bataie sute de milioane de lei pentru reparatia strazilor din oras. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmele care vor sa castige contractul aflati dand click aici.


* Nu se va finaliza prea curand telenovela pensiilor de serviciu ale magistratilor. De ce spunem asta? Pai, cica noua forma a proiectului de lege nu respecta decizia CCR din 2 august prin care a fost declarat neconstitutional proiectul initial. Dezvaluirea a fost facuta de presedintele CSM Daniel Gradinaru, intr-un interviu acordat jurnalistei Laura Duta, pentru site-ul DC News. “Noile amendamente la legea pensiilor nu respecta intru totul decizia Curtii Constitutionale. Practic, se spune ca ce nu se prevede expres in decizia CCR nu poate fi modificat. Adica, ramane asa cum a fost initial. Curtea Constitutionala nu poate sa legifereze, nu poate sa spuna cum trebuie sa fie. Curtea spune de ce este nu este constitutional un text de lege. (...) Daca se vrea sa se inchida acest capitol cu pensiile, cred ca ar trebui citita cu atentie decizia CCR si sa se actioneze in consecinta, pentru a se evita o eventuala noua decizie a Curtii Constitutionale pe actul normativ ce urmeaza sa fie adoptat si, in felul acesta, ar evita si tergiversarea unei legi a pensiilor”, a explicat Gradinaru, precizand ca un draft al noului proiect le-a fost prezentat recent capilor Justitiei.


* Miercuri, 13 septembrie 2023, la Sectia pentru procurori a CSM in materie disciplinara va avea loc primul termen din procesul vicepresedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, Danile Horodniceanu (foto).


 

Desigur, este vorba despre dosarul in care Horodniceanu a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara in legatura cu scandalul in care a fost implicat in urma cu cateva luni, cand a incercat sa intimideze politistii rutieri care l-au oprit in trafic in judetul Iasi. Horodniceanu este acuzat de comiterea a doua abateri disciplinare constand in „incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii” (art. 271 lit. a din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor) si „folosirea functiei detinute pentru a obtine un tratament favorabil din partea autoritatilor sau interventiile pentru solutionarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvarii intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decat in limita cadrului legal reglementat pentru toti cetatenii” (art. 271 lit. m din Legea 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor). La momentul anuntarii rechizitoriului disciplinar, Inspectia Judiciara preciza ca Horodniceanu “fiind oprit in trafic de agenti de politie, s-a adresat pe un ton superior, ridicat, a manifestat o atitudine agresiva, intimidanta, de natura sa puna interlocutorii intr-o pozitie umilitoare, contrar comportamentului pe care ar trebui sa il aiba in public orice magistrat”. De asemenea, Inspectia preciza ca acelasi Horodniceanu “in cadrul interactiunii cu agentii de politie, si-a declinat si afirmat repetat calitatea de procuror, a amenintat cu repercusiuni ulterioare prin implicarea superiorilor agentilor de politie, sugerand ca ar avea relatii sau influenta cu scopul de a primi un tratament favorabil si de a-si rezolva problemele in alt cadru decat cel reglementat pentru toti cetatenii”.

Pentru cine nu isi mai aminteste incidentul, publicam mai jos inregistrarea video de la scandalul pe care Daniel Horodniceanu l-a avut cu politistii rutieri, carora le-a transmis: “Domn’e, v-am spus cine sunt? Sunt procuror-sef Horodniceanu la crima organizata. Nu ma cunoasteti? Dar de ce nu ma cunoasteti, oare?” sau: “Terminati-o, domn’e, cu prostiile astea! Dvs nu stiti cu cine vorbiti. Bine…”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Io date 12 September 2023 18:14 -8

Ce i se poate intampla vicepresedintelui CSM? Nimic. Si daca prin absurd va fi sanctionat, va interveni completul Nufarul. Ca mai in toate situatiile similare.

# Jiji date 12 September 2023 20:03 -7

Bine ca il cerceteaza pe procuror sef Horodniceru!Cind cu beizadeaua de la 2 Mai ,politistii nu s au mai simtit amenintati sau intimidati!Ba l au oprit de 3 ori si se intreceau care sa ii dea drumul mai repede.Dar ,deh ,Horidniceru nu putea sa le dea spaga su nu era nici dezvoltator imobiliar.

# maxtor date 12 September 2023 20:29 0

" CCR nu poate sa legifereze, nu poate sa spuna cum trebuie sa fie." -corect; in schimb CSM poate cere Prezidentului sa-i echilibreze in raport cu puterea legiuitoare....sa-l invite la sediu LOR.

# Lila Evanghelista date 12 September 2023 21:17 0

Demisia?

# John date 12 September 2023 23:41 -8

Adică Horodniceanu sancționat, iar polițistul de operetă Christian Ciocan, care a condus o mașină fară RCA și fără ITP, pe sens interzis, după care s-a rățoit la agenți, să o facă pe moralistul în continuare pe la TV, după ce a fost și avansat și însuși ministrul de interne a ordonat o anchetă cu privire la agenții care l-au oprit. Drogații fac măcel în trafic și poliția are grijă să facă filmări virale cu procurori DIICOT care nu semnalizează depășirea și care le cer să muncească pe bune, nu să stea la șicană prin trafic.

# DOREL date 13 September 2023 21:04 -21

Hai ca am cazut in cap cu totii ! Nu e clar ca politistii care l-au oprit pe Horodniceanu iesisera noapte ca hotii, asisderea alora de la Piata Dorobanti care, fara nici o jena, in buricul Bucurestilor inventau contraventii si care pana la ora 11:00 stransesera din spagi vreo 12.000 lei ?? Bravos natiune, halal sa-ti fie ! Si b): acu' vine vorba Lui Carol II: Horodniceanu trebuie achitat si decorat ! Prarerea mea ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva