Vorbe de fumoar – 12.11.2024 – Judecatorul antinational sta departe de instanta. Corbu putea evita beleaua
* Se vede ca e final de mandat prezidential: a sarit toata lumea la beregata lui Klaus Iohannis. Nu ca l-am compatimi – Doamne, fereste! Cine ii cere socoteala acum si pe ce tema, vedeti facand click aici.
* CFR a pus deoparte sute de milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii. Ce zone sunt vizate, aflati dand click aici.
* Ati vazut luni, 11 noiembrie 2024, cum presedinta ICCJ Corina Corbu le-a transmis tuturor judecatorilor din tara ca atunci cand sesizeaza Inalta Curte pentru dezlegari de drept in baza OUG 62/2024, magistratii sa faca bine sa redacteze cu grija acele incheieri de trimitere, respectand toti pasii procedurali. Altfel spus: sa nu le mai scrie in bataie de joc, fiindca altminteri instanta suprema este obligata de lege sa le respinga ca inadmisibile (click aici pentru a citi).
Imediat dupa publicarea articolului, mai multi judecatori ne-au semnalat ca sefa Inaltei Curti de Casatie si Justitie ar fi putut actiona preventiv inca din iunie (cand a fost emisa ordonanta de urgenta), astfel incat sa nu se ajunga in aceasta situatie, in care instanta suprema este sufocata sub sutele de dosare pentru HP-uri. Mai exact, Corina Corbu ar fi putut emite o circulara prin care sa le recomande judecatorilor de scaun sa se gandeasca de doua ori daca problema de drept pe care o au in fata ochilor este suficient de dificila, incat sa necesite o dezlegare din partea ICCJ. Nu de alta, dar chiar in preambulul ordonantei de urgenta scrie ca „inca dintr-o etapa incipienta, s-ar asigura clarificarea unor chestiuni dificile de drept”. Asadar (spun sursele Luju), Corbu s-ar fi putut agata de acest pasaj ca sa-si incurajeze confratii sa nu exagereze cu cererile de hotarari prealabile in cazul in care chestiunile nu sunt unele realmente dificile.
Pentru ca s-o spunem pe-a dreapta: au existat si vor continua sa existe magistrati care profita de Ordonanta 62/2024 ca sa scape de un dosar sau altul timp de 3-4-5 luni (cat dureaza pana la aparitia hotararii prealabile). Totusi, sa nu fim intelesi gresit: faptul ca un judecator se degreveaza de un dosar timp de cateva luni nu inseamna ca acel ragaz nu poate fi folosit pentru motivarea unor hotarari restante.
* Avem noutati despre un judecator care, cel putin in opinia noastra, a facut mult rau actului de justitie prin insistenta sa de a nu respecta Constitutia Romaniei si de a refuza sa aplice deciziile CCR si ICCJ pe prescriptie. Este vorba despre judecatorul Vlad Neagoe (foto) de la Curtea de Apel Brasov.
In vara, dezvaluiam tot la sectiunea “Vorbe de fumoar” ca Sectia pentru judecatori a CSM a aprobat plecarea lui Neagoe de la Curtea de Apel Brasov si detasarea sa la Ministerul Justitiei. Ei bine, acum aflam despre o noua detasare. Judecatorii din CSM au pe ordinea de zi a sedintei de joi, 14 noiembrie 2024, “solicitarea Autoritatii Nationale pentru Cetatenie de detasare in cadrul acestei institutii a domnului NEAGOE VLAD MIHAI, judecator la Curtea de Apel Brasov”. Si noi speram ca detasarea va fi aprobata, caci atat timp cat Neagoe e tinut departe de instante, inculpatii si avocatii acestora care ajung la Curtea de Apel Brasov pot spera la o judecata in care legea, deciziile CCR si cele ale ICCJ sunt respectate.
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!
Adauga comentariu
DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii
Comentarii
# Dificil pentru cine? 12 November 2024 20:46 +20
# Pt Dificil 13 November 2024 06:58 -12
# Csaba D 13 November 2024 08:35 +2
# Pt pt Dificil 13 November 2024 09:38 0
# @pt dificil 13 November 2024 09:54 +5
# maxtor 13 November 2024 12:25 0
# Pt dificil 13 November 2024 14:14 0
# @pt dificil 13 November 2024 16:12 0