13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 12.12.2023 – Banii din justitie, pro si contra, cu Razvan Savaliuc si Sorina Matei

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2023 18:18
Vizualizari: 7383

* In caz ca ati uitat, China este o dictatura. Si, ca orice dictatura, pune cizma pe propriul popor. Ce le-a trasnit acum prin minte comunistilor de la Beijing aflati dand click aici.


* S-au scumpit biletele de tren. Totusi, acum CFR a procedat diferit fata de datile trecute. Dar mai multe detalii puteti citi facand click aici.


* Jurnalista Sorina Matei (foto dreapta) de la Aleph News pregateste o editie exploziva a emisiunii „Off / On the record” marti, 12 decembrie 2023, incepand cu ora 22:00.Invitatul editiei va fi nimeni altul decat senior editorul Lumea Justitiei, Razvan Savaliuc (foto stanga), care impreuna cu Soina Matei (o foarte buna cunoscatoare a sistemului judiciar) va vor dezbate cu argumente pro si contra problema arzatoare din magistratura: protestele masive ale grefierilor si nemultumirile judecatorilor si procurorilor legate de refuzul Guvernului de a le acorda drepturile salariale cuvenite si restantele banesti.

Asadar, dati pe Aleph News!

 * Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat marti, 12 decembrie 2023, sapte pensionari.

Iata lista lor:

1.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului HONDOR ALEXANDRU - MIHAI, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

2.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei HONDOR RODICA ELENA, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

3.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei MESAROS EMANUELA, procuror sef Sectie judiciara la Parchetul de pe langa Tribunalul Mures. (unanimitate)

4.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului DUMITRU DRAGOS - NICOLAE, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in prezent detasat la Scoala Nationala de Grefieri. (unanimitate)

5.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei APOSTOL CRISTINA, procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. (unanimitate)

6.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DOBRESCU CRISTINA DANIELA, procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov, avand gradul profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. (unanimitate)

7.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei UNGUREANU CERASELA - MIHAELA, prim procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Valcea. (unanimitate)”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Babilon date 13 December 2023 08:43 +1

Este inadmisibila neexecutarea unor hotărâri definitive. Nu le discutam, le executam. Dar macar sa stim ce platim. Toti cetățenii acestei tari au dreptul sa stie ce plătesc din taxele lor. Sa fie publicate( anonimizat ) hotărârile definitive prin care șoferii și personalul auxiliar au primit drepturi bănești la nivel de procuror DNA. Acel coeficient 19 de care vorbește toată lumea. E bugetul public și vrem sa știm de ce s-a ajuns în situația aceasta. Eu ca cetățean vreau sa știu unde se duc taxele mele. De avioane și vaccinuri sa se ocupe parchetul și Curtea de Conturi.

# Io date 13 December 2023 11:23 -11

Se pare ca puterea judecatoreasca hotaraste ce trebuie sa faca executivul.Si asta doar pentru ea .Doar cum credem ca au ajuns pensiile mai mari decat salariul ? Cu separarea puterilor in stat, scrisa in Constitutie,.....e mai greu pentru domniile lor.

# Pt Io date 13 December 2023 13:14 -10

Parlamentul a făcut pensiile mai mari ca salariile prin adoptarea Codului fiscal din 2018.

# maxtor date 13 December 2023 16:11 +1

pro/contra? Iustitia sedusa,asfixiata 2 ani in stil bdsm,abandonata... e, nu va exista nicio contra in discutia aia.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva