12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 13.05.2024 – ICCJ a uitat de raport. CSM iar n-a inteles de vorba buna

Scris de: L.J. | pdf | print

13 May 2024 20:43
Vizualizari: 3647

* Lumea Banilor urmareste indeaproape proiectul de lege menit sa-i dea guvernatorului BNR Mugur Isarescu puteri si mai mari decat are in prezent. Daca pana acum parcursul a fost unul fara probleme, de data aceasta initiativa de act normativ s-a poticnit. Ce s-a intamplat si mai ales de ce, aflati dand click aici.


* Avem o veste buna despre cea mai asteptata autostrada a Romaniei. Vestea ar fi putut fi chiar mai buna, dar deocamdata ne multumim cu ce avem. Click aici ca sa vedeti despre ce este vorba!


* Ce-o fi cu Inalta Curte de Casatie si Justitie?



Desi Adunarea generala a aprobat raportul de activitate pe 2023 acum mai bine de o luna (click aici pentru a citi), instanta condusa de judecatoarea Corina Corbu (foto) inca nu l-a publicat. Dumneavoastra ce credeti: supremii pur si simplu s-au luat cu alte treburi si au uitat sau exista in raport lucruri care nu trebuie sa ajunga la ochii publicului si dureaza procesul de eliminare a lor din documentul care va fi postat pe portalul ICCJ?

 

 

* Incheiem tot cu ICCJ: pentru a nenumarata oara, Consiliul Superior al Magistraturii nu a inteles de vorba buna, asa ca a fost nevoie ca Inalta Curte sa-l puna la respect. S-a intamplat 23 aprilie 2024, cand magistratii supremi Gheza-Attila Farmathy, Carmen-Mihaela Voinescu si Alina-Nicoleta Ghica au obligat CSM sa-i aprobe transferul judecatoarei Alexandra-Florina Nicola de la Judecatoria Drobeta Turnu-Severin la Judecatoria Timisoara.

Numita judecatoare definitiva in 2019, Nicola a incercat de sapte ori sa plece de la Severin la Timisoara in decurs de un an (noiembrie 2022 – noiembrie 2023) – vezi facsimil. Iar acum, Sectia pentru judecatori a CSM a pus in executare decizia ICCJ in sedinta de luni, 13 mai 2024.


Iata minuta CSM:

 



Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat punerea in executare a Deciziei civile nr. 2367/23.04.2024 pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in sensul dispunerii transferului doamnei judecator NICOLA ALEXANDRA FLORINA, de la Judecatoria Drobeta Turnu Severin la Judecatoria Timisoara, incepand cu data de 01.06.2024. (unanimitate)”.


Redam minuta din dosarul ICCJ nr. 2849/1/2023:


Admite contestatia formulata de Nicola Alexandra Florina impotriva Hotararii nr. 3065 din data de 21 noiembrie 2023 a Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru Judecatori.

Anuleaza Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 3065 din 21.11.2023 si obliga intimatul Consiliul Superior al Magistraturii – Sectia pentru Judecatori sa emita o hotarare prin care sa dispuna transferul contestatoarei Nicola Alexandra Florina de la Judecatoria Dobreta Turnu Severin la Judecatoria Timisoara.

Definitiva. Pronuntata astazi, 23 aprilie 2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Ioana M. date 13 May 2024 20:57 +1

Noua sa ne explice domnu' Isarescu de ce leva bulgareasca e mult mai tare decat leul romanesc ? De ce bancherii bulgari sunt mai priceputi decat cei romani? Sau sunt mai grijulii cu creditele cetatenilor lor?

# maxtor date 14 May 2024 02:20 0

magistratii supremi x, y si w -poa' sa fie 2 sau 9 sau:de obicei stau ca stanele,mai clipocesc din ochi, e destul de discordant.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva