16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

Scris de: L.J. | pdf | print

13 June 2024 19:13
Vizualizari: 3215

* Guvernul mai face un imprumut de cateva sute de milioane de euro. Bani care vor fi folositi pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice. Cu cat anume se imprumuta Executivul, aflati de aici.

 

* O mega-investitie ar putea sa fie facuta in Bucuresti. Ne referim la un pasaj subteran care va avea 1,7 km si care va traversa trei dintre cele mai aglomerate intersectii. Click aici pentru a vedea imagini cu acest proiect.

 

* Judecatorul ICCJ Marian Buda (foto), fost presedinte interimar al CSM (interimat care de fapt s-a transformat nelegal intr-un mandat plin) nu are nicio intentie de a pleca din magistratura. Asta desi are varsta si anii de pensionare.Asadar: Marian Buda cere voie de la CSM sa ramana in sistem si dupa implinirea varstei de 65 de ani. Iar cel mai probabil cererea ii va fi aprobata. Dar nu e doar atat. Acelasi Marian Buda va ramane si mare sef la Inalta Curte. La Sectia pentru judecatori a CSM a fost inregistrata in acest sens o propunere de prelungire a delegarii lui Buda in functia de presedinte al Sectiei a II-a civila a Inaltei Curti. La fel, si in acest caz Buda va primi ceea ce isi doreste.


* A facut o obsesie ministra Justitiei Alina Gorghiu din problema “fugarilor”. Nimic nu apare ca fiind mai important pentru Gorghiu decat acest subiect. Dupa ce periodic a oferit informari despre “capturile” realizate de statul roman, Gorghiu anunta o mare realizare. Cica din toamna vor putea fi monitorizati cu bratari electronice inclusiv inculpatii pentru care s-a dispus masura controlului judiciar. Foarte bine, asa sa fie. Dar ne intrebam: oare cand isi va pune Alina Gorghiu problema cazurilor in care instante din alte state refuza extradarea “fugarilor” pe motiv ca in Romania nu au avut parte de un proces corect? Nu am auzit-o sa abordeze aceasta problema. Pana cand o va face, prezentam anuntul Alinei Gorghiu despre noua masura impotriva “figarilor”:

Pas important pentru combaterea fenomenului fugarilor, adoptat, astazi, in sedinta de Guvern.

Azi s-a mai pus o piedica in calea persoanelor care inteleg sa se sustraga de la raspunderea penala pentru faptele lor.

Legea 146 din 2021, initiativa liberala, a creat acest cadru legal care este aplicabil, in prezent, in cazurile de violenta domestica, in situatia ordinelor de protectie emise pentru a proteja victimele. Dar de la 1 octombrie vor putea fi monitorizati electronic si inculpatii fata de care magistratii dispun masura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cautiune. si aceeasi masura se va putea aplica si pentru inculpatii fata de care instanta de judecata a luat masura arestului la domiciliu.

Pentru toti acestia va fi posibila monitorizarea electronica prin purtarea bratarilor electronice, 'bijuterii judiciare' cu ajutorul carora inculpatii se vor conforma obligatiilor stabilite de magistrati. Daca vor incerca sa plece din tara, in ciuda obligatiilor de a nu o face, se va emite o alerta care va fi urmata de o interventie rapida a organelor abilitate.

Este un mijloc modern de care va beneficia intreg sistemul judiciar si prin el, noi, societatea!”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Alinuța Atup date 13 June 2024 22:29 +11

1. Majoritatea celor "fugiți" nu aveau masuri preventive (arest la domiciliu ori control judiciar-de Beciul Domnesc nu e cazul sa discutam). 2. Majoritatea celor fugiți au "beneficiat" de culoare, plicuri galbene și optimizări ale dosarelor (Zlotea, Bica și alții) plus bonusuri gen Gulutanu, Jderu, domnișoara Aida, Panioglu, Matei, Iura, Dragomir și altii. 3. Ce trebuie să răspundă mirandolina asta crescuta pe sub birouri de dreapta este altceva: a) cine va furniza aceste dispozitive, cine va asigura mentenanta, cat va costa distractia? b) cum s-a închis dosarul soțului Isar (tovarăș cu Catu - dat afara de la ING pt mani******rea pieței de capital) privind accidentul făcut pe Valea Oltului când cu Porsche a depășit pe linie continuă și i-a făcut praf pe amărâții aia? c) dacă relațiile sale intime cu colegii/șefii din partid au propulsat-o in cariera politică (profesional vedem zilnic ce poate, ea fiind numită eminamente politic, nu pe meritocrație).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva