13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 13.12.2023 – Sefi de instante, spargatori de greva

Scris de: L.J. | pdf | print

13 December 2023 19:06
Vizualizari: 8335

* Ministerul Finantelor Publice vine cu un nou proiect de ordonanta de urgenta (al catelea?) pentru salariile profesorilor. Cum arata promisiunile Guvernului aflati dand click aici.


* Incep lucrarile la o noua magistrala de metrou in Capitala. Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire. Unde va fi noua linie de metrou, aflati de aici.


* E tot mai mare tensiunea in randul judecatorilor. Si sunt tot mai multi cei care cer sa fie convocate de urgenta Adunarile Generale pentru a se decide declansarea unor proteste, cu suspendarea partiala a activitatii, din cauza refuzului Guvernului de a achita salariile integrale si restantele magistratilor si grefierilor. 


Desi la prima vedere s-ar putea crede ca exista o gandire unitara in randul judecatorilor si o dorinta unanima de a recurge la forme de protest cat mai radicale, ei bine aflati ca lucrurile nu stau chiar asa. Cica sunt sefi de instante care fac tot ce le sta in putinta ca sa blocheze demersurile judecatorilor. Nu doar ca refuza sa convoace Adunari Generale, dar si transmit direct sau prin diversi alti magistrati apropiati ca e mai bine ca judecatorii sa isi vada de solutionat dosare si sa abandoneze orice idee de protest. Noi am auzit cateva nume, dar nu avem destule confirmari pentru a le da publicitatii, chiar si sub forma unor zvonuri, dar pe masura ce primim informatii va vom tine la curent.


* A avut loc o noua dezbatere frumoasa pe probleme de Justitie intre senior editorul Lumea Justitiei Razvan Savaliuc si jurnalista Sorina Matei. Marti seara, 13 decembrie 2023, la emisiunea Off/On The Record, de la Aleph News, s-a discutat despre dosarul achizitiei de vaccinuri anti-Covid, aderarea la Schengen, dar si despre tensiunea din magistratura cauzata de refuzul Guvernului de a le achita judecatorilor, procurorilor si grefierilor salariile integral si restantele salariale.

Iata emisiunea, in caz ca nu ati vazut-o deja:
Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# jUSTie date 13 December 2023 20:41 +131

Clasa politica din Romania a compromis ANI de zile dosarul SCHENGEN facand din acesta un subiect de campanie electorala (voturi prin antiteza). NU A EXISTAT unitate politica. A sti care este interesul national presupune sa ai ca tara o agenda cu obiective de politica interna si externa foarte clare. AVEM ASA CEVA? Romania este o tara de tranzit pentru migranti, folosita intr-un procent cu mult mai mic decat alte tari UE, iar Austria nu este singura tara UE de destinatie! In UE fiind, si tarile de tranzit dar mai ales tarile de destinatie trebuie sa previna si sa combata IMPREUNA acest fenomen prin mijloace penale si administrative specifice, si nicidecum printr-un vot politic negativ. O tara de destinatie care arata cu degetul spre o tara de tranzit are ceva vulnerabilitati! Discutiile/negocieriile trebuie documentate si purtate cu oameni care CUNOSC realitatea si circuitul .. inclusiv al apei in natura pentru ca Dunarea, vrem nu vrem, ne leaga … si e strategica!

# Iulius Laurentiu date 14 December 2023 14:36 0

1. Hotărârile judecătorești și celelalte titluri executorii se execută de executorul judecătoresc ... 2. Poprirea se înființează la cererea creditorului ... 3. Instanța de executare soluționează cererile de încuviințare a executării silite ... Astia sunt nebuni ... daca executorul refuza sa infiinteze o poprire la cererea creditorului raspunde discilplinar/penal ... daca o pune in executare (conf. alegatiilor guvernantilor) raspunde disciplinar/penal ... Propun ca toate executarile silite sa se faca prin ,, Birou Executor Judecatoresc CIOLANU Marcel" - Adresă:Palatul Victoria, Piaţa Victoriei nr. 1, Sector 1, Bucureşti, cod postal 011791 - Telefon 40-21-314 34 00

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva