24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 14.01.2024 – Scapata in primul dosar, Ancuta se intoarce la ICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

14 January 2024 19:31
Vizualizari: 5302

* Cateva raspunsuri in legatura cu ce se va intampla in viitorul apropiat cu economia Romaniei au fost oferite de Banca Nationala a Romaniei. Ce ne asteapta, puteti afla din articolul publicat aici.

 

* Anunt trist facut de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR): avocatul Ioan Bilan, din Baroul Bistrita Nasaud, fost membru al Consiliului UNBR si fost decan al Baroului Bistrita Nasaud a incetat din viata.

“In calitate de avocat, membru in organele de conducere ale profesiei, domnul Ioan Bilan, prin activitatea sa profesionala remarcabila, a fost un mentor iubit si respectat, care si-a oferit mereu ajutorul si indrumarea colegilor sai. Generozitatea sa si gandirea profunda au inspirat multi avocati si au contribuit la dezvoltarea profesionala a multora.

Cu o cariera stralucita si o pasiune incontestabila pentru drept, domnul Ioan Bilan a fost un exemplu de integritate si devotament in profesie, dedicandu-si timpul si eforturile pentru a promova valorile si etica in domeniul juridic. Va ramane in amintirea noastra ca un profesionist desavarsit si un om deosebit, care a lasat o mostenire valoroasa in domeniul juridic.

Pentru merite deosebite in perfectionarea activitatii barourilor, a Uniunii Avocatilor din Romania si a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in cadrul Congresului avocatilor 2010 i-a fost conferita – in semn de inalta apreciere – diploma si medalia jubiliara ‘1990–2010, douazeci de ani de profesie independenta si cu organizare autonoma”, aminteste UNBR.

Lumea Justitiei transmite condoleante familiei avocatului Ioan Bilan. Dumnezeu sa il ierte!

* S-a terminat vacanta si pentru judecatori, dupa o prima saptamana din 2024 in care sedintele au fost destul de putine. Odata cu intoarcerea judecatorilor in instante, la Inalta Curte se vor relua si recursurile in materie disciplinara. Adica recursurile facute de judecatori, procurori si Inspectia Judiciara impotriva hotararilor sectiilor in materie disciplinara ale CSM.Sunt programate patru cauze disciplinare luni, 15 ianuarie 2024, la Completele de 5 ale ICCJ, iar printre ele dosarul judecatoarei Ancuta Blanariu (foto) de la Judecatoria Iasi, fosta candidata pentru un loc in CSM. Blanariu a contestat la instanta suprema sanctiunea primita in 12 iulie 2023, cand a fost retrogradata din gradul profesional de tribunal in gradul profesional de judecatorie, pentru exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta. Sa vedem daca Ancuta va avea noroc si a doua oara. Caci in decembrie 2022 judecatoarea mai fusese pedepsita tot cu retrogradarea in grad profesional de judecatorie pentru exercitarea functiei cu rea-credinta, dar sanctiunea a fost anulata de ICCJ.

 

Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Dumnezeu sa îl odihneasca date 14 January 2024 21:22 +4

În pace !

# Bistritean date 15 January 2024 09:22 +1

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva