24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 14.02.2024 – S-a aflat cati bani a spart Nicusor pe avocati. CSM pregateste ceva pentru Gulutanu

Scris de: L.J. | pdf | print

14 February 2024 17:21
Vizualizari: 4188

* CNCD a sanctionat un lant de magazine din cauza unui abuz comis in starea de urgenta. Iar pedeapsa a ramas definitiva la Inalta Curte. Click aici pentru detalii!


* A fost nevoie de aproape 20 de ani pentru reconstruirea unei cai ferate. Unde anume, aflati dand click aici.


* Jurnalistii Catalin Antohe si Sorin Ghica de la Cetateanul.net au aflat cati bani a cheltuit primarul Capitalei Nicusor Dan (foto) pe avocati, ca sa-l reprezinte in procesele in care este implicat ca edil. Asta desi „Plicusor Ban” ar fi putut foarte bine folosi consilierii juridici din aparatul propriu al Primariei Generale!Este vorba despre o suma mai mare de 55 de milioane de lei (echivalentul a peste 11 milioane de euro).


Iata ce scriu cei de la Cetateanul.net, pe baza informatiilor oferite de Primaria Bucurestilor:


In anul 2021, Primaria Capitalei a cheltuit pe servicii juridice prestate de avocati si case de avocatura 'modesta' suma de 13.522.408,91 lei. Spunem 'modesta', pentru ca in anii urmatori Nicusor Dan a marit potul.

In 2022, Nicusor Dan a facut jaf: a bagat in conturile avocatilor o suma aproape dubla – 23.614.804,55 lei.

In primele zece luni din 2023, primarul a pastrat ritmul fraudei cu bani publici (chiar el a folosit termenul de „frauda” cand daduse in judecata Primaria! – n.r.) risipind pe avocati 17.872.700,54 lei.

Primaria Capitalei a omis sa precizeze ca toate contractele cu casele de avocatura au fost atribuite prin incredintare directa, fara licitatie!

Relevant cu privire la JAFUL banului public este ca Directia Juridic din PMB, structura din aparatul de specialitate al Primarului General – are 86 de posturi (de la pozitia 877 – la pozitia 962 inclusiv), conform Statului de functii aprobat prin Hotararea Consiliului General (HCGMB) nr. 52/2020. (…)

Scuza invocata de functionarii lui Nicusor Dan a fost numarul foarte mare de procese in care este implicata Primaria Capitalei si timpul scurt in care trebuie formulate apararile – o sarcina mult prea mare pentru angajatii Directiei Juridice a PMB. Cu toate acestea, Nicusor Dan nu s-a grabit sa mai angajaze juristi, culmea, Primaria Capitalei avand un deficit de 60 de posturi la Directia Juridica. (…)

In anul 2012, in urma sesizarilor Curtii de Conturi, Guvernul Ponta a emis o ordonanta prin care a interzis contractele de asistenta juridica prestate de avocati sau case de avocatura, daca institutiile publice aveau in componenta departamente juridice”.


Dati click aici ca sa cititi intreaga dezvaluire despre risipa de bani publici pe care o comite Nicusor Dan!


* Miercuri, 14 februarie 2024, ar fi trebuit sa vina pronuntarea in cel mai recent dosar disciplinar al judecatoarei Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care Inspectia Judiciara o acuza de abaterea disciplinara de la art. 271 lit. s) teza I din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor: „exercitarea functiei cu rea-credinta”. Cauza are in vedere inclusiv faptul ca Gulutanu s-a apucat sa urle in sala de judecata, cerand ca lumea sa faca liniste – episod pe care Lumea Justitiei l-a dezvaluit in 2022 (click aici pentru a citi).

Dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos, Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din Consiliul Superior al Magistraturii a repus pe rol cauza nr. 30/J/2023, pentru ca din oficiu sa puna in discutia partilor schimbarea incadrarii juridice. Mai precis, CSM vrea s-o judece pe Alina Gulutanu nu doar pentru rea-credinta, ci si pentru abaterea de la litera b): „atitudini nedemne in timpul serviciului fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Ce sa zicem... Nasol.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 15 February 2024 11:26 0

1.lant de magazine ? - in cele 3 zile 15-18 martie 2020 TOTI au abuzat,nu a fost lege;a fost weekend, Justitia a functionat la relanti..nu stim cum au trimis oameni in spatii inchise presupus contaminate-sali de judecata,bulau.mai tarziu "doamna in negru" spunea ca "cetatenii sa respecte autoizolarea DISPUSA",era in fatza mausoleului din Batiste...2. nu stim ce pandeste "orificiul juridic" al Primariei...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva