15 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 14.05.2024 – Procuror refuzat de CSM

Scris de: L.J. | pdf | print

14 May 2024 20:08
Vizualizari: 3719

* Cel mai probabil, banuiti ca nu stam deloc roz cand vine vorba despre datoria Romaniei. Ei bine, Lumea Banilor va spune exact cat de rau stam – cu cifre. Deci click aici!


* Autoritatile se zbat sa dezlipeasca de pe o sosea eticheta de „drum al mortii”. Ce demersuri au intreprins, aflati dand click aici.


* Tineti minte ca Serviciul de Telecomunicatii Speciale – condus de generalul Ionel-Sorin Balan (foto 1) – a fost invins in instanta pe motiv ca a intrat cu bocancii in viata privata a unei romance sub pretextul pandemiei, refuzand sa elimine din platforma CoronaForms datele personale ale acesteia in legatura cu un test COVID efectuat in 2021 (click aici pentru a citi)?Ei bine, sentinta din 2022 a Curtii de Apel Bucuresti (motivata in 2023) a ramas definitiva prin neatacare. Da, ati auzit bine: serviciul secret nu a declarat recurs impotriva hotararii CAB. Asadar, si-a recunoscut vina. Ce sa zicem... Bravo lor! Speram ca si alte institutii care au comis abuzuri in pandemie sa ia exemplu de la STS. Da, ati ghicit: ne referim in primul rand la Departamentul pentru Situatii de Urgenta al lui Raed Arafat.


* Na belea: dintre cei 11 procurori care au cerut sa le fie prelungite delegarile in functii de conducere, doar inspectorul judiciar Gheorghe Spaiuc (foto 2) a fost refuzat de catre Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii.

Dupa ce a obtinut doua delegari consecutive de cate trei luni in functia de director al Directiei de procurori a IJ (noiembrie-februarie, februarie-prezent), de data aceasta CSM nu i-a mai facut pe plac.


In rest, dupa cum spuneam, toti ceilalti zece procurori au primit binecuvantarea sa ramana sefi:


1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati a doamnei NEDELCU MARINELA, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 26.05.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Lipova a domnului VISAN BOGDAN DANIEL, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 01.06.2024, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Gurahont a doamnei ILCA DIANA ANDREEA, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 01.06.2024, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef Sectie urmarire penala la Parchetul de pe langa Tribunalul Olt a domnului NITU MARIAN SERGIU, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 05.06.2024, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

5. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptiei a domnului DRAGULESCU MARIAN, procuror in cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 01.06.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

6. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Biroului teritorial Olt din cadrul Directiei de investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului MARINEL MIHAI-NICOLAE, procuror in cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 18.05.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

7. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului teritorial Timisoara din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului GHIMIS ADRIAN MIRON, procuror in cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 01.06.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

8. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea propunerii de prelungire a delegarii in functia de director al Directiei de inspectie pentru procurori din cadrul Inspectiei Judiciare a domnului inspector judiciar GHEORGHE SPAIUC. (majoritate:1 vot da, 5 voturi nu)

9. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror militar sef al Sectiei urmarire penala la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Iasi a domnului locotenent colonel magistrat AISACHIOAIEI VASILE-CRISTIAN, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 17.05.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

10. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungireaa delegarii in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu a domnului COSTE ANDREI IUSTIN, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 16.05.2024, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

11. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Biroului teritorial Botosani din cadrul Directiei de investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a domnului MIHAI CIPRIAN-IOAN, procuror in cadrul acestei structuri specializate, incepand cu data de 25.05.2024, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 15 May 2024 01:20 0

STS e condus de g.eal Sorin Ionel Balan,fara liniuta....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2024 – Guvernul inflameaza grefierii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva