10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 14.09.2022 – Justitia, la un pas de o rusine imensa. “Regina detasarilor” i-a tinut locul lui Buda

Scris de: L.J. | pdf | print

14 September 2022 20:05
Vizualizari: 6088

* Avem noutati in legatura cu procurorul Marcian-Silviu Dordea de la Parchetul de pe langa Judecatoria Blaj, pe care CSM l-a respins pe motiv de legaturi cu un serviciu secret (click aici pentru a citi). Iar noutatile vin tot din partea Consiliului Superior al Magistraturii. Ce s-a intamplat acum aflati facand click aici.


* Rusia se zbate sa se remarce pe plan international si prin altceva decat razboiul din Ucraina. La ce ne referim vedeti dand click aici.


* In caz ca sunteti iubitori ai muntilor, aflati ca Guvernul va pregateste ceva frumos. Totusi, nu in viitorul foarte apropiat. Click aici ca sa vedeti cand se va intampla minunea!


* Scandalos ce s-a intamplat miercuri, 14 septembrie 2022, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La instanta suprema a avut loc ultimul termen din dosarul in care a fost trimis in judecata fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti in legatura cu paradirea fostului deputat Vlad Cosma. Iar cu aceasta ocazie, atentie, PICCJ – prin procuroarea de sedinta Irina Kuglay – a pus concluzii de achitare a lui Negulescu. Va dati seama? Deci Parchetul General cere achitarea unui personaj despre care o tara intreaga a vazut cum isi desfasura activitatea. O achitare a lui Mircea Negulescu ar fi, din punctul nostru de vedere, o rusine imensa pentru Justitia din Romania si o batjocura la adresa victimelor acestui fost procuror.

Altfel, asta se intampla cand Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea, semnatara Protocolului PICCJ-SRI, a primit controlul pe dosarele cu magistrati, dupa desfiintarea SIIJ.


* Mare respect a aratat Consiliul Superior al Magistraturii fata de parlamentarii care dezbat noile Legi ale Justitiei.


 

CSM a fost reprezentat miercuri, 14 septembrie 2022, la Comisia care dezbate noile Legi ale Justitiei nu de presedintele Marian Buda, ci de “Regina detasarilor”, judecatoarea Andreea Uzlau (foto), secretarul general al Consiliului. Adica a ajuns sa dezbata Legile Justitiei o judecatoare care de vreo 14 ani nu a mai judecat si care in prezent se ocupa cu buna desfasurare a activitatii CSM, astfel incat membrii sa aiba tot ce le trebuie. Cam contra naturii... Bine, Buda are un alibi pentru lipsa sa de la dezbateri: miercuri, 14 septembrie 2022, trebuia sa fie prezent la sedintele disciplinare ale Sectiei pentru judecatori. Chiar si asa, o solutie se putea gasi, de genul mutarii in alta zi sau la o alta ora a sedintelor de disciplinar, pentru ca presedintele Consiliului sa ia parte la discutii.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 15 September 2022 01:53 0

Cei de la Noua Securitate s-au gândit că decât să trimită o BUDĂ în Patrlament au ales o altă ființă care posibil să nu aibă nimic în cap dar măcar are... picioare!

# maxtor date 15 September 2022 03:26 0

in context de "regina" trebuie numita "mama detasharilor".....

# maxtor date 15 September 2022 03:29 0

-faza cu piccj: avocatu poate fi procuror(de caz,dupa caz,de la caz la caz),procuroru poate fi milostiv(si interesat de dreptate, insetat de dreptate).

# Dr.Botomei Vasile,,mobbil 0744191717 date 28 September 2022 12:19 0

Dr.BotomeiVasile: La Comisia Juridica din Camera Deputatilor este o propunere legislativa nr. PLX 463/2022,in care sunt depuse amendamente de deputatul Rusu Daniel Gheorghe cu motivare pentru abrogarea art.59(6)din legea 51/1995,prin care din 2011 a fost introdusafapta penala:folosirea fara drept a denumitilor de:barou,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania,UNBR,Uniunea Avocatilor,cabinet de avocat;Prin art.15 din CEDO se prevede ca statele membre nu au dreptul de derogare de la art.7,nici in caz de razboi.Art.7.1 prevede:Nu este fapta penala daca nu este prevazuta in dreptul national si international.Deoarece folosirea de denumiri din cuvintele de barou,avocat,UNBR,fac parte din dreptul fundamnetal le libertatea de exprimare prevazut in art.10(1)din CEDO,art.11(1)din CDFUE,art.30 din Constitutie,iar art.15 din CEDO, interzice derogarea,acum este momentul de a se dezincrimina infractiunea.Mai mult nu prevede regimul de executare al pedepsei din art.73(3),lit.h,din Constitutie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva