7 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 15.09.2022 – Inspectia lucreaza la ralanti sub noua conducere

Scris de: L.J. | pdf | print

15 September 2022 20:14
Vizualizari: 4884

* O fosta presedinta de instanta careia ICCJ i-a inlocuit excluderea din magistratura cu suspendarea disciplinara pe 6 luni s-a dus la CSM cu o solicitare, dar Sectia pentru judecatori a refuzat-o, sustinand ca depasise termenul cu o zi. Cazul magistratei este unul spectaculos si va vom arata cu proxima ocazie ca el are legatura cu noile legi ale justitiei. Pana atunci, dati click aici ca sa vedeti pentru ce a fost judecatoarea sanctionata disciplinar si cu ce doleanta s-a dus acum la CSM!


* De ce sa cititi numai despre nenorociri? Lumea Banilor are si o veste buna: Guvernul vrea sa deschida mai vizibil punga pentru elevii cu performante. Cat de vizibil va puteti face singuri o parere cu un click aici.


* Printre atatea autostrazi, cai ferate si aeroporturi, in Romania avem si trasee pentru drumetii tematice (pe jos, calare sau cu bicicleta). Iar unul dintre ele va fi inaugurat foarte curand. Click aici pentru detalii!

 

 


* Cazul agresarii fizice a fostei judecatoare Mariana Stuparu de la Tribunalul Caras-Severin are toate sansele sa intre in istorie.


Spunem aceasta intrucat, dupa ce s-a chinuit mai bine de o luna, fara succes, sa obtina un ordin de restrictie impotriva fostului sau partener de viata, judecatorul Rustin Petru Ciasc (foto), ca urmare a bataii pe care ar fi incasat-o de la acesta, Mariana Stuparu are ghinion si la Inspectia Judiciara. Din ce am aflat, Inspectia Judiciara nu se prea grabeste sa solutioneze sesizarea formulata de Mariana Struparu impotriva judecatorului Rustin Ciasc la finalul lunii august. Nu stim de ce, insa pare-se ca la Inspectia Judiciara este liniste si pace pe acest dosar. Basca, ce sa vedeti, in timp ce la Inspectie ar fi trebuit ca sesizarea sa se afle, cel putin, in etapa verificarilor prealabile, judecatorul Ciasc isi continua cariera de succes. Chiar joi, 14 septembrie 2022, Colegiul de conducere al Tribunalului Caras-Severin a emis aviz favorabil pentru ocuparea de catre Rustin Ciasc a functiei de presedinte al Sectiei penale. Foarte interesant. Ne asteptam ca sub noua conducere, asigurata de judecatoarea Roxana Petcu, Inspectia Judiciara sa duduie de cauze si sa fie reformat stilul de lucru, caci e clar ca ceva nu functioneaza in interiorul acestei institutii. 

 

 

* Doliu in magistratura. Un fost judecator a incetat din viata. Este vorba despre fostul magistrat Mircea Noslacan de la Curtea de Apel Alba Iulia. Decesul acestuia a fost anuntat joi, 15 septembrie 2022, de Curtea de Apel Alba Iulia:

 

”Regretam trecerea prea devreme la cele vesnice a fostului nostru coleg, domnul judecator Mircea Noslacan.

Cu o cariera exemplara in magistratura, de peste 25 de ani, a debutat ca judecator la Judecatoria Alba Iulia in anul 1993.

A continuat apoi activitatea la Judecatoria Aiud pana in anul 1997, cand a promovat la Tribunalul Alba, unde a detinut si functia de presedinte al Sectiei comerciale si de contencios administrativ.

In anul 2006 a promovat la Curtea de Apel Alba Iulia, iar dupa o activitate de 12 ani in cadrul Sectiei comerciale a Curtii de Apel Alba Iulia s-a pensionat in anul 2018, dar a ramas in memoria tuturor celor care l-au cunoscut, pentru integritatea si profesionismul cu care a purtat roba de judecator”.


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace! Lumea Justitiei transmite condoleante familiei.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 17 September 2022 20:47 0

cazu carash-severin e greu: parca concubinii nu pot depune marturie,era o discutie....

# maxtor date 17 September 2022 21:22 0

ordinu de protectie e vax-a luat distanta imediat?(victima pleca in vacanta si explica ca a parasit Romania......)

# maxtor date 17 September 2022 21:25 0

cu 1 zi se poate,sa nu fi fost cu 2.....

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 6.12.2022 – Se pensioneaza salvatorul paraditorilor de la Oradea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva