10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 16.01.2023 – Black Hole la BRD, sezonul 2023

Scris de: L.J. | pdf | print

16 January 2023 21:17
Vizualizari: 5673

* Va mai amintiti de perioada cand Lumea Justitiei a publicat in anul 2018 un amplu serial intitulat Black Hole la BRD” prin care am demascat manoperele dolosive prin care un important grup de functionari din Agentia BRD Dorobanti utiliza pentru acordarea unor credite de zeci de milioane de euro mecanisme bancare criminale, pentru a crea aparenta ca se respecta aprobarile dosarelor de credit, inclusiv de la nivelul Centralei BRD, respectiv conditiile suspensive de acordare de credite??? A fost un serial de senzatie, in urma caruia mai toate bancile din Romania au procedat la verificari interne si prelucrari cu personalul de securitate bancara, pentru a depista daca mecanismele dolosive s-au intamplat si la alte banci si a implementa mecanisme de protectie.

Este adevarat ca prin controalele interne ale BRD, cat si a investigatiilor magistratilor era foarte complicat sa se depisteze un astfel de mecanism dolosiv in timp util, fara ca vreun functionar din interiorul BRD, implicat in aceste mari furaciuni sa nu le denunte si sa faca astfel lumina.

Cu toate ca Lumea Justitiei a detaliat cu lux de amanunte manevrele frauduloase de la BRD Dorobanti, iar conducerea franceza a BRD Groupe Societe Generale ar fi putut identifica majoritatea persoanelor implicate daca s-ar fi dorit, in mod inexplicabil nu a fost initiat niciun audit intern serios care sa previna pe viitor posibilitatea aparitiei altor infractori bancari.

Au trecut ani buni de atunci si, azi, in 2023 asistam cu stupoare cum persoane cocotate pe functii foarte importante din BRD au facut parte in mod direct sau prin filiatiuni de familie din anturajul celor care nu au avut nicio rusine sa bage “vastul” la BRD.


Ca sa nu mai lungim vorba, cititi in Saptamana Financiara o dezvaluire bomba, de mari proportii, prin care se cere sefului BRD – Groupe Societe Generale, Francois Bloch sa analizeze prestatia unora uitati prin inaltele functiiDATI CLICK AICI.

 

* Nu doar romanii simpli au probleme cu facturile. Grijile i-au ajuns si pe magistrati. Dovada e postarea de pe Facebook a judecatorului Andi Malaliu (foto) de la Tribunalul Bucuresti de duminica, 15 ianuarie 2023:


 

“Acu fusei pe la tara, ca mi zise cineva ca mi-a venit factura la corent 623 de lei cu preaviz de deconectare. Ce era sa fac? Platii. Si mi-am adus aminte ca pana in 2021 cand au facut unii liberalizarea preturilor la energie mie nu mi veneau facturile astea. Si acum ma intreb: n-ar fi corect sa plateasca doar aia care injurau OUG 114 pe 2018, iar nu eu? Caci o raspundere, o responsabilitate a celor care au facut rau tarii asteia, voit sau nevoit ar trebui sa existe. Si graul sa se separe de neghina”.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Jalnic date 16 January 2023 21:43 +45

De ce e nevoie sa vorbesti atat de ciudat de tipul - acu, fusei, corent, platii? Astia sunt judecatorii anului 2023 din Romania? Sau vorbim de coana Chirita, anii 1800, undeva la tara? E o problema de epoca.

# maxtor date 17 January 2023 03:45 +8

mamalu mare: e "sezonu rece".

# Arielle M. date 17 January 2023 11:31 +9

Il ne serait pas surprenant que la Générale va virer discrètement Bloch comme ils ont fait avec Lhote. Parfois quand c'est trop, c'est trop. Couvrir la criminalité organisée c'est l'expression d'une association de malfaiteurs.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva