24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 16.01.2024 – Noi informatii despre protestul din instante. Procurori reincadrati in functie

Scris de: L.J. | pdf | print

16 January 2024 19:29
Vizualizari: 6996

* Consiliul Legislativ a avizat pozitiv un proiect de lege menit sa le taie elanul celor care se rup in figuri cu masini de lux. Ce prevede aceasta initiativa legislativa, aflati dand click aici.


* Lumea Infrastructurii are o imagine cu noile troleibuze. Unde vor circula si cum arata ele, vedeti facand click aici.


* Curtea de Apel Ploiesti – condusa de judecatorul Paul-Mihail Fratilescu (foto) – a trimis marti, 16 ianuarie 2024, o precizare publicatiei Lumea Justitiei, in sensul ca in instanta doar grefierii protesteaza, nu si judecatorii.Clarificarea vine dupa ce Luju a publicat articolul „Grefierii relaxeaza protestul”, in care am publicat lista tuturor instantelor la care grefierii continua sa-si suspende activitatea. Subliniem: materialul se refera doar la grefieri, nu si la judecatori (click aici pentru a citi). De altfel, in acelasi sens este precizarea instantei: magistratii isi continua activitatea.


Iata explicatiile Curtii de Apel Ploiesti, semnat de vicepresedinta instantei, judecatoarea Cristina Georgescu (vezi facsimil):


Va rugam sa aveti amabilitatea de a clarifica informatia transmisa in cuprinsul articolului de mai sus, in sensul mentionarii continuarii protestului de catre Curtea de apel Ploiesti, exclusiv de catre grefierii si nu de judecatorii acestei instante.

Fata de comunicatul redat in acest articol provenit de la Sindicatul National al Grefei Judiciare Dicasterial, in care se mentioneaza ca Adunarea generala a SNGJ Dicasterial intrunita in data de 10 ianuarie 2024, a hotarat: 'Continuarea formelor de protest adoptate prin Hotararea AGE a SNGJ Dicasterial din data de 9 decembrie 2023, pana la data de 14 februarie 2024, de catre instantele si parchetele care au votat in acest sens, prevazute d Anexa nr. 1, parte integranta din prezenta hotarare', sesizam ca exista o formulare ambigua a textului, in sintagma 'instantele si parchetele care au votat in acest sens'.

Pentru corecta informare a opiniei publice precizam ca in Adunarea Generala a judecatorilor Curtii de Apel Ploiesti din 08 ianuarie 2024, s-a decis incetarea formelor de protest anterior sustinute de catre magistratii Curtii de Apel Ploiesti, asa incat acestia nu au votat in sensul 'continuarii formelor de protest'.

Prin urmare, sintagma de mai sus este aplicabila doar in ceea ce priveste grefierii de la instantele si parchetele care au votat in sensul continuarii protestului, nu si in ce priveste judecatorii din cadrul Curtii de Apel Ploiesti

Va multumim!”

 * Doar doi procurori pensionari se intorc in sistem. Ar fi putut exista si al treilea, insa acesta a lipsit de la interviu.

Ne-o spune Sectia pentru procurori din CSM, cea care marti, 16 ianuarie 2024, a a trimis catre presedintele Klaus Iohannis dosarele procurorilor Denis Dimitriu (pensionat la 9 mai 2023) si Florin-Catalin Radu (pensionat la 28 decembrie 2020), care vor activa la parchetele de pe langa judecatoriile Medias, respectiv Buzau. Inainte de pensionare, Dimitriu functiona tot la PJ Buzau, iar Radu la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau, unde conducea cu delegare Sectia judiciara.

Spuneam ca ar fi putut reveni si al treilea procuror. Este vorba despre Dragos-Cornel Cojocariu, care lucra la Parchetul General inainte de 13 decembrie 2022, cand a primit decretul de pensionare. In caz ca va suna cunoscut numele magistratului, va amintim ca el este cel care in 7 septembrie 2022 i-a dat cu detergentul denumit „fapta nu exista” pe procurorii Ciprian Man si Adrian Muntean. Cei doi erau acuzati ca pe vremea cand activau la DNA Oradea, l-au constrans un om de afaceri sa-i denunte mincinos pe avocatii Razvan Doseanu si Istvan Gerenyi. Cojocariu a emis clasarea bazata pe art. 16 alin. 1 lit. a CPP fara sa se fi deranjat a-l audia pe Man sau pe Muntean (click aici pentru a citi).

Revenind: acum, Dragos Cojocariu a lipsit de la interviu si i-a rugat pe procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii sa-l reprogrameze. Ghinion: cesemistii i-au aratat usa.


Redam minuta procurorilor CSM:


Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat indeplinite conditiile pentru reincadrarea in functia de procuror in temeiul art. 216 alin. (2)-(3) din Legea nr. 303/2022, a candidatilor prezentati la interviul din data de 16.01.2024. (unanimitate)

1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romanieia a propunerii privind reincadrarea domnului DIMITRIU DENIS in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Medias. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind reincadrarea domnului RADU FLORIN CATALIN in functia de procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea solicitarii formulate de domnul COJOCARIU DRAGOS – CORNEL de amanare a analizarii cererii de reincadrare in functia de procuror. (unanimitatea voturilor exprimate si o abtinere)

De asemenea, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea cererii de reincadrare in functia de procuror la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a domnului COJOCARIU DRAGOS – CORNEL, ca urmare a neprezentarii la interviu. (unanimitatea voturilor exprimate si o abtinere)”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Bazar Media

Comentarii

# Drepturi date 16 January 2024 20:32 -1

Intrebare simpla. CA Ploiești si a incasat toate drepturile salariale restante? Da sau nu?!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva