13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 16.11.2023 – Chestionar despre functionarea Justitiei

Scris de: L.J. | pdf | print

16 November 2023 19:53
Vizualizari: 4802

* Consiliul Superior al Magistraturii si-a aprobat joi, 16 noiembrie 2023, propriul buget pe anul 2024. La sedinta Plenului CSM au participat nu doar membrii alesi si de drept, ci si directoarea economica a Consiliului. Inregistrarea sedintei poate fi vazuta mai jos, iar stenograma discutiilor poate fi citita pe Lumea Juridica, facand click aici.

 


 

* Aviz celor care fac investitii in criptomonede. Un influencer cripto foarte popular in domeniu a oferit detalii despre cea mai recenta inselatorie. Ce anume s-a intamplat, cititi aici.

 

* Tot creste costul unei importante investitii in infrastructura rutiera. Intai s-a vorbit de 9 miliarde de lei, apoi de 10 miliarde de lei, ajungandu-se ca in final sa se ajunga la 11,72 miliarde lei. Aflati de aici despre ce drum este vorba.


* Iar s-a razgandit judecatoarea Mariana Mirlogeanu de la Tribunalul Giurgiu. In luna octombrie a depus cerere de pensionare, dar a solicitat amanarea discutarii ei.


 

 

A revenit cu o noua solicitare identica, aceasta fiind pusa pe ordinea de zi a Sectiei pentru judecatori a CSM de joi, 16 noiembrie 2023. Ce sa vedeti: judecatoarea Mirlogeanu a cerut din nou amanarea aprobarii cererii de pensionare. Altfel, Sectia pentru judecatori a CSM a dispus 17 eliberari din functie prin pensionare (click aici pentru a vedea despre cine este vorba).

 

* Cine are procese in 2024 va fi intampinat in instante cu chestionarul de mai jos, in care isi va putea exprima parerea cu privire la calitatea actului de justitie. Dupa cum vedeti, chestionarul este bine gandit, autorii incluzand variante neutre de raspuns. N-ar strica totusi ca optiunile finale de tipul „alt raspuns” sa fie cu adevarat deschise. Adica in chestionar sa apara explicit mentiuni care sa invite subiectii la detalierea situatiilor intalnite.


In fine – iata comunicatul CSM si facsimilul chestionarului:


Informare de presa privind adoptarea unui mecanism unitar de evaluare periodica a satisfactiei partilor interesate la nivelul instantelor judecatoresti

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a adoptat in sedinta de astazi, 16 noiembrie 2023, mecanismul unitar de evaluare periodica a satisfactiei partilor interesate la nivelul instantelor judecatoresti, indicator stabilit in sarcina Consiliului prin Strategia de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025.

Mecanismul unitar de evaluare adoptat este reprezentat de un chestionar – disponibil in format fizic si online – adresat participantilor la proceduri judiciare in fata instantelor de judecata, respectiv justitiabili, avocati, consilieri juridici, practicieni in insolventa si orice alta categorie de persoane implicate in proceduri judiciare derulate in fata instantelor judecatoresti, care va fi implementat incepand cu anul 2024 la nivelul a cel putin 57 de instante judecatoresti, respectiv curti de apel si tribunale, si cel putin o data pe an, in vederea evaluarii gradului de satisfactie al partilor interesate fata de activitatea instantelor, precum si a perceptiei privind accesul la justitie.

Chestionarul a fost conceput pentru a fi usor accesibil respondentilor si necesita o perioada de timp scurta de completare, de aproximativ 10 minute, astfel incat acesta sa poata fi efectiv implementat si sa contribuie la atingerea unuia dintre obiectivele Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2022-2025, si anume acela de a creste procentul instantelor cu grad de eficienta 'foarte eficient'.

Consiliul Superior al Magistraturii isi reafirma, si cu aceasta ocazie, preocuparea constanta pentru asigurarea accesului efectiv si facil la justitie si cresterea calitatii serviciilor in cadrul autoritatii judecatoresti”.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

 

sursa foto: Jurnalul National

Comentarii

# Cetateanul date 16 November 2023 20:54 +10

Faină poza cu suspectu'! :lol:

# maxtor date 17 November 2023 08:00 0

Iar s-a razgandit-pt. cica e un proiect:penzionarii sa aduca bi-anual certificat ca ....inca fiintzeaza,la 40shi de ani suna a cobeala(dincolo de prostioarele inerente cotidianului puteti cerceta Cestui Que Vie Act 1666 - Legislation.gov.uk, The Cestui Que Vie Act 1707 - Legislation.gov.uk,ambele sint in vigoare).

# maxtor date 17 November 2023 08:03 0

"va fi intampinat in instante cu chestionarul de mai jos" - sa-l printeze pe hartie cu 4 straturi......(probabil pwlitzaiu de la intrare ca chestiona)

# nuibai date 17 November 2023 11:44 0

Chestionar. Vor sări toți cu osanale; cam peste 5 ani.

# Fifi date 17 November 2023 13:23 +2

Mare belea mare!Si un inculpat care urmeaza sa fie condamnat la ani de puscarie ,ce va scrie in formular?Ca e multumit de cum merge justitia?

# Pt Fifi date 30 November 2023 10:45 0

Asta e nivelul statului. E ca reforma educației în care educatul era întrebat ce ar vrea sa învețe de la educator.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva