23 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 16.12.2022 – Avocat gasit spanzurat. Un nou caz Tundrea

Scris de: L.J. | pdf | print

16 December 2022 17:39
Vizualizari: 9838

* Acum, ca a trecut pandemia, e cam tarziu ca Bill Gates sa mai faca propaganda pentru restrictii. Totusi, a venit randul Microsoft – compania pe care Gates a infiintat-o – sa vorbeasca despre interdictii. In ce domeniu aflati dand click aici.


* Cand mai auziti vreun alarmist ca flutura iminenta crizei economice, puneti-i in fata cifrele de mai jos legate de comertul din porturile Romaniei, dar si cele din Rusia, Turcia si UE! Cum arata situatia dupa primele 9 luni din 2022 vedeti dand click aici.


* Breasla avocatilor a primit saptamana aceasta o veste cat se poate de trista: un avocat din municipiul Fagaras, in varsta de 68 de ani, a fost gasit spanzurat miercuri, 14 decembrie 2022, relateaza MonitorFG.ro.Site-ul local mentioneaza doar initialele I.C., dar este vorba despre avocatul Ioan Caltea (foto), informatia fiind confirmata de catre familia maestrului. Inmormantarea a avut loc vineri, 16 decembrie 2022, in cimitirul din satul natal Sona (comuna Mandra, judetul Brasov), a scris joi pe Facebook omul de afaceri Adrian Grovu, anexand fotografia de mai jos:

Cu regret si nespusa tristete in suflet va anunt trecerea in nefiinta a celui care a fost domnul av. Ioan Caltea.

Cei care doresc sa aduca un ultim omagiu, pot fi prezenti alaturi de cei apropiati, asta seara, incepand cu ora 20.00, la capela Bisericii Ortodoxe din Cimitir.

Inmormantarea se va savarsi, maine vineri 16 decembrie 2022, la cimitirul satului natal, Sona, incepand cu ora 13.00.

Dumnezeu sa il ierte si sa il odihneasca in pace”.


* A aparut un nou caz Marcel Tundrea. Nu in Romania, ci in Norvegia: un barbat de 43 de ani, Viggo Kristiansen, si-a petrecut aproape 21 de ani in inchisoare, fiind initial condamnat pentru violarea si uciderea, in anul 2000, a doua fete, in varsta de 8 si 10 ani, in cartierul Baneheia din orasul Kristiansand. El a fost eliberat joi, 15 decembrie 2022, dupa reanalizarea probelor ADN, scrie Teknomers.com.

Judecatoarea Tonje Vang de la Curtea de Apel Borgarting (cu sediul in capitala Oslo) a declarat, in timpul sedintei, ca anii petrecuti de Kristiansen in inchisoare au fost o nedreptate. Interesant este insa ca insisi procurorii de sedinta Andreas Schei si Johan Oeverberg au pus concluzii de achitare.

Totusi, trebuie sa mentionam ca exista o diferenta fata de cazul de la noi: in 1997, cand a fost condamnat definitiv Marcel Tundrea, in Romania nu se efectuau teste ADN in anchetele si procesele penale. Cel putin nu in mod curent.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.03.2023 – Judecatoarea Florica Roman candideaza. Alta judecatoare a iesit din suspendare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva