27 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 17.03.2023 – “Veverita”, numita sefa in DNA

Scris de: L.J. | pdf | print

17 March 2023 20:05
Vizualizari: 9805

* Micii investitori cripto au acum la dispozitie o noua platforma de tranzactionare. Click aici ca sa cititi mai multe despre ea!


* Romania marcheaza o premiera nationala in materie de infrastructura. Mai precis, de autostrazi. Click aici ca sa va minunati si dumneavoastra!

 

* Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan (foto), zisa “Veverita”, va primi un post de conducere in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Este vorba despre o functie pe care “Veverita” o ocupa si in momentul de fata, dar cu delegare.


 

Sectia pentru procurori a CSM trebuie sa decida in sedinta de marti, 21 martie 2023, daca o va numi sau nu pe Alexandra Carmen Lancranjan in functia de procuror sef al Biroului de legatura cu institutii similare din alte state din cadrul Serviciului de cooperare internationala si programe al DNA. Urmeaza sa decida e mult spus, caci nu credem ca va exista cineva in Sectia pentru procurori a CSM care sa se opuna, mai ales ca propunerea vine din partea DNA. Ce sa zicem, probabil ca Lancranjan chiar merita aceasta numire.* Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a reactionat dupa informatiile vehiculate in spatiul public despre nemultumirea unor membri in legatura cu intrebarile privind cenzura impusa in timpul pandemiei si manifestata prin aplicarea de amenzi cu duiumul, intrebari puse de elevi veniti in vizita la institutie. Cica niciun membru CNA nu ar fi amenintat vreun elev cu plangeri penale si nici nu ar fi solicitat masuri punitive din partea institutiilor de invatamant.


Redam dreptul la replica al CNA:

“Membrii Consiliului National al Audiovizualului doresc sa precizeze ca niciuna dintre afirmatiile mai sus-mentionate nu este adevarata, niciun membru sau reprezentant al CNA nu a solicitat masuri punitive impotriva elevilor la nivelul institutiei de invatamânt si, cu atat mai putin, nu a amenintat copiii cu plangeri penale.

Consiliul National al Audiovizualului refuza sa se lase atras in jocurile de interese ale unor persoane care isi folosesc fara scrupule chiar si propriul copil, pentru a dezinforma si a scadea credibilitatea institutiei ca raspuns la faptul ca CNA a aplicat cele mai multe sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor legislatiei audiovizualului privind informarea corecta a publicului.

Mentionam ca, fiind preocupati permanent de respectarea principiului interesului superior al minorului in cadrul programelor audiovizuale, membrii Consiliului au raspuns de fiecare data prompt tuturor solicitarilor venite din partea institutiilor de invatamant si au purtat dialoguri cu elevi si studenti. Mai mult, Legea audiovizualului nr. 504/2002 prevede ca CNA va creste nivelul de sensibilizare a opiniei publice in legatura cu utilizarea serviciilor media audiovizuale, prin dezvoltarea si promovarea educatiei pentru media la nivelul tuturor categoriilor sociale.

Consiliul National al Audiovizualului, garant al interesului public, isi desfasoara activitatea in conformitate cu prevederile Legii audiovizualului nr. 504/2002 cu modificarile si completarile ulterioare.

Potrivit art. 10 alin. (3) lit. e) din Legea audiovizualului, 'in calitate de garant al interesului public in domeniul comunicarii audiovizuale, Consiliul are obligatia sa asigure: (…) protejarea minorilor'. Astfel, in anul 2022, pentru incalcarea prevederilor privind protectia copiilor in cadrul serviciilor de programe, Consiliul a aplicat 12 somatii si 4 amenzi, dupa analizarea, in sedinte publice, a rapoartelor de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a sesizarilor primite sau a autosesizarii membrilor CNA.

Avand in vedere precizarile de mai sus, pentru corecta informare a publicului, va solicitam sa faceti rectificarile necesare cât mai curând posibil”.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# dulapul pierzanie, pelticiunii si goliciunii nationale date 17 March 2023 20:37 +4

veveritza lulutzey!! s-au desconspirat!! aista-i o opinie

# Cetateanul date 18 March 2023 13:00 +3

Întreb pentru un priten: discuțiile cu elevii intră în atribuțiile CNA? Dacă da, aceste demersuri sunt bugetate? Din ce capitol? Care este procedura prin care a fost selectată unitatea de învățământ (pe site nu apare niciun comunicat referitor la procedură ori activitate de acest gen)? Participanții la întâlnirea cu elevii or fost plătiți pentru respectiva activitate? Tot la salar? Deplasarea la unitatea de învățământ o fost realizată cu autoturismele din parcul propriu al CNA? Cum o fost prinsă în programă întîlnirea cu onorabilii? Or fost vreo oră/două anulate (matematică, fizică, geografie, istorie etc) sau or fost ținuți elevii peste program? etc etc...

# Chietriș Anthony date 18 March 2023 16:19 +1

Probabil doamna, sărea din pungă-n pungă , de aceia i se spune ,,veverița’’

# Pt. Anthony date 18 March 2023 23:21 0

E cam urâtă, nu crezi? Cum să sară atunci din ...?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.05.2024 – Dosar cu procurori DNA si judecatori, trimis la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva