24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 17.12.2023 – Pronuntare intr-un dosar istoric

Scris de: L.J. | pdf | print

17 December 2023 17:35
Vizualizari: 8552

* Curtea Constitutionala a Romaniei ramane ultima solutie pentru judecatori, procurori si grefieri de a anula modul in care Guvernul a stabilit plata drepturilor salariale stabilite prin horarari judecatoresti. Nu exista alta cale de a razgandi Executivul. De ce spunem asta? Pentru ca Ordonanta de Urgenta privind noile masuri fiscale, ce contine dispozitiile referitoare la drepturile salariale ale magisrratilor si grefierilor a fost publicata in Monitorul Oficial. Forma finala a OUG poate fi citita aici.


* Stati cu ochii pe Curtea de Apel Craiova luni, 18 decembrie 2023! Caci judecatoarele Simona-Daniela Grigorascu si Emilia Balteanu ar putea da pronuntarea intr-un dosar de-a dreptul istoric.Ne referim la cauza nr. 5090/63/2017, in care omul de afaceri Cristian Marius Nita (foto) din Deva solicita de la statul roman daune morale si materiale pentru cele aproape 11 luni in care a stat nevinovat in arest preventiv. Dosaarul este unul mega-spectaculos, producand Decizia CCR nr. 136/2021 privind neconstitutionalitatea art. 539 CPP (prin care Curtea Constitutionala a eliminat barierele in calea obtinerii de despagubiri pentru arestatii achitati sau clasati definitiv). Amintim ca la fond, in 27 septembrie 2021, magistratul Daniel-Fanel Stancu de la Tribunalul Dolj i-a acordat lui Cristi Nita daune morale de 2 milioane de euro, plus alte 1,5 milioane de euro despagubiri materiale (click aici pentru a citi).

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# maxtor date 17 December 2023 20:09 -132

ce-ar fi ca judecatorii sa judece pe " pretentii sigilate "? (pt. lamuriri puteti adresa intrebari chiar aici pe luju)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva