21 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 18.09.2023 – Demisie surpriza din magistratura

Scris de: L.J. | pdf | print

18 September 2023 18:44
Vizualizari: 9009

* Am putea avea schimbari in cazul tranzactiilor cu cardul. Un proiect de lege initiat in acest sens a trecut de comisiile din Senat, urmand sa fie dezbatut in Plen. Click aici pentru a afla mai multe detalii.


* Sa dea Domnul sa fie asa! Cica anul acesta Romania va ajunge la 1.000 de km de autostrada. Dar planurile nu se opresc aici, caci tinta este mult mai ridicata. Care este ea, aflati de aici.


* O plecare ciudata din magistratura va avea loc peste cateva zile. Si spunem ca este ciudata intrucat vorbim despre un judecator care nu cu mult timp in urma s-a aflat in cursa pentru a fi printre cei care conduc sistemul judiciar.


 

La Sectia pentru judecatori a CSM a ajuns cererea de eliberare din functie formulata de judecatorul Voicu Ionel Puscasu (foto), de la Tribunalul Hunedoara. Atentie, este insa vorba despre o cerere de eliberare din functie nu prin pensionare, ci prin decizie. Interesant este ca demisia are loc putin peste un an de la momentul la care Voicu Ionel Puscasu a participat la alegerile pentru actualul CSM, intrand chiar in faza finala, cea de pe tara. Tocmai de aceea spunem ca gestul judecatorului Puscasu este unul ciudat, dar speram ca decizia sa nu fie cauzata de motive care sa nu ii mai permita sa-si continue activitatea in magistratura, si sa fie vorba doar despre o schimbare in cariera.


* Altfel, sa stiti ca la viitoarea sedinta a Sectiei pentru judecatori a CSM, cea de joi, 21 septembrie 2023, nu figureaza decat o singura pensionare. Solicitarea a fost depusa de judecatoarea Daniela Boricean, de la Tribunalul Brasov. Bine, nu este obligatoriu sa ramana singura cerere de pensionare, caci ordinea de zi poate fi suplimentata cu alte pensionari, asa cum se intampla frecvent.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Cristina Lapusan date 18 September 2023 19:39 +136

Pleaca un om remarcabil si vor urma mulți ca el. Magistratii, judecatorii adevarati parasesc sistemul care nu ii doreste. Reforma justiției va culmina cu jurământul analfabeților, interlopilor, mituitorilor si mituitilor. Luarea de mită va fi sanctionata cu juramantul investirii in functie, politicienii se vor asigura ca mita si coruptia va fi singura recomandare pentru aceasta nobila profesie.

# Catedra, avocatură. Civilizat. date 18 September 2023 20:03 +62

Magistratura nu mai este atractivă. Și nu e doar politicul de vină.

# E date 18 September 2023 21:18 +154

Rezultatul politicii iresponsabile. Asta se întâmplă când doar gunoaiele umane ajung la conducerea unei tari. Politicienii au făcut totul pentru a alunga oamenii corecți din justiție. Fac în continuare la fel.

# Lipsa crasa de cultura v-a adus aici! date 19 September 2023 09:24 +83

Vorbiti despre politici iresponsabile tocmai voi, definitia iresponsabilitatii? Ati pierdut masura, v-ati transformat in dumnezei (cu d mic) care nu studiaza dosarele, nu vor sa munceasca, nu vor sa aiba vreo responsabilitate dar isi maresc singuri salariile pe tot felul de argumentatii aberante. Ceea ce nu ati stiut - lipsa culturii! - este ca orice abuz, orice exagerare isi atinge limita maxima si apoi, ca un pendul, se deplaseaza exact in punctul opus acelei limite maxime. Avand in vedere cat de tare ati abuzat societatea, ceea ce vi se intampla este doar inceputul. Nu stiu cat va dura procesul acesta, dar il meritati cu prisosinta!

# Popescu date 20 September 2023 16:08 +1

pentru # Lipsa crasa de cultura v-a adus aici! Nu aţi înţeles nimic din ce înseamnă munca unui judecator sau sunteţi de rea-credinţă!Păstraţi-vă părerile pentru dv.pentru ca valoarea lor este zero barat.

# Hmmm date 21 September 2023 10:11 0

@Popescu "Pastrati-va parerile pentru dv..." Inteleg ca nu va place libertatea de exprimare. Va macina faptul ca nu puteti sa va bateti joc de oameni si mai mult decat o faceti in mod obisnuit. Va incurca Constitutia Romaniei. Nu sunt surprins, este o banalitate daca analizam activitatea din trecut a sistemului.

# Ioan date 2 February 2024 13:55 0

Mai bine demisiona,asa poate ar fi fost acum alt judecător în cazul meu cu o vedere mai bună și mai clara,finca el a dat câștig de cauza unei firme care a depus acte false,cu modificări și adăugiri în exemplarele lor care dacă ar fi deschis bine ochi ar fi văzut ca nu se regăsesc în exemplarele noastre..domnu judecător legea spune ca orice modificare ulterioara adusa unor acte oficiale,se numește falf în acte.Iar folosirea acestora pentru foloase necuvenite este uz de fals.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva