23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 18.12.2023 – Se pensioneaza judecatoarea care le-a facut dreptate nevaccinatilor

Scris de: L.J. | pdf | print

18 December 2023 18:58
Vizualizari: 8592

* Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o premiera in acest an. Pe cifre, nu pe vorbe. La ce ne referim, aflati dand click aici.


* Operatorul national aerian TAROM ar putea avea un nou concurent. Cum se va numi noua companie (aflata momentan in stadiu de proiect) si unde va opera, vedeti facand click aici.


* Se pensioneaza o judecatoare care s-a remarcat in pandemie prin faptul ca a anulat un act ce discrimina romanii nevaccinati. Ne referim la magistrata Iulia Ursan de la Tribunalul Bucuresti, care a desfiintat 19 pasaje din Hotararea Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta 61/2021, prin care regimul Iohannis-Citu-Arafat le interzicea romanilor nevaccinati anti-COVID accesul la numeroase locuri si evenimente publice. Practic, Ursan a demonstrat nelegalitatea asa-numitului „certificat verde”, cunoscut si ca „pasaportul de vaccinare”. Iar sentinta TMB – pronuntata ca urmare a unei actiuni depuse de studentul la Drept Adrian Secu – a ramas definitiva prin nerecurare (click aici pentru a citi).Dupa pandemie, judecatoarea Iulia Ursan – promovata intre timp la Curtea de Apel Bucuresti – s-a facut remarcata dupa ce, impreuna cu colegele de complet Melania Bejenar si Nina Gogescu, a dispus definitiv reprimirea in profesie a avocatului Marius Coltuc, ca urmare a doua decizii pronuntate de catre Curtea Constitutionala a Romaniei (click aici pentru a citi).

Sectia pentru judecatori din CSM va analiza cererea de pensionare a Iuliei Ursan in sedinta de marti, 19 decembrie 2023. Pe aceeasi lista de viitori pensionari figureaza si inspectoarea judiciara Maria Arosculesei (foto) – judecatoare la Tribunalul Botosani –, cea care i-a respins colonelului SRI Daniel Dragomir plangerea disciplinara impotriva magistratilor CAB Ovidiu Richiteanu-Nastase, Mariana Constantinescu si Ruxandra Grecu (click aici pentru a citi).


Iata lista celorlalti judecatori care vor sa iasa la pensie:


- Constantin-Ion Bajmatara (Curtea de Apel Pitesti);

- Claudia-Leontina Bajmatara (CA Pitesti);

- Corneliu Popescu (CA Craiova);

- Lorenta-Adriana Butnaru (CA Brasov, inspectoare judiciara);

- Flavius-Dacian Conta (presedintele Tribunalului Hunedoara);

- Ion Nicula (Tribunalul Giurgiu);

- Eugenia-Stefania Vasile (Judecatoria Motru);

- Ioan Gradinariu (Judecatoria Iasi, judecator titular la Penitenciarul Iasi si la Arestul Iasi);

- Alin-Dorel Serban (Judecatoria Gurahont);

- Mihaela Cioara (Judecatoria Arad).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Stiri.Botosani.ro

Comentarii

# maxtor date 19 December 2023 14:36 0

„certificatul verde” intra la "distantare sociala"....daca nu- " autoizolare,Dispusa ", cum spunea ordonatoru principal de credit din ICCJ.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva