8 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.01.2023 – Batalie pentru afacerea Elenei Udrea

Scris de: L.J. | pdf | print

19 January 2023 19:31
Vizualizari: 6809

* Ministrul Justitiei Catalin Predoiu vrea sa schimbe regulile privind locuintele magistratilor. In ce sens vedeti facand click aici.


* Sa vezi si sa nu crezi: UE nu e-n stare sa-si mobilizeze traducatorii, astfel incat sa fie gata la timp talmacirea unui document oficial. Nu, nu e gluma deloc. Ce vizeaza acest document aflati dand click aici.


* Guvernul are o veste buna pentru turistii care vor sa viziteze Palatul Mogosoaia sau pentru tinerii care vor sa-si faca nunta acolo. Click aici ca sa vedeti in ce consta aceasta veste!


 

* “Dupa ce m-au bagat in puscarie, grupul de la Cluj continua sa se foloseasca de justitia pe care o controleaza (si alte institutii), ca sa preia in mod abuziv proiectul Transilvania Smart City! PS: Dovezi? Evident ca am”. Asta a scris joi seara, 19 ianuarie 2023, Elena Udrea (foto) pe pagina sa de Facebook.


 

Postarea a venit in contextul unor stiri aparute in presa in aceeasi, conform carora procurorii DNA Cluj ar fi inceput un dosar privind proiectul rezidential Transilvania Smart City dezvoltat Elena Udrea impreuna cu un consortiu format din mai multe firme. Un proiect in premiera pentru Romania, cel mai mare din Europa de Est, asa cum dezvoltatorii il prezentau. Cica angajatii unor societati implicate in aceasta afacere ar fi fost deja audiati la DNA, dar prea multe detalii nu se cunosc.

Povestea insa este mult mai sulfuroasa, iar niste informatii au aparut in presa. Pe scurt, lumea vorbeste ca de fapt am asista la o operatiune in forta prin care se incearca preluarea afacerii Elenei Udrea. Acum, tinta ar fi niste hectare de teren pe care urmeaza sa se ridice restul cartierului Transilvania Smart City (prima faza a fost terminata), teren care a fost achizitionat de dezvoltatori, dar pentru care plata inca nu s-a facut in totalitate, achitandu-se doar cateva rate, cu respectarea contractului incheiat intre parti. Ei bine, profitand de acest context - faptul ca terenul inca nu a fost achitat integral - un anumit afacerist puternic pe plan local, cunoscut opiniei publice si care este dat ca parte a celebrului “Grup de la Cluj” ar fi pus ochii pe terenul pe care ar urma sa se ridice cartierul de lux. Totul nu se poate insa intampla fara Oficiul de Cadastru Cluj, unde respectivul om de afaceri ar incearca sa intabuleze terenul. Pana acum, din ce am auzit noi, demersurile sale s-au lovit de un refuz din partea functionarilor de la Cadastru, dar cica oricand conducerea institutiei poate sa anuleze decizia de respingere. Iar despre conducerea institutiei despre care in presa locala au aparut informatii despre o apropiere fata de un grup de oameni de afaceri condus de un puternic dezvoltator imobiliar. Cu alte cuvinte, intabularea a fost respinsa de functionari, iar speranta ar fi la sefi. Totusi, la cat de mare este miza in joc, la cat de mare este afacerea, la ce personaje sunt implicate si mai ales avand in vedere cele mai noi informatii despre interesul DNA pe subiect, noi nu credem ca vreun functionar, chiar si sef sa fie, isi va permite sa incalce legea sau sa faca jocul cuiva. Oricum, este un caz ce merita urmarit.

 

 

* Trei judecatori au primit joi, 19 ianuarie 2023, aprobarea sa iasa la pensie. In alt caz, Sectia pentru judecatori din Consiliul Superior al magistraturii a amanat discutarea cererii de pensionare a judecatoarei Dorina-Cristina Nicoara de la Tribunalul Suceava, la solicitarea acesteia. In caz ca va suna cunoscut numele magistratei, amintim ca ea a fost cea care, in prima instanta, a suspendat si a anulat hotararea prin care Senatul Universitatii Suceava le-a interzis studentilor nevaccinati accesul in camine (click aici pentru a citi). Sentinta judecatoarei Nicoara a ramas definitiva la Curtea de Apel Suceava.

Nu in ultimul rand, Sectia pentru judecatori a CSM si-a modificat o hotarare de saptamana trecuta, stabilind drept 10 februarie 2023 data la care va intra in vigoare pensionarea judecatoarei Cristina Gabriela Ciolacu, presedinta Tribunalului Brasov.


Iata minuta CSM:


Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerilor privind: (unanimitate)

1. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei PRICINA CONSTANTA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Dolj.

2. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei ANDREI MIHAELA CAMELIA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti.

3. Eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei DOCHITA MIHAELA, judecator la Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti.

4. De asemenea, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat: (unanimitate)

1. Amanarea discutarii cererii privind eliberarea din functie, prin pensionare, a doamnei NICOARA DORINA-CRISTINA, judecator cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Suceava, ca urmare a solicitarii doamnei judecator.

2. Modificarea Hotararii Sectiei pentru judecatori nr. 36/12.01.2023 in sensul mentionarii datei de 10.02.2023 ca data a pensionarii doamnei judecator Ciolacu Cristina Gabriela, presedinte al Tribunalului Brasov”.

 


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 19 January 2023 19:58 +30

La cât rău a făcut (și încă mai face) adunătura de la Cluj-Napoca nu poți (decât dacă ești userist născut ieri) să crezi că nu are coada vârâtă aici Noua Securitate prin reprezentanții vechii Securități. Repreznetanții PSD (cu cel mai mic scor la fiecare alegere) aveau abonament la funcții importante din guvern sau la organisme importante ale statului. Așa că mai citiți și printre rândurile (atât de dese ale noii securități!).

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.02.2023 – Nicusor bantuie din nou prin instante

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva