9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.07.2023 – Procurorul din dosarul lui Dragnea ramane sef. Pleaca o procuroare care a invins-o pe Kovesi

Scris de: L.J. | pdf | print

19 July 2023 20:14
Vizualizari: 5441

* Cand auziti de valkyrii, cel mai probabil va ganditi la Richard Wagnersi la faimoasa lui arie „Zborul Valkyriilor”. Acum, aveti ocazia sa asociati cuvantul si cu altceva. Nu va stricam surpriza, ci va lasam sa cititi singuri facand click aici.


* In Bucuresti a aparut o noua parcare. Totusi, nu este nici pe departe genul de parcare la care va ganditi. Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, ci doar sa dati click aici.


* Il tineti minte pe procurorul DNA George Adrian Matei (foto), autorul rechizitoriului pe baza caruia a fost condamnat Liviu Dragnea in dosarul DGASPC Teleorman?Marti, 18 iulie 2023, magistratul a obtinut din partea Consiliului Superior al Magistraturii prelungirea cu 6 luni a delegarii in functia de sef al Sectiei I de la Directia Nationala Anticoruptie, incepand cu 1 august 2023.

Nu doar Matei a ramas sef, ci si alt procuror anticoruptie: Andrei Bodean, caruia CSM i-a prelungit delegarea la carma DNA Constanta – tot timp de 6 luni, tot de la 1 august.

Tot sef (dar de sectie; si nu la DNA, ci la PCAB) a fost mentinut procurorul Bogdan Beligan, cel care a incasat achitarea pe „fapta nu exista” a avocatului Catalin Ciubota, aparator al fostului sef LPF Dumitru Dragomir. Achitarea a fost cu atat mai usturatoare, cu cat rechizitoriul lui Beligan a fost desfiintat de catre propria colega de parchet, in sala de judecata (click aici pentru a citi).


Iata minuta Sectiei pentru procurori a CSM:


1. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi a domnului BABENCO DRAGOS procuror in cadrul aceastei unitati de parchet, incepand cu data de 01.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

2. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani a doamnei UDREA ROXANA MARILENA, procuror in cadrul aceastei unitati de parchet, incepand cu data de 01.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

3. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Jibou a doamnei BALMOS TEODORA, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Zalau, incepand cu data de 01.08.2023, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 3 luni. (unanimitate)

4. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat propunerea de prelungire a delegarii in functia de prim procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Fagaras a doamnei PEPTEA ADINA CAMELIA, procuror in cadrul aceastei unitati de parchet, incepand cu data de 15.08.2023, pana la ocuparea functiei prin concurs sau examen, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

5. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat propunerea de prelungire a delegarii in functia de prim-procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani a domnului ROTARU LAURENTIU, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 01.08.2023, pana la revenirea titularului pe post, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

6. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror general adjunct la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara a doamnei PELMUS ATENA, procuror in cadrul aceastei unitati de parchet, incepand cu data de 25.07.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

7. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului de informatii clasificate din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a doamnei LUCANU IULIANA, procuror in cadrul aceastei structuri specializate, incepand cu data de 15.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

8. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului teritorial Constanta din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului BODEAN ANDREI, procuror in cadrul aceastei structuri specializate, incepand cu data de 22.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

9. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie a domnului MATEI ADRIAN GEORGE, procuror in cadrul aceastei structuri specializate, incepand cu data de 01.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

10. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Sectiei judiciare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei CONSTANTIN ANTONIA ELEONORA, incepand cu data de 26.08.2023, pana la ocuparea functiei, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

11. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Serviciului de indrumare si control din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a doamnei DAMIAN CARMEN, incepand cu data de 27.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

12. Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat prelungirea delegarii in functia de procuror sef al Sectiei urmarire penala din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a domnului BELIGAN BOGDAN, procuror in cadrul aceastei unitati de parchet, incepand cu data de 01.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)

13.Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat prelungirea delegarii in functia de prim procuror adjunct la Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia a doamnei GAVRILA SIMONA - CLAUDIA, procuror in cadrul acestei unitati de parchet, incepand cu data de 15.08.2023, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni. (unanimitate)”.


* Din fericire, a incetinit ritmul pensionarilor din magistratura. De exemplu, in aceeasi sedinta a Sectiei pentru procurori din CSM, vedem doar trei nume pe o astfel de lista. Este vorba despre procurorii Sorin Costel Corlateanu (PJ Oradea), Roxana-Mihaela Maroneac (PCA Ploiesti) si Nicoleta Pantilie (PTB, delegata la CSM, pe postul de adjuncta a Directiei resurse umane si organizare).

Pantilie s-a facut remarcata in 2011, cand a invins-o in instanta pe Laura Kovesi, alaturi de alti peste 100 de procurori de pe raza Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Mai exact, reclamantii au obtinut in instanta anularea unui ordin prin care Luluta – pe atunci Procuror General – suspendase plata sporului de 50% de suprasolicitare neuropsihica pentru procurorii din intregul Minister Public (click aici pentru a citi).


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Jiji date 20 July 2023 16:19 +2

E vara!Lumea e in concediu!Acum e sezonul prelungirilor pe sest si pe nebagate de seama a delegarilor ,detasarilor eternilor sefi cu delegatie din PROCURATURA!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva