27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 19.12.2022 – Panioglu si Gulutanu, trase pe dreapta

Scris de: L.J. | pdf | print

19 December 2022 19:38
Vizualizari: 7041

* Ministerul Justitiei a anuntat un pas important pentru un proiect la care lucreaza de aproape un deceniu. Chiar daca acest pas important nu l-a facut MJ, ministerul este institutia care il va continua. La ce ne referim si cat ar putea costa proiectul vedeti dand click aici.


* Le-a intrat morcovul grav celor din gasca presedintelui SUA Joe Biden dupa falimentul platformei cripto FTX. Ce a facut Partidul Democrat din Statele Unite ale Americii puteti citi cu un click aici.


* UE a aprobat fonduri europene pentru Romania in domeniul transporturilor. La cat se ridica ele aflati facand click aici.


* Luni, 19 decembrie 2022, Sectia pentru judecatori a CSM le-a suspendat din functie pe judecatoarele Daniela Panioglu (foto) si Alina Nadia Gulutanu de la Curtea de Apel Bucuresti, excluse din magistratura in aceeasi zi in trei dosare disciplinare (click aici si aici pentru a citi).Veti spune ca este un pas firesc, avand in vedere ca art. 62 alin. 1 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor obliga sectiile Consiliului Superior al Magistraturii sa dispuna aceasta suspendare din functie (administrativa, preventiva – spuneti-i cum vreti) pana la solutionarea definitiva a cauzei disciplinare, in caz ca pedeapsa aplicata de sectia CSM a fost cea de excludere din magistratura. Noi va raspundem ca acest lucru este posibil doar pe legea veche (303/2004), intrucat cea noua (303/2022) nu mai obliga sectiile CSM sa dispuna o astfel de suspendare. Deci sa nu va mire daca veti vedea judecatori si procurori intorsi la dosare chiar a doua zi dupa ce CSM i-a pedepsit cu excluderea din magistratura!

Iata ce prevede art. 197 alin. 1 lit. g din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor:

„Judecatorul sau procurorul este suspendat din functie in urmatoarele cazuri: (...) in perioada cuprinsa intre data comunicarii hotararii sectiei corespunzatoare de aplicare a sanctiunii disciplinare a excluderii din magistratura si data eliberarii din functie, daca Sectia pentru judecatori sau, dupa caz, Sectia pentru procurori apreciaza ca se impune aceasta masura in raport cu natura si gravitatea faptei si urmarile acesteia.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Jaques de la Molay date 19 December 2022 22:40 -137

Nici nu mai conteaza. Nu au ce cauta intr un sistem juridic care ar trebuie sa fie Imaginea Impecabila a unei societati corecte in care statul protejeaza interesele individuale ale indivizilor dintr o societate democratica.

# LuciConstantinescuParizianul date 20 December 2022 00:42 +35

Aia care urla isteric in sala de ședință Nu are ce căuta în magistratură!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva