24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 2.02.2024 – Procuror respins la transfer pentru un motiv pueril

Scris de: L.J. | pdf | print

2 February 2024 16:48
Vizualizari: 6025

* A inceput numaratoarea inversa pentru o lege vizand pensiile romanilor. Cand va avea loc votul final, aflati dand click aici.


* Primarul Bucurestilor Nicusor Dan desfiinteaza una dintre cele mai importante linii de autobuz din oras. Ce urmeaza sa se intample, vedeti facand click aici.


* Procurorul Radu-Ioan Alba (foto) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea a primit din partea Consiliului Superior al Magistraturii refuz la transfer pentru un motiv pueril.Nu o spunem noi, ci judecatoarele Carmen-Maria Ilie, Gabriela Bogasiu si Doina Visan de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care la 25 ianuarie 2024 au anulat Hotararea nr. 575/2023, prin care Sectia pentru procurori a CSM ii respinsese lui Alba transferul de la PJ Oradea la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor. Pe cale de consecinta, instanta suprema a obligat Consiliul sa emita o noua hotarare, prin care sa-i aprobe procurorului transferul.


Iata minuta deciziei ICCJ nr. 352/2024 din dosarul nr. 2219/1/2023:


Admite contestatia formulata de contestatorul Alba Radu Ioan impotriva Hotararii nr. 575 din 11 aprilie 2023 a Consiliului Superior al Magistraturii – Sectia pentru procurori. Anuleaza hotararea atacata si obliga intimatul Consiliul Superior al Magistraturii sa emita o hotarare prin care sa admita cererea de transfer a contestatorului de la Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor.

Definitiva. Pronuntata astazi, 25 ianuarie 2024, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.

In 11 aprilie 2023, procurorii CSM i-au refuzat lui Radu Alba transferul de la PJ Oradea la PT Bihor, invocand in principal avizul negativ al Parchetul Tribunalului Bihor. Oricat pare de neverosimil, PT Bihor si-a bazat acest aviz pe temerea ca procurorul Alba i-ar fi putut lasa balta si sa plece cu delegare la alte parchete. In acest sens, Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor a mentionat ca in iulie 2020, Radu Ioan Alba a plecat cu delegare de la PJ Oradea la PT Braila (unde a stat pana in iunie 2021), apoi, in septembrie 2022, a cerut delegarea la PT Arad (pe care insa n-a mai obtinut-o).

Ei bine, la 25 ianuarie 2024, ICCJ a anulat hotararea CSM (pe care o puteti citi facand click aici), obligand Consiliul sa-i aprobe lui Radu Alba transferul de la PJ Oradea la PT Bihor. Sectia pentru procurori a CSM a pus pe ordinea de zi de marti, 6 februarie 2024, punerea in executare a deciziei Inaltei Curti.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


sursa foto: Buletin de Carei

Comentarii

# maxtor date 3 February 2024 03:40 0

bine facea daca expedia poza aia in CSM.....

# maxtor date 3 February 2024 05:20 0

" insul trebuie mai întâi să se deprindă cu grupul înainte să poată funcţiona într-o societate normală; cum grupul îl poate ajuta pe individ arătându-i unde o ia razna "

# Leucuta Gheorghe date 3 February 2024 14:36 +5

Acest “procuror” mi-a inchis toate plangerile pe care le-am formulat. Nu merita sa fie gratulat in felul in care a fost. Suplimentar, nu respecta programul de munca de la 8 la 16.

# Un cetatean date 4 February 2024 11:25 0

Dar cine respecta vreun program in ziua de azi. Nu vedeti ce haos este in tara? Aici s-a ajuns si cu sprijinul justitiei. Codurile lui Predoiu pune in aplicare in 2013 asumate de …. Stiti cine isi spun cuvantul. O zi frumoasa va doresc

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva