19 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 20.03.2023 – Jocurile se fac pentru Jderu

Scris de: L.J. | pdf | print

20 March 2023 20:00
Vizualizari: 6902

* Va vine sa credeti ca Statul a ajuns sa amendeze o institutie a Statului? Se intampla in Romania, situatia fiind consemnata intr-un Raport al ANRE. Despre ce este vorba, cititi aici.


* Drumul Expres Craiova-Pitesti mai are pana va fi finalizat in integralitate. Problemele la primul tronson de drum expres persista, iar finalizarea proiectului ar trebuie sa fie gata in 18 luni. Ca nu exista constructor este alta mancare de peste. Mai multe informatii cititi aici.

 

 

* Multi dau ca sigura numirea judecatoarei Claudia Jderu (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti in functia de judecator din partea Romaniei la Curtea Europeana pentru Apararea Drepturilor Omului (CEDO).
Cica Jderu s-ar bucura de o foarte mare sustinere in anumite zone politice, zone care ar face presiuni pentru numirea judecatoarei CAB la CEDO, in detrimentul celorlalti doi candidati, Sebastian Raduletu si Razvan Horatiu Radu. Primele semne despre impingerea lui Jderu catre CEDO au aparut cu mult timp in urma, prin toamna anului 2022, cand aceasta a fost scoasa de pe lista de rezerva, din motive chipurile de egalitate de gen, si pusa pe lista cu candidati, in locul lui Bogdan Iancu, dr. conferentiar universitar la Facultatea de Stiinte Politice din Universitatea Bucuresti. Iar totul s-a intamplat desi Bogdan Iancu ar fi mult mai bine pregatit decat Jderu. De altfel, cei care ne-au semnalat ceea ce se pregateste sunt siderati de faptul ca judecatoarea Claudia Jderu ar putea ajunge la CEDO in pofida faptului ca din CV-ul si activitatea sa lipsesc, spre exemplu, “publicatiile academice impresionante” cerute pentru a fi numit in functia de judecator CEDO, aceasta avand lucrari, dar prea putine impresionante si cam fara legatura cu drepturile omului. Asadar: oare ce are Claudia Jderu atat de special incat trebuie sa ajunga neaparat la CEDO?


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# morarescu date 21 March 2023 10:37 +3

Succes !

# DODI date 21 March 2023 16:29 0

Dacă o nulitate în profesie și caracter (slujirea) a ajuns PORCuror general în UE de ce nu ar ajunge la CEDO un animal pe cale de dispariție în tot mai rarele noastre păduri (mă refer la Neamul Șoimăreștilor sadovenieni). După o pupilă a securistului petrov acum este normal să apară o pupincuristră a guralivului de la Cotroceni! Doar fraierii mai cred că în România meritocrația nu este un cuvânt pe cale de dispariție.

# maxtor date 21 March 2023 16:43 0

https://profesionisti.juridice.ro/wp-content/uploads/2015/02/Claudia-Jderu1.jpg

# maxtor date 21 March 2023 16:43 0

pare mugshot!

# jUSTie date 21 March 2023 19:10 +4

Multe controverse legate de selectia asta. De ce nu a fost reluata? Doua conditii sunt de analizat mai atent: capacitatea de a exercita înalte funcţii judiciare sau deținerea calității de jurist cu reputaţie profesională sau științifică recunoscută; si capacitatea de a face față provocărilor generate de încărcătura și rolul Curții. Adica trebuie sa ai un profil foarte solid - reputatie care sa fie recunoscuta (unde? national? international?) si stres/profil psihologic (sau cum?) Apoi, lista de propuneri si lista de rezerva. Aflam ca lista de propuneri trebuia intocmita cu luarea in considerare a necesităţii ca pe listă să figureze candidaţi de ambele sexe. Dar nu a fost asa, au inclus initial pe lista de propuneri 3 barbati iar pe lista de rezerva 2 femei. Ulterior, din cei 3 barbati au extras unul si l-au inlocuit cu o doamna din cele 2 de pe lista de rezerva. Alandala !

# Lica date 21 March 2023 19:25 0

Cred ca ar trebui sa fie trimis cel mai bun! Dupa ultima vot primul loc era Sebastian Raduletu, care a primit cele mai multe voturi! De ce sa nu mearg el! Sa fie cel mai bun castigator trimis nu unul care nu are dreptul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 18.06.2024 – Sentinta TMB motivata dupa 16 luni

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva