9 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 20.08.2023 – Prefect PNL, alba-neagra cu documentul oficial. Lectie de demnitate pentru justitia din Romania (Sentinta)

Scris de: L.J. | pdf | print

20 August 2023 17:24
Vizualizari: 4390

* Ministerul de Finante a finalizat un proiect de ordonanta de urgenta dedicat asiguratilor la Euroins. Click aici ca sa vedeti despre ce este vorba!

 

* Cel mai probabil, il cunoasteti pe Mario de Mezzo (foto 1) drept unul dintre membrii PNL fruntasi la participarea in dezbaterile televiziunilor de stiri.Daca l-ati vazut mai rar pe sticla in ultimele trei saptamani, sa stiti ca omul este prins cu treaba in judetul Olt, unde a fost numit prefect la 3 august 2023. Si tocmai in aceasta calitate si-a legat numele de un scandal. Mai exact, publicatia locala Gazeta Noua il acuza pe de Mezzo ca a antedatat o adresa trimisa catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt.


Iata ce scrie site-ul local:


Prefectul judetului Olt, liberalul Mario De Mezzo, a transmis o adresa catre DSP prin care cerea un control la Spitalul Slatina, pe care era trecuta o data anterioara numirii sale in functie. Ulterior, a taiat cu pixul si a scris de mana data de 18 august 2023.

De Mezzo a fost numit in functia de prefect in sedinta de Guvern din 3 august, iar pe 4 august a depus juramantul. Vineri, 18 august, el a transmis o adresa catre Directia de Sanatate Publica (DSP) Olt, care era datata cu ziua de 20.07.2023.

Ulterior, cel care se bate cu pumnul in piept ca este reprezentantul Guvernului in teritoriu a taiat cu pixul, ca la scoala, data cu luna iulie, si a trecut tot cu pixul data de 18 august.

Contactat telefonic, Mario De Mezzo a declarat ca este vorba despre o 'eroare materiala' si a dat vina pe 'colegul' care a tiparit documentul.

'Cealalta varianta a fost o eroare materiala. Cand a scos-o colegul meu la imprimanta a... colegul care a facut... cand a iesit la imprimanta, nu mai conteaza cine a facut-o , cand a iesit la imprimanta a iesit cu data unei adrese anterioare. Este motivul pentru care eu am taiat acea data, am trecut-o cu stiloul, am semnat si am pus stampila ca sa demonstrez si ca sa arat ca este o eroare materiala. Eroare materiala inseamna o eroare care nu este din vina nimanui si care poate fi indreptata', a declarat prefectul”.


Iar acesta nu este singurul scandal in care a fost implicat PNL-istul de cand a devenit reprezentnatul Guvernului in judetul Olt. Click aici ca sa cititi intregul material, insotit de adresa antedatata!


* Justitia din Africa de Sud a dat joi, 17 august 2023, o mare lectie de demnitate pentru intreaga lume – deci inclusiv pentru justitia din Romania. Mai exact, judecatorul Anthony Peter Millar (foto 2) de la Inalta Curte Gauteng din Pretoria (echivalentul unei curti de apel romanesti) a obligat Ministerul Sanatatii sud-african ca in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii sa faca publice toate contractele privind achizitiile de vaccinuri anti-COVID-19, precum si toate celelalte documente relevante, relateaza aici si aici News24.com, unul dintre cele mai importante site-uri de stiri din Africa de Sud.

Este vorba despre contractele urmatoarelor entitati:


- Johnson & Johnson

- Aspen Pharmacare

- Pfizer

- Serum Institute of India

- Sinovac / Coronavac

- Orice alti producatori de vaccinuri

- The African Union Vaccine Access Task Team

- COVAX

- The Solidarity Fund.


Speta a luat nastere in 19 iulie 2021, cand ONG-ul Health Justice Initiative (Initiativa pentru Justitie in Sanatate) – o asociatie care lupta pentru transparenta si drepturile pacientilor – a solicitat Ministerului Sanatatii din Africa de Sud copii dupa contracte si procese-verbale ale negocierilor dintre minister, pe de o parte, si, de cealalta parte, producatorii de vaccinuri si celelalte entitati vacciniste enumerate mai sus. Bineinteles ca ministerul s-a spalat pe maini, trimitand cererea ONG-ului mai departe catre companiile si celelalte entitati vacciniste, care la randul lor au refuzat sa ofere informatiile cerute, pretextand confidentialitatea contractuala.

De aceea, in 2022, Health Justice Initiative (HIJ) s-a adresat instantei, avand acum castig de cauza in dosarul nr. 10009/2022 din partea judecatorului Anthony Millar, cel care avea o experienta de 24 de ani ca avocat la 1 noiembrie 2021, cand a intrat in magistratura.


Cazul a fost semnalat pe Facebook vineri, 18 august 2023, de catre europarlamentarul AUR Cristian Terhes, in urmatoarea postare:


„O inalta curte din Africa de Sud a decis ca guvernul trebuie sa publice in 10 zile TOATE contractele precum si alte documente privind achizitiile vaccinurilor COVID-19

Ministerul sanatatii din Africa de Sud trebuie sa publice in 10 zile toate contractele pe care le-a semnat pentru achizitia de vaccinuri COVID-19, precum si procesele verbale sau orice alte documente/acte ce au rezultat din pregatirea sau in urma intalnirilor dintre guvern cu firmele producatoare de vaccinuri, a decis pe data de 17 august 2023 curtea suprema din Pretoria.

Decizia vine dupa ce ministerul sanatatii a refuzat sa comunice pe data de 19 iulie 2021 respectivele acte, in baza legii de acces la informatii publice, asociatiei Health Justice Initiative (HJI), un ONG ce militeaza pentru o transparenta crescuta, noteaza site-ul news24.

Health Justice Initiative ceruse copii dupa toate contractele de achizitii si memorandumurile de intelegere, inclusiv intelegerile cu Johnson & Jonhson, Pfizer si alte firme.

De asemenea, organizatia ceruse copii dupa toate procesele verbale ale intalnirilor reprezentantilor guvernelor cu firmele producatoare de vaccinuri, mai noteaza news24.

In urma analizarii tuturor argumentelor pro si contra, instanta a decizis ca argumentele ministerului sunt nefondate, motiv pentru care acesta trebuie sa comunice Health Justice Initiative toate documentele cerute.

Argumentele ministerului sanatatii, gasite ca nefondate de instata, se refereau la faptul ca exista o intelegere bilaterala intre parti sa nu publice contractele, ca ar exista o clauza de confidentialitate in contracte, ca interesele prezente si viitoare ale republicii fac imposibila publicarea lor si, nu in ultmul rand, ca nu exista obligatia publicarii acestora in numele interesului public.

'Argumentele folosite de ministerul sanatatii din Africa de Sud pentru a refuza comunicarea documentelor cerute sunt exact aceleasi care se folosesc si in Europa pentru a justifica abuziv nepublicarea integrala a acestor contracte. Nici o tara nu se poate pretinde democratica cata vreme nu publica integral aceste contracte cu firmele producatoare de pretinse vaccinuri anti COVID-19', a spus europarlamentarul Cristian Terhes.

In concluzie, in baza acestei hotarari, ministerul sanatatii din Africa de Sud va trebui sa comunice catre Health Justice Initiative copiile tuturor contractelor, proceselor verbale sau corespondente avute cu, incluzand si subdiviziuni ale acestora:

- Johnson & Johnson

- Aspen Pharmacare

- Pfizer

- Serum Institute of India

- Sinovac/Coronavac

- Orice alti producatori de vaccinuri

- The African Union Vaccine Access Task Team

- COVAX

- The Solidarity Fund.

Termenul de publicare al acestor documente este de 10 zile, incepand cu data de 17 august 2023.

'Decizia curtii supreme a Africii de Sud este o victorie imensa pentru umanitate, transparenta si raspunderea guvernamentala. Poate se inspira si judecatorii europeni, inclusiv cei romani, din aceasta hotarare judecatoreasca', a concluzionat europarlamentarul Cristian Terhes.

Biroul de presa al Europarlamentarului Cristian Terhes”.


* Cititi aici sentinta instantei sud-africane

 

sursa foto de Mezzo: Gazeta Noua


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 20 August 2023 20:48 -72

La noi cine să dea o asemenea sentință? Acoperiții Noii securități, pupincuriștii lui ciolANUSS sau nulitățile care au terminat o facultate de drept anterior acreditării acesteia? Asta ca să nu mai vorbim de una din multe afaceri păguboase cu iz pestilențial liberal și de care PORCuratura nu este interesată!

# Liţă date 20 August 2023 22:30 -72

“Judecatorul Anthony Peter Millar … a obligat Ministerul Sanatatii sud-african … sa faca publice toate contractele privind achizitiile de vaccinuri anti-COVID-19”. La noi, se pare ca s-a asternut tacerea asupra achizitiei de “vaccinuri”. De parca dezastrul experimentelor medicale, suferintele de tot felul provocate de “vaccinuri”, inclusiv mortile subite ale “vaccinatilor” nu ar fi fost suficiente, niste marionete ale psihopatilor globalisti tin mortis sa “vaccineze” 95% din populatie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva