23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 20.12.2023 – Procuror suspect de probleme psihice

Scris de: L.J. | pdf | print

20 December 2023 18:43
Vizualizari: 8822

* A trecut ca prin branza de Parlament bugetul de stat pe 2024. Iar asta s-a intamplat desi in ultimele zile au existat mai multe avertismente in legatura cu credibilitatea si sustenabilitatea bugetului pe anul viitor. Ce probleme au fost identificate, aflati de aici.

 

* Avem noutati despre mult-asteptatul drum expres Craiova-Pitesti. Un nou tronson va fi dat in folosinta, iar asta se va intampla cu sase luni mai devreme decat era programat. Click aici pentru a vedea pe unde anume vor putea circula soferii.

 

* Iata ca nu doar procuroarea Mihaiela Iorga-Moraru este persona non grata pentru Sectia pentru procurori a CSM. In aceeasi situatie se regaseste si procurorul DIICOT Remus Iulian Popa. Propus de ministra Justitiei pentru functia de sef al Sectiei de urmarire penala din cadrul PICCJ, Popa a primit aviz negativ din partea procurorilor din CSM. Un aviz consultativ evident, de care nimeni nu trebuie sa tina cont.


* Un procuror este suspect de probleme psihice. Reiese acest lucru din decizia luata miercuri, 20 decembrie 2023, de Sectia pentru procurori a CSM, condusa de Daniel Horodniceanu (foto).


 

Respectivul procuror, a carui identitate nu a fost data publicitatii, a fost trimis in fata unei comisii de specialitate, care va efectua o expertiza medicala in urma careia sa se stabileasca daca acesta sufera sau nu de o boala psihica: “Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat prezentarea unui procuror la expertiza de specialitate, in conformitate cu art.199 alin.(2) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecatorilor si procurorilor”. Iar art. 199 alin. 2 din Legea 303/2022 stabileste ca masura se dispune atunci cand sunt indicii ca un judecator sau procuror are asemenea probleme: “In situatia in care exista indicii ca un judecator sau procuror sufera de o boala psihica, la sesizarea președintelui instantei sau a conducatorului parchetului, a colegiului de conducere al instantei sau parchetului ori din oficiu, sectia corespunzatoare a Consiliului Superior al Magistraturii dispune prezentarea judecatorului sau procurorului la expertiza medicala de specialitate prevazuta la alin. (1)”. De unde deducem ca, dispusa fiind expertiza, exista suspiciuni privind posibile probleme psihice de care ar suferi respectivul procuror. Totusi, pana cand va veni verdictul medicilor, procurorul isi va vedea in continuare de treaba si de instrumentarea dosarelor.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# DODI date 20 December 2023 20:48 +11

”Un procuror este suspect de probleme psihice”. Dacă nu ar fi de râs ar fi de plâns. A ajuns ca un procuror cu probleme psihice să fie judecat de altul care are grave deficiențe morale și de bun simț. La așa coteț așa ”examinatori”.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva