10 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.11.2022 – Lui Vasilica i se pregateste o functie in Moldova. O noua sefa la ICCJ

Scris de: L.J. | pdf | print

21 November 2022 18:44
Vizualizari: 7881

* Piata criptomonedelor o tine din scandal in scandal si din atac cibernetic in atac cibernetic. Ce a comis, mai nou, un hacker aflati dand click aici.


* Studentul la Drept Adrian Cristian Secu ajunge din nou in fata Curtii Constitutionale a Romaniei. De data aceasta, in legatura cu explozia facturilor la gaze naturale. Lumea Banilor a publicat in exclusivitate stufoasa exceptie de neconstitutionalitate. Click aici, ca sa vedeti cat de bine este scrisa!


* Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj – triplu exclus din magistratura – revine in prim-plan. Luni, 21 noiembrie 2022, toata presa a vuit ca Danilet a primit cetatenia moldoveneasca, printr-un decret semnat de catre Maia Sandu, presedinta Republicii Moldova. Sandu si-a motivat gestul prin ideea ca asa ceva este in interesul tarii vecine.Noi insa am aflat mai multe lucruri. Si anume: faptul ca lui Vasilica i s-ar pregati functia de director al Institutului National al Justitiei (INJ) de la Chisinau – echivalentul INM-ului de la Bucuresti. Si nu doar atat, ci si ca acelasi Danilet este gata sa-si incerce norocul ca judecator in Republica Moldova in ipoteza in care in Romania va ramane definitiva excluderea lui din magistratura. Ce sa zicem... Le dorim distractie placuta moldovenilor. Caci n-ai cum sa te plictisesti cu un asemenea personaj.


* Noutati avem si in legatura cu unul dintre cei trei judecatori supremi care au spart gheata in materie de anulare a abuzivului pasaport de vaccinare („certificatul verde”). Este vorba despre magistratii ICCJ Horatiu Patrascu, Mariana Constantinescu si Beatrice Maris, care au confirmat sentinta judecatorului CAB Amer Jabre (click aici pentru a citi).

Ei bine, luni, 21 noiembrie 2022, Consiliul Superior al Magistraturii a anuntat ca judecatoarea Mariana Constantinescu candideaza pentru functia de presedinta a Sectiei de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, functie detinuta de judecatoarea Denisa Stanisor, care din ianuarie 2023 va fi membru CSM (vezi facsimil). Nu putem decat sa-i uram succes Marianei Constantinescu, cu atat mai mult cu cat Sectia de contencios este cea mai aglomerata dintre toate cele patru sectii ale ICCJ – lucru care s-a vazut mai ales in pandemie, cand recursurile din dosarele impotriva restrictiilor au primit termene foarte indepartate, cu mult dupa incheierea prelungirilor starii de alerta. Asteptam sa-i citim proiectul de management.

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!


Comentarii

# maxtor date 22 November 2022 00:43 -48

in ce relatie e cu Republica Mongolia?

# Botomei Vasile doctor in drept mobil 0744191717 date 22 November 2022 08:41 0

Vasile Botomei, doctor in drept, transmite sincere felicitări onorabilul domn judecator Cristi Danilet pentru obținerea cetățeniei în Republica Moldova! Este un profesionist de mare valoare! Îl rog totodată sa ma ajute cu ce-i sta în putință sa ma ia cu dansul în pravursul profesional din tara vecina, deoarece in Romania după ce am obținut doctoratul în drept de la Universitatea de Stat din Mildova și am obținut recunoadteres diplomei de doctor in drept în tara, în loc de apreciere pentru reformele recomandate în teza, am fost trimis în judecata pe motiv ca am folosit denumirile de barou,Uniunea Avocatilor din Romania,Uniunea Nationala a Barourilor din Romania-UNBR în activitatea de cercetare stiintifica din aplicațiile tezei prin care prin acte legale am reînființat Uniunea Avocatilor din Romania din care succede de drept UNBR,asa cum prevăd disopzitiile legii 51/1995.Si asta în timp ce domnul judecator dr.Danilet a scris ca in UNBR nu este infiintata si nu are din ce barouri sa fie

# alecsandrina date 22 November 2022 09:49 +214

Amandoi sunt cu nasul(George) in suflet...

# Gigimutu date 22 November 2022 10:52 0

De, mai Vasilica, Ce sa mai spunem, drum bun și cale bătută!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2023 – Judecatorii pregatesc bomba bombelor pentru Guvern

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva