22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Vorbe de fumoar – 21.11.2023 – Refuz pentru judecatorul din dosarul Revolutiei

Scris de: L.J. | pdf | print

21 November 2023 19:06
Vizualizari: 5554

* Cat costa ca sa scape niste greuceni de puscarie? O nimica toata: 4 miliarde de dolari. La cine ne referim, aflati facand click aici.


* Autoritatile ne promit ca vom face doar 30 de minute pe un drum pe care acum suntem nevoiti sa pierdem nu mai putin de doua ore. Ce pas a fost facut in acest sens, vedeti dand click aici.


* Doua procuroare au primit marti, 21 noiembrie 2023, din partea Consiliului Superior al Magistraturii, aprobarea sa iasa la pensie. Sectia pentru procurori a CSM si-a dat acordul pentru iesirea din sistem a procuroarelor Mioara Chiriacescu de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 si Gordana Bogosov, sefa Sectiei judiciare de la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis.

In partea cealalta, Sectia pentru judecatori a CSM nu a avut nicio solicitare de pensionare pe ordinea de zi de marti, dar are programate doua pentru joi. Este vorba despre judecatorii Daniel Radu (vicepresedintele Curtii de Apel Pitesti) si colonelul Raul-Adrian Brasneanu de la Tribunalul Militar Timisoara. Din cate auzim, sunt sanse mari ca ordinea de zi de joi, 23 noiembrie, sa fie suplimentata.


* Tot joi este programata a doua etapa a actualei sesiuni de transfer pentru judecatori. Prima etapa a avut loc marti si s-a soldat cu 298 de solicitari respinse si numai 123 admise. Altfel spus: transferurile aprobate au fost de doua ori si jumatate mai putine decat cele refuzate.


Printre judecatorii care au primit OK-ul pentru transfer, se numara Roza Marcu (foto), fost secretar general al CSM, care va parasi Judecatoria Sectorului 3 pentru Curtea de Apel Bucuresti.Tot la CAB a solicitat transferul magistratul Ionel-Laurentiu Besu, cel care judeca dosarul Revolutiei dupa intoarcerea cauzei de la Inalta Curte. Subliniem ca Besu – fost ofiter DGIPI intre 2006 si 2011, potrivit propriului CV (click aici) – activeaza deja la Curtea de Apel Bucuresti, dar cu delegare, fiind titular la Tribunalul Bucuresti. In cazul lui, Sectia pentru judecatori a CSM a refuzat transferul de la TMB la CAB.

In rest, pe lista de judecatori care au cerut transferul la Curtea de Apel Bucuresti o remarcam pe Maria-Manuela Orzata de la Tribunalul Bucuresti, cunoscuta pentru condamnarea in prima instanta aplicata lui Mario Iorgulescu pentru accidentul rutier soldat cu moartea unui om.

Incheiem, mentionand ca tabelul cu toate cele 421 de cazuri solutionate il gasiti facand click aici.


Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva