24 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

Vorbe de fumoar – 22.01.2024 – Unul din cinci candidati, picati la testul psihologic

Scris de: L.J. | pdf | print

22 January 2024 18:59
Vizualizari: 7383

* Consiliul Legislativ i-a pus la respect pe USR-istii din Parlament. In ce privinta, vedeti facand click aici.


* Aeroportul Sibiu a inceput demersurile pentru eliminarea unei interdictii care enerveaza toti pasagerii. Despre ce este vorba, aflati dand click aici.


* Peste unul din cinci candidati a fost declarat inapt. Ne referim la juristii cu minimum cinci ani de experienta care s-au inscris la concursul de admitere in magistratura organizat de catre CSM in perioada 7 iulie 2023 – 6 martie 2024.

Consiliul Superior al Magistraturii a publicat saptamana trecuta tabelul cu rezultatele la testarea psihologica. Nu mai putin de 135 de candidati au fost declarati inapti, din totalul celor 620 inscrisi. Asadar, aproape 22%. Trei dintre cei picati si-au acceptat soarta, neinscriindu-se la reexaminare. Partea de reexaminare constand in testul scris a avut loc sambata, 20 ianuarie 2024, iar interviurile au fost programate in intervalul 20-30 ianuarie 2024.


* Gata – e definitiv: judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) de la Tribunalul Cluj e pensionar. Presedintele Klaus Iohannis i-a semnat decretul de iesire din sistem luni, 22 ianuarie 2024.


 

 

In afara de Vasilica, Iohannis a emis decretele de pensionare pentru judecatorii: Nicolae-Petre Trache de la Curtea de Apel Ploiesti, Petronela Codreanu de la Tribunalul Giurgiu (presedinta cu delegare a Sectiei civile) si Aida-Ioana Slate de la Tribunalul Constanta.

Acum, nu putem sa nu va intrebam: dumneavoastra ce credeti: cat va rezista Cristi Danilet pana i se va face dor de instanta si va participa la concursul de reincadrare? Sau poate va ganditi ca menestrelul va intra in politica? Nu va contrazicem.

In rest, remarcam ca Vasilica nu a ratat ocazia de a poza in victima: saptamana trecuta, cand unul dintre urmaritori l-a intrebat pe Facebook de ce nu a mai ramas in activitate, Danilet a raspuns: „Nu mai am loc” (vezi facsimil). Ooof, ce lume rea!

 Nota: Informatiile din aceasta rubrica trebuie luate sub beneficiu de inventar, ele facand parte din categoria zvonurilor sau a pamfletului. Luati-le ca atare!

Comentarii

# Mark Ruffalo date 22 January 2024 21:27 +2

Iaca am văzut și pensionar căruia abia îi mijesc tuleiele.

# Bogdan date 22 January 2024 23:43 -5

Ruta asta de admitere directă în magistratură trebuie eliminată, că ăia 5 ani de experiență ca jurist poate să nu reflecte nimic și în fond să fie doar timpul scurs, fără vreo competență dobândită. Doar polițiștilor, ca organe de cercetare penală, ar trebui să li se recunoască experiența, și doar pentru admiterea directă pe post de procuror. În rest, toți juriștii să treacă prin anii îndelungați ai Institutului Național al Magistraturii. Acolo îți testezi cu adevărat profilul de magistrat, răbdarea, competența, rezistența, motivația pentru profesie. Cine îndura acele sute de teste și evaluări din INM, toate rigorile și restrictiile pe un interval de ani de zile, pe o bursă de 2 lei, va îndura toate încercările viitoarei profesii de magistrat.

# maxtor date 23 January 2024 00:53 +1

in fata preotului,judecatorului,psihologului toti sint egali....

# Cozia date 23 January 2024 02:48 +4

Ba și polițiștii ar trebui să-și vadă de lungu nasului și să stea acolo unde au dobândit calitățile de executanți. Majoritatea care pleacă din poliție sunt niște frustanți certați cu conducerea sau procurorii care îi supraveghează, apoi ajung magistrați și au ocazia să se răzbune pe justițiabili și pe greieri . Unii ajung chiar șefi de parchete sau instanțe ....și atunci să vezi cine e mai presus de lege .

# tarcele batran date 23 January 2024 19:07 +5

M-am prins bondanel este din organele. Mai dragalasule nu-ti mai place la tara? Vrei la astfalt? Fara concurs fara examen.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.05.2024 – CSM incepe consultarea cu instantele si avocatii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva